StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNije krila trudnoću

Selo je užasnuto, stočar koji je razotkrio zločin ne spava danima, a sada se pojavila nova teorija

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
17. kolovoza 2023. - 22:51

Osumnjičena žena iz Like bit će podvrgnuta psihijatrijskom vještačenju koje će utvrditi ima li psihičkih smetnji i jesu li one utjecale na počinjenje djela.

image
Luka Gerlanc/Cropix

"To je užasno"

Njezino mrtvo novorođenče pronađeno je prije dva tjedna u jednom bunaru u okolici Perušića. Stočar, koji je namjeravao napojiti ovce, s kantom vode izvukao je i plastičnu vrećicu u kojoj se nalazilo dijete. Odmah je pozvao policiju.

- Toliko sam užasnut da ne znam što bih rekao. Sve što sam mogao i znao odmah sam rekao policiji koju sam nazvao. Od tada ne spavam.

To je užasno. Idete po vodu i onda se skamenite zbog onoga što vidite. Ne možete vjerovati svojim očima. Bez riječi sam. I ne bih dalje ništa govorio - rekao je kratko za Jutarnji list.

Mještani sela u kojem je pronađeno tijelo djeteta, a u kojem navodno žive ženini roditelji, ispredaju razne priče: mlada je žena, kažu, prije dva tjedna bila u selu i nije krila trudnoću, ali ni zabrinutost zbog cjelokupne životne situacije u kojoj se našla. Pitaju se kada je i gdje rodila, a pojavila se i priča da je imala pomagača.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Iz PU ličko-senjske priopćili su da su policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili opsežno i složeno kriminalističko istraživanje u povodu pronalaska tijela novorođenčeta na području Perušića 4. kolovoza 2023. godine.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičena 20-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo teškog ubojstva. Imajući u vidu zaštitu i dobrobit obitelji, nismo u mogućnosti iznositi više detalja - poručuju iz policije.

Prvo ispitivanje

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu provelo je 15. kolovoza dokaznu radnju prvog ispitivanja.

"Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnja osumnjičenica između 30. srpnja i 4. kolovoza 2023. na širem području općine Perušić počinila navedeno kazneno djelo na štetu tek rođenog djeteta. ŽDO je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage određivanje istražnog zatvora", stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

28. travanj 2024 22:48