StoryEditorOCM
VaterpoloLIGA PRVAKA

Bila su ovo 24 sata koje bi Fatovići najradije zaboravili, Marko Bijač branio i glavom, te sad boli glava španjolskog prvaka

Piše Tonči Vlašić
20. ožujka 2024. - 21:49

Tri puta je čak obranio glavom, bio je tolika prevaga u otvaranju utakmice, te je španjolskog prvaka, Zodiac CNA Barcelonetu boljela glava nakon gostovanja u Pireju.

Marko Bijač se vratio na vrata grčkog prvaka, leđa su ukočila te ga nije bilo u Budimpešti protiv Ferencvarosa na startu četvrtfinalne skupine, ali je već tad najavio: Bit ću spreman za 2. kolo.

I bio je.

- Baš smo bili dobri – javio se nakon 10:7 uspjeha protiv Zodiac CNA Barcelonete.

U 24 sata, u obje četvrtfinalne skupine, sudar naših. U Splitu igrač Loren Fatović (Jadran Split) – trener Sandro Sukno (PRO Recco), te sad u Pireju igrači Marko Bijač i Andro Bušlje (Olympiacos) – trener Elvis Fatović (Zodiac CNA Barceloneta). Fatovići bi, uvjereni smo, najradije zaboravili 2. kolo. Jučer je sin pao također s tri razlike (10:13).

image

Andro Bušlje i Marko Bijač, dubrovački dvojac u redovima grčkog prvaka Olympiacosa

Tonči Vlašić/

Bijač je imao 12 obrana, Konstantinos Genidounias je postigao pet pogodaka te bio prvi strijelac sastava Hrvoja Koljanina. Baš je dobar u dva metra bio bivši Jugaš, centar Luka Lončar, i pogodak, i zarađen peterac, plus nekoliko isključenja…

Kao i u ostalim utakmicama, tako i u Pireju, bilo je više nego očito kako su udarni igrači, reprezentativci, umorni.

U drugoj utakmici 2. kola skupine ‘B‘ Ferencvaros je dobio u gostima AN Bresciu s 11:9 nakon što je četiri minute prije kraja gubio s 8:7, te ima svih 6 bodova. Zodiac CNA Barceloneta i Olympiacos polovičan učinak, po 3 boda, a AN Brescia je bez boda. U 3. kolu, 3. travnja, AN Brescia dočekuje Bijača i Bušlju, a Elvis Fatović je domaćin Ferencvarosu. Prva dva iz skupine će na Final 4.

- Bit će u našoj skupini do zadnjeg kola neizvjesno – istaknuo je Bijač, junak prve pobjede Olympiacosa u četvrtfinalnoj skupini europske Lige prvaka.

26. travanj 2024 21:59