StoryEditorOCM
Crna kronikapolicija ih uhitila

Dok je žena fotografirala Grad, džeparošice joj ‘maznule‘ torbu

Piše DV
8. rujna 2023. - 12:07

Dubrovačka policija uhitila je dvije džeparošice nakon što je64-godišnja državljanka Kanade u srijedu, 6. rujna, policijskim službenicima prijavila krađu torbice. Policija je provela kriminalističko istraživanje koje je u roku od 24 sata rezultiralo uhićenjem osoba koje su odgovorne za navedenu krađu.

U svojoj prijavi, 64-godišnjakinja je navela kako se u večernjim satima nalazila s obitelji i prijateljima u obilasku stare gradske jezgre. U trenutku kada je fotografirala grad, odložila je na klupu svoju ručnu torbu te je po završetku fotografiranja primijetila kako je nema, priopćili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

U torbi se nalazio novčanik s novcem, osobni dokumenti, bankovna kartica i nešto odjevnih predmeta, a ukupna materijalna šteta je procijenjena na 2 tisuća eura. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su krađu počinile dvije državljanke Bugarske u dobi od 34 i 32 godine, koje su uz kaznenu prijavu za kazneno djelo krađe predane pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Lopina na Korčuli

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula 25-godišnji hrvatski državljanin sumnjiči se za dva kaznena djela krađe.
Obe krađe počinjene su tijekom kolovoza ove godine. U prvoj krađi osumnjičeni je iz nezaključane sobe jednog hotelskog objekta na Korčuli otuđio 400 eura. Novac je pripadao 22-godišnjem zaposleniku hotela koji je tu imao smještaj.
U drugom slučaju osumnjičeni je ušao na brod koji je bio na vezu uz rivu na Korčuli i ušao u prostor posade broda odakle je, iz nezaključane kabine, otuđio 130 eura i skupocjene sunčane naočale, vlasništvo također 22-godišnjaka.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 25-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

29. travanj 2024 02:35