StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPREVOZIO JE 107 PUTNIKA

Pakistanski putnički avion srušio se u gusto naseljeno područje

Piše PSD
22. svibnja 2020. - 14:26
Zrakoplov Airbus A320 Pakistan International Airlinesa, koji je prevozio 107 putnika, srušio se u Karachiju, javljaju agencije. Zrakoplov se srušio u gusto naseljeno područje na kuće oko 14.45 po lokalnom vremenu, nedugo nakon što je glavni pilot obavijestio kontrolu leta o tehničkom kvaru na letjelici. Kontakt sa zrakoplovom je prekinut samo jednu minutu prije nego što je Airbus trebao sletjeti, donosi Slobodna Dalmacija.

Avion je letio iz Lahorea prema međunarodnoj zračnoj luci Kinnah, jednoj od najprometnijih u Pakistanu. U avionu je bilo 99 putnika i osam članova posade. Nestao je s radara kratko prije nego što je trebao sletjeti.

Vozila Hitne službe viđena su na mjestu nesreće, na društvenim mrežama dijele se fotografije s mjesta pada, na kojim se vidi crni gusti dim kako se diže iznad jednog dijela grada. Zasad nema podataka o žrtvama.

Kako piše britanski Sky, neke kuće su oštećene ili uništene prilikom pada zrakoplova, a u tijeku je velika akcija spašavanja preživjelih uslijed velikog požara i crnog gustog dima koji se raširio područjem. Dignuti su i helikopteri kako bi pospješili spasilačke napore.
Pakistan International Airlines suspendirao je sve međunarodne letove do 31. svibnja, a domaći letovi krenuli su tek prije nekoliko dana nakon stanke zbog pandemije koronavirusa.
01. svibanj 2024 15:43