StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoBURA PRED GLAVNU SKUPŠTINU TANKERSKE PLOVIDNE

Traži se opoziv bivših čelnika Atlantske Marka Domijana i Pera Kulaša

Piše Anđelka Kelava
21. svibnja 2024. - 10:10

Glavna skupština Tankerske plovidbe održat će se 28 lipnja 2024. godine. U dopuni poziva na glavnu skupštinu koja će se Tankerska plovidba predlaže uvrštenje dodatnih točaka dnevnog reda. Dvije se odnose na opoziv sadašnjih članova Upravnog odbora i izbor dva nova.

Tako Zadrani predlažu opoziv Marka Domijana i Pera Kulaša, a na njihovo mjesto bi došli  Mario Pavić, prvi čovjek Tankerske plovidbe te Nikola Koščica, član Uprave zadarskog brodara.

Podsjetimo, početkom ovog mjeseca zadarski brodar Tankerska plovidba je, putem Zagrebačke burze, obavijestio investicijsku javnost i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga o namjeri objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje preostalih dionica dubrovačkog brodara Atlantske plovidbe.

U trenutku objave Tankerska plovidba bila je već vlasnik otprilike 64,5 posto dionica Atlantske plovidbe, što joj na Glavnoj skupštini dioničara osigurava više od 75 posto glasova, a to je dovoljno za donošenje svih ključnih i strateških odluka.

Podsjetimo, u siječnju ove godine je Tankerskoj plovidbi odobrena ponuda za preuzimanje dubrovačkog rivala nakon što je zadarska kompanija sudjelovanjem u lanjskoj dokapitalizaciji stekla dodatnih 683 tisuća dionica i time povećala udjel na više od 39 posto. Prije dokapitalizacije Tankerska plovidba je imala 6,45 posto udjela u vlasništvu. Za preostale dionice ponuđena je cijena od 53,60 eura, koliko je i iznosila cijena novih dionica u dokapitalizaciji.

Podsjetimo  Domijan je prodao 3701, a Kulaš 1061 dionica Atlantske plovidbe. 

27. svibanj 2024 11:33