StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNesiguran za promet

Njemačka policija isključila autobus iz prometa: ‘Ovakav je krenuo za Neum, pa pogledajte kako izgleda!‘

Piše DV
6. veljače 2024. - 08:21

Policija njemačkog grada Karlsruhe objavila je da je u petak poslijepodne iz prometa isključen nesiguran autobus koji se iz Dortmunda kretao prema Neumu u Bosni i Hercegovini, prenosi Klix.ba.

Kako su naveli, na autobusnoj stanici u Karlsruheu uočili su autobus na kat sa 70 putnika koji je bio u jako lošem stanju. Policajci ističu kako su tehnički nedostaci bili očiti. Naveli su da je nabrajajući da je vjetrobransko staklo puklo, gume su bile loše, a retrovizori pričvršćeni samo vezicama.

- Pažljiviji pogled na autobus otkrio je još neke nedostatke, kao što je nekoliko napuknuća glavnog okvira, porozne gume kao i katastrofalno stanje kočnica i nadolazeći kvar na stražnjoj osovini upravljanja. Nakon provjere vještaka za motorna vozila, odmah je zabranjen nastavak vožnje, a također je izdan nalog da se vozilo stavi van uporabe, priopćila je policija.

Tijekom inspekcije, službenici su, osim ozbiljnih tehničkih nedostataka, utvrdili i da su trojica vozača, u dobi od 50 do 55 godina, u velikoj mjeri prekoračili dopušteno vrijeme vožnje, odnosno da su prekoračili broj sati koje smiju provesti u vožnji.

- Putnici su najprije negodovali zbog kontrole vozila, ali njihov stav se u potpunosti promijenio kada su shvatili razmjere okolnosti. Nakon što su vozači platili četveroznamenkastu kaznu i organizirali zamjenski autobus s odmornim vozačem, još uvijek zaprepašteni putnici nakon nekoliko sati konačno su mogli nastaviti put prema Bosni i Hercegovini", kazali su iz policije Karlsruhea.

Prije nekoliko mjeseci se u Njemačkoj dogodilo slično isključenje bosanskog autobusa iz prometa, a događalo se i da dođe do samozapaljenja.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
27. travanj 2024 21:24