StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA FINALU KUPA

Prije 35 godina slavio je u Beogradu pobjedu Hajduka protiv Rijeke, a sad se nada kako će i na Poljudu, Ivan Pezo: ‘Ulaznicu iz 1987. sam uokvirio‘

Piše Tonči Vlašić
26. svibnja 2022. - 18:37
Ivan Pezo na splitskoj rivi uoči finala Kupa Hrvatske Hajduk - Rijeka 2022. godine, te ulaznica s finala Hajduk - Rijeka iz 1987. godineTonči Vlašić/

Ivan Pezo opet na finalu kupa između Hajduka i Rijeke. Prije 35 godina je bio prvi put. Bilo je to u Beogradu, 7. svibnja 1987. godine, a sad će drugi put navijati za splitske 'Bile' kontra Rijeke za trofej, ovog četvrtka, 26. svibnja 2022. godine na Poljudu..

- Bio sam te 1987. na odsluženju vojnog roka u Beogradu, i kad je Hajduk stigao do finala, a tad se finale igralo u Beogradu, tko bi to propustio – ističe Pezo.

Mogao bi Pezo o finalu na stadionu JNA danima, pamti sve, od zagrijavanja, regularnog vremena, a posebno oduku na jedanaesterce. Pamti kako je Zoran Varvodić, popularni Rambo, donio kup

- Pobjedu smo izborili u jedanaestoj seriji, alo, jedanaestoj. Varvodić je zabio pogodak, a potom je Roberto Paliska uzeo loptu. Varvodić mu je obranio. Rambo je tri udarca obranio i dao gol – sjeća se Pezo.

Hajduk je poveo pogotkom Aljoše Asanovića iz kaznenog udarca u 43. minuti, a izjednačio je Davor Radmanović u 85. minuti. Mladen Pralija je branio za Hajduka do 119. minute, a tad je trener 'Bilih' Joško Skoblar uveo Varvodića.

- Bio sam na jugu stadiona, s ostalim navijačima Hajduka. Koja je to bila radost. Još čuvam ulaznicu s utakmice, uokvirio sam je. Eno je u 'Baluna', u Mokošici. Nadam se kako ćemo i ovu uokvirit – poželio je Pezo.

image

Ulaznica finala Kupa Jugoslavije iz 1987. godine Rijeka - Hajduk u Beogradu, Hajduk je slavio

29. svibanj 2024 03:41