StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetfestival smrti

‘Vidjela sam kako siluju moju prijateljicu... Nadam se da moji oteti prijatelji nisu živi, to bi bilo bolje za njih!‘

Piše Dv
12. listopada 2023. - 09:26

Hila Fakliro radila je kao konobarica na festivalu ‘Tribe of Nova‘, mjestu gdje je Hamas izvršio jedan od najkrvavijih napada otkad je krenuo otvoreni sukob s Izraelom. Tisuće Hamasovih militanata upale su na festival koji se odvijao blizu granice s Gazom, ubijajući pritom civile i uzimajući ljude za taoce.

Hila je za Sky News ispričala da je napad započeo projektilima koji su letjeli iznad njih, a posjetitelji su odmah potrčali u zaklon.

Ležala je na tlu pola sata prije nego što je otrčala do svog automobila u pokušaju da pobjegne. Međutim, policajci su zatvorili cestu. 

- Kad smo se okrenuli, vidjeli smo više od 20 terorista u crnoj odjeći kako pucaju posvuda. Bilo je to kao poligon - rekla je. 

- Samo su pucali u sve. Ako si bio živ, brzo bi bio mrtav - dodaje.

Na kraju je, kaže, trčala četiri sata, sve dok nije ugledala izraelsku policiju i vojnike. Dok je pokušavala doći do svojih prijatelja, na društvenim mrežama vidjela je snimku ubijanja jedne prijateljice.

- Teroristi su sjedili na njoj i silovali je i radili puno stvari koje ne mogu izgovoriti - dodala je.

- Znam četvero ljudi koji su umrli i imam dva prijatelja koji su nestala. Mrzim što to moram reći, ali nadam se da nisu živi jer ne možete ni zamisliti što im možda rade - rekla je Hila.

31. svibanj 2024 16:43