StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI U ROTTERDAMU

Ovdje nitko nije normalan, nije normalan: Hrvatska u finalu Lige nacija! Bravo Luka, bravo ‘Vatreni‘!

Piše Tonči Vlašić
14. lipnja 2023. - 23:23

POLUFINALE LIGE NACIJA

Nizozemska - Hrvatska 2:4

ROTTERDAM Stadion De Kuip. Gledatelja 51.000. Sudac: Istvan Kovacs (Rumunjska).

Strijelci: 1:0 Malen (34), 1:1 Kramarić (55/11m), 1:2 Pašalić (73), 2:2 Lang (90+6), 2:3 Petković (99), 2:4 Modrić (115/11m)

NIZOZEMSKA: Bijlow - Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Ake - Wieffer (od 75. Wijnaldum), Koopmeiners, F. De Jong - Malen (od 75. Bergwijn), Gakpo, Simons. Izbornik: Ronald Koeman. 

HRVATSKA: Livaković - Juranović (od 79. Stanišić), Šutalo (od 90+1 Petković), Vida, Perišić - Modrić (od 118. Barišić), Brozović, Kovačić (od 85. Majer)- Pašalić, Ivanušec (od 79. Vlašić) - Kramarić (od 90. Erlić). Izbornik: Zlatko Dalić. 

Drugo polufinale između Španjolske i Italije igra se u četvrtak, 15. lipnja. Finale je u Rotterdamu u nedjelju, 18. lipnja, u 20.45 sati.

Nizozemska je na odmor otišla s vodstvom 1:0, a na kraju utakmice, koja je otišla u produžetak, Hrvatska je otišla u finale UEFA Lige nacija! 

Nećemo uspoređivati ovo s finalom Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018., polufinalnom pobjedom protiv Engleske u Moskvi, ali je i ovaj uspjeh lijep, izmamio je osmijeh, oduševljenje na tribinama kultnog stadiona u Rotterdamu, koji je 23 godine bio neosvojiva tvrđava za domaćina. Ali, svemu dođe kraj, tako i tom njihovom nizu od 31 utakmice bez poraza na travnjaku Feyenoorda, nizozemskog velikana..

Luka Modrić je ‘zakuhao‘ u nastavku, ubacio se ispred Gapkoa,,uzeo mu loptu, a on rukama našeg kapetana, koji je potom pao, a sudac odmah pokazao na bijelu točku. Andrej Kramarić je preuzeo odgovornost - 1:1. Poveli smo u 73. minuti. Sve je bilo lijepo, dodavanje Luke Ivanušeca i egzekucija Marija Pašalića

Nakon toga utihnuli su ‘narančasti‘, pjevali su samo hrvatski navijači. Imali smo prilike otići do dva pogotka prednosti, ali nismo. Na početku šest minuta sudačke nadoknade Nizozemska je imala lijepu priliku za izjednačenje. Potom smo mi opet jurili prema golu Nizozemske, i kad smo očekivali kraj, Nizozemska se vratila. Lang je poslao loptu u mrežu - 2:2, a svi skupa otišli u produžetke. U njima u 99. minuti dočekali smo pogodak Bruna Petkovića. Kako je naciljao donji desi kut gola Bijlowa, a pogodio je sa 17, 18 metara. I opet je Hrvatska dominirala. Sakrila loptu, a kad zna, kad ima takve majstore u veznom redu.

U 115. minuti nizozemski navijači su počeli napuštati stadion. Petković je izborio penal, a Modrić majstorski odradio svoj zadatak - 2:4! Kakve je ovacije doživio naš kapetan kad je u 118. minuti krenuo prema klupi! Izabran je za igrača utakmice!

Radost na terenu, oduševljenje na tribinama. Hrvatska ostaje u Rotterdamu. Čeka nedjeljno finale. Hrvatska je ostvarila novi uspjeh. Osigurala je četvrtu veliku medalju! Bravo ‘Vatreni‘!

Naravno, gori od želje nakon srebra i dvije bronce otići u jednom natjecanju do samog kraja, uzeti i zlato!

image

Josip Juranovic i Nathan Ake

Ante Cizmic/Cropix
image

Mateo Kovacic, Denzel Dumfries i Lutsharel Geertruida

Ante Cizmic/Cropix
image

Marcelo Brozovic

Ante Cizmic/Cropix
image

Mario Pasalic, Denzel Dumfries i Lutsharel Geertruida

Ante Cizmic/Cropix
image

Nizozemska - Hrvatska

Ante Cizmic/Cropix
image

Nizozemska - Hrvatska

Ante Cizmic/Cropix
image

Zlatko Dalic i Ronald Koeman

Ante Cizmic/Cropix
image

Nizozemska - Hrvatska

Ante Cizmic/Cropix
image

Nizozemska

Ante Cizmic/Cropix
image

Hrvatska

Ante Cizmic/Cropix
image

Hrvatska

Ante Cizmic/Cropix
image

Marcelo Brozovic i Mats Wieffer

Ante Cizmic/Cropix
image

Luka Modric i Justin Bijlow

Ante Cizmic/Cropix
image

Mateo Kovacic i Mats Wieffer

Ante Cizmic/Cropix
image

Hrvatski navijači

Ante Cizmic/Cropix
03. lipanj 2024 11:16