StoryEditorOCM
VaterpoloBRAVO HRVATSKA

Strašno sam sretan, ponosan... Nisam sumnjao da ova ekipa može. Ove slike ću vrtjeti cijelog života - rekao je Ivica Tucak, a oglasio se i kapetan Marko Bijač

Piše Tonči Vlašić
14. siječnja 2024. - 20:15

Strašno sam sretan, ponosan... Nisam sumnjao da ova ekipa može. Fantastičan rezultat. Ostaje nam taj najteži korak. Savršen ambijent. Ove slike ću vrtjeti cijelog života - rekao je naš izbornik Ivica Tucak.

Oglasio se nakon polufinala, 11:8 pobjede protiv Mađarske, te osiguranog pobjedničkog postolja.

- Vidjeli ste koliko je to opasna ekipa. Znao sam da može biti opasno da negdje u podsvijesti imamo da igramo protiv, da budemo iskreni, nekog rezervnog tima Mađarske, ali oni nemaju rezervni tim već su kao nekakva Francuska u rukometu. To je zemlja koja silno ulaže u sport, posebno u vaterpolo. Mene su Mađari impresionirali kako su igrali, ali danas protiv nas nikako nisu mogli do pobjede jer smo stvarno bili odlični. Procurili smo malo u obrani s igračem manje, ali sve skupa gledano, ovo je baš bilo lijepo.

Čak osam igrača je treslo mrežu Mađarske, dva naša igrača su postigla više od jednog pogotka, i to Jerko Marinić Kragić - tri od čega dva iz peterca, a dva Loren Fatović...

- Gajimo jedan kolektiv, zajedničku igru, uvijek će netko iskočiti, nitko nije ispred kolektiva. Idemo se odmoriti, vjerujem da imamo velike šanse u finalu.

Zatim kratko o Španjolcima, koji su u prvom polufinalu sa 7:4 razbili Italiju. Španjolska nam je bila suparnik i na startu EP-a u Gružu. Dobili smo na peterce.

- Sjajna reprezentacija, možda i najbolja na svijetu u ovom trenutku.

Tucak će još jedno istaknuti.

- Nema nikakve euforije. Mi ćemo sad ući u svlačionicu i neće se čuti muha, kao što je bilo protiv Grčke. Ovo su predivni momci koji znaju što je sport i kad se gubi i kad se pobjeđuje. Nema plakanja nakon poraza i nema euforije nakon pobjede. Mirno se povlačimo u svoj bunker u hotel i slijedi analiza. Malo ćemo naravno uživati, ali već od ovog trenutka puni fokus je na finale

Bijač: ‘S ovakvom igrom ...‘

Bili smo strpljivi i borili smo se cijelu utakmicu. Unatoč tome što nisu u kompletnom sastavu, oni su zaista sjajna ekipa prepuna talenta. Iz utakmice u utakmicu podrška s tribina je sve bolje. Nadam se da će u finalu biti isto ovako. Protiv Španjolske će biti teško, ali s ovakvom igrom ih možemo dobiti drugi puta u ovom turniru. Oni su kvalitetom vjerojatno najjača ekipa na turniru. Bit će jako teško dobiti Španjolsku dva put na jednom turniru, ali s ovakvom igrom, agresivnošću, imat ćemo šanse - rekao je naš kapetan Marko Bijač.

image

Zvonimir Butić

Damir Krajac/Cropix
image

Loren Fatović

Damir Krajac/Cropix

Hrvatska i Španjolska za zlato igraju na Savi, u Zagrebu, u utorak, 16. siječnja, od 20.15 sati. Hrvatska treći put prvak Europe ili Španjolska prvi put. Da, Španjolci su bili svjetski prvaci, bili su i olimpijski pobjednici, ali nikad najbolji na kontinentu. Ovo im je četvrto finale, nama peto!

02. lipanj 2024 13:00