StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Cavtatski ogled pripao mlađem, Sandro Sukno: ‘Puno je veći ulog bio u Beogradu, ali dobiti u gostima Barcelonetu je sjajan rezultat!‘

Piše Tonči Vlašić
24. siječnja 2023. - 22:10

Zodiac CNA Barceloneta, jedini sastav sa svih pet pobjeda na startu nove sezone, u obje skupine, protiv branitelja naslova, PRO Recca, koji je izgubio prvu utakmice od Olympiacosa u Pireju, a gdje je ona prošlo kolo ostvarila uspjeh. Nakon 32 minute bitke u Barceloni, derbija 6. kola skupine ‘A’, 5:11 na semaforu, te je zaključen niz Zodiac CNA Barcelonete, ali ne i PRO Recca, koji se sad može pohvaliti kako je i on nanizao pet pobjeda.

Bio je to novi ogled dva Cavtaćana, trenera, Elvisa Fatovića i Sandra Sukna. Pamti se sjajna utakmice u Beogradu u četvrtfinalu Final 8 europske Lige prvaka. I tad je 19-godina mlađi Sandro odnio pobjedu, tad s 11:10.

- Puno je veći ulog bio u Beogradu, ali dobiti u gostima Barcelonetu, koja je, rezultati potvrđuju, u vrhunskoj formi, bila je itekako ozbiljna proba za nas, te je ovo sjajan rezultat. Mi nakon pauze, treba priznati, nismo bili na najvišem nivo, međutim, tek smo u zadnjih sedam dana bili kompletni na treninzima, i kad imaš sve igrače na okupu, kad su svi sto posto spremni, kad nemaju nikakvih problema, a zna se kakvi su to igrači, onda smo mogli dobro pripremiti utakmice – istaknuo je Sukno, trener PRO Recca.

Pohvalio je još jednom snagu španjolskog sastava.

- Sa svojim ritmom Barceloneta te dovodi u probleme, međutim, bila je ovo naša super predstava. Uvjerljiva pobjeda, a stoji kako smo promašili peterac, te još dvije izrazite prilike.

Obrana talijanskog sastava bila je za pet.

- Nije lako igrati protiv Barcelonete koja te navlači u obrani, i onda krene ta njihova kontra. Međutim, da, odigrali smo sjajnu utakmice u obrani, sjajno s igračem manje, vrlo dobro s igračem više (Barceloneta 3 od 14 igrač više, a PRO Recco 5 od 8) – naglasio je Sandro, koji je potom bacio pogled na poredak skupine. Tri sastava izjednačena na vrhu s po pet pobjeda i jednim porazom (Olympiacos, PRO Recco i Zodiac CNA Barceloneta), gotovo dvostruko više bodova imaju od četvrtog Radničkog (vodeća trojka po 15 bodova, sastav iz Kragujevca 8, zatim splitski Jadran i Vouliagmeni po 7, WASPO 98 Hannover 3, te na začelju Dinamo Tbilisi bez boda).

- Stojim i dalje iza toga da smo Olympiacos i mi ispred ostalih, a kako Barceloneta ima uži roster, dosta mladih igrača, kojima nedostaje iskustva. Što se tiče četvrte pozicije, ta borba će biti uistinu neizvjesna. Iduća dva kola igramo protiv Dinama iz Tbilisija, zatim Hannovera, pa nam dolazi Barceloneta. Pobjedama u tim utakmicama mislim kako ćemo imati velike izglede za osvajanje prvog mjesta u skupini, međutim, to nema prevelik značaj. Možda nam ne ide na ruku to što nam je Barceloneta gost odmah nakon vikenda kad se odlučuje o pobjedniku talijanskog kupa, a nama je cilj osvojiti i taj trofej. Kompletni, to možemo. Imamo mjesec dana za pripremiti se. Raduje igra koju smo pokazali u Barceloni, kako smo dominirali protiv jedne uistinu sjajne momčadi – naglasio je Sandro.

PRO Recco je imao raspoloženog Del Lunga na vratima sa 67 posto obrana (10 od 15), Giacomo Cannella je s tri pogotka bio prvi strijelac, opet je dobro, kao i u Beogradu u četvrtfinalu F8, odigrao odlično Zalanki, te Ivović, koji su postigli po dva pogotka. Fatović je ove sezone bez Granadosa, koji je u četvrtfinalu F8 bio prvi strijelac s 4 pogotka, a koji je sad član Novog Beograda. Sandrova momčad je danas zaustavila Perronea, koji je bio ostao bez pogotka, a u Beogradu je postigao tri. Uglavnom, ovaj put dosta, dosta bolji PRO Recco, a što potvrđuje i rezultat. Već krajem druge četvrtine PRO Recco je u Barceloni vodio sa 7:2.

U Pireju grčki ogled također je bio lišen neizvjesnosti. Ipak očekivano, Olympiacos je koplje iznad Vouliagmenija. Marko BIjač, Andro Bušlje i ostali utakmice su otvorili vodstvom 4:0, zadnju četvrtinu dobili sa 6:1. Bijač 60 posto obrana (9 od 15), Bušlje dva pogotka. Marton Vamos prvi strijelac domaćina s 4, a  odmah do njega Alex Papanastasiou s 3 pogotka.

U Tbilisiju u ogledu dva sastava bez boda u prvih pet kola uspješniji WASPO 98 Hannover, koji je dobio domaćina, Dinamo, s 14:11. Njemački sastav je utakmice otvorio vodstvom 4:0. Dinamo je zaprijetio sredinom druge četvrtine (4:5), ali vrlo brzo su opet Marko Macan, Hrvoje Benić i ekipa stekli veliku prednost. Najveća je bila pet razlike (8:13). Macan je postigao jedan, a Benić dva pogotka.

U Splitu Jadran je lovio pobjedu protiv Radničkog za skok na četvrto mjesto, koje je držao sastav iz Kragujevca. Međutim, na kraju se spašavao od poraza, i uspio spasiti - 10:10. Radnički je minute i 23 sekunde prije kraja poveo s 10:8. U posljednjoj minuti, kad je ostalo još 58 sekundi, Jerko Marinić Kragić je svojim trećim pogotkom, pucao je nakon prekršaja na njemu, prepolovio zaostatak. Potom je Ivan Marcelić upisao svoju sedmu obranu. Jadran je nakon minute dogovora, 20 sekundi do kraja, krenuo u napad, koji je sjajnim pogotkom s krila zaključio Ivan Domagoj Zović. Nikša Dobud se ovaj put nije upisao u strijelce za splitski sastav.

SKUPINA ‘B‘

Jugaši su gosti Genesys OSC-a u 6. kolu. Utakmica u Budimpešti igra se u srijedu, 25. siječnja, u 19.30 sati.

Još igraju: Spandau 04 - AN Brescia, Ferencvaros Telekom - Novi Beograd, Astralpool Sabadell - Astralpool Sabadell.

Poredak: 1. Novi Beograd 13 bodova, 2. AN Brescia 12 bodova, 3. Ferencvaros Telekom 9 bodova, 4. Jug Adriatic osiguranje 7 bodova, 5. Genesys OSC 5 bodova, 6. Spandau 04 5 bodova, 7. CN Marseille 4 boda, 8. Astralpool Sabadell 1 bod.

09. svibanj 2024 22:40