StoryEditorOCM
AutomobilizamDUBROVAČKI VJESNIK NA GROBNIKU

Nikola Radnjić je prvak, dubrovački tim je najbolji u državi, ali nema pjesme kao prošle godine, Dubrovnik Racing nije uzeo najvažniju ‘kantu‘!

Piše Tonči Vlašić
26. studenog 2023. - 19:17

Prošle godine su na Grobniku pjevali, slavili, primali čestitke. Zauzeli su najveću stepenicu pobjedničkog postolja. Priželjkivalo se kako će i ove godine jer su uoči zadnje dvije bodovne utrke sezone na jedinom našem autodromu imali osjetnu prednost pred Auto klubom Slavonija i Baranja Racing Team u borbi za najvažniju ‘kantu‘ sezone.

Na njihovom kontu je bilo 80-ak bodova viška, ali Auto klub Dubrovnik Racing nije uspio obraniti naslov klupskog prvaka Hrvatske na kružnim stazama. Ovaj put, ma koliko im je bilo teško nakon druge utrke na Grobniku, posljednje ove sezone, stisnuli su ruku novom prvaku, te mu zapljeskali. 

Nisu bili pretjerano zadovoljni već nakon prve bodovne utrke ove nedjelje, predzadnje utrke sezone, a nakon druge, posljednje bilo je i suznih očiju.

- Želja nam je naslovom prvaka Hrvatske na krugu, duplom krunom, proslaviti 30. rođendan kluba - poželio je Juraj Renko Popović, predsjednik Auto kluba Dubrovnik Racing nakon što je ove godine osvojen prvi trofej, naslov klupskog prvaka na brdskim stazama. 

- Ukoliko osvojimo i krug, imat ćemo trideset trofeja, koliko klub ima godina - brojao je ‘kante‘ Nikša Stahor nakon što je Dubrovnik Racing u svoje vitrine pospremio četrnaestu klupskog prvaka na brdu. U njoj su odavno i tri trofeja pobjednika kupa, te od prošle godine dvanaest ‘kanti‘ naslova klupskog prvaka Hrvatske na kružnim stazama.

Žarko su željeli pohvaliti se danas: Evo i trinaestog ‘kruga‘, evo tridesetog trofeja za klub! 

- Sve je krenulo po zlu i prije utrke - rekli su. Naime, trojica od sedam prijavljenih nisu nastupila, Ozrena Grandu je zaustavilo loše vrijeme (nije mogao šleperom zbog lošeg remena), a na stazi Mara Franića je izdao auto već tijekom prve vožnje, te je Dubrovnik Racing imao samo trojicu vozača za juriš na bodove u obje utrke. Tu priliku Auto klubu Slavonija i Baranja Racing Team je znao iskoristiti. Slavonci su osvojili ove nedjelje na Grobniku 218 bodova, sto više od Dubrovnik Racinga, te su prvaci s 953 boda. Dubrovnik Racing ima 17 manje.

image

Posljednja utrka sezone Prvenstva Hrvatske na kružnim stazama na Grobniku

Tonči Vlašić/

Na kraju nije da nije bilo razloga za nazdraviti. Članovi kluba su uzeli naslov državnog prvaka u timu, Euromarine DAS Racing Team je uspio sačuvati prednost u odnosu na Becker Print & Promo Teama. Uoči Grobnika je imao 59 bodova viška, prvak je s dva boda prednosti.  

Zatim, na Grobniku je do naslova državnog prvaka stigao Nikola Radnjić, koji je najbolji u Diviziji 7. Bio je vodeći uoči Grobnika sa 180 bodova. Mogao ga je ugroziti samo Grega Šimunovič (Slavonija i Baranja Racing Team), koji je imao 23 boda manje. Ali, Radnjić je uspio odbiti napad, i slavio je, i to sa samo bodom prednosti, te Dubrovnik Racing ima tri pojedinačna prvaka. Još prije Grobnika Maro Franić i Frano Dubreta su se mogli pohvaliti kako su državni prvaci u Diviziji 3 odnosno Diviziji 6.    

I tako, Dubrovnik Racing je na krugu osvojio tri od sedam pojedinačnih naslova, uzeo je ‘kantu‘ za najbolji tim, ali glavna ‘kanta‘ je otputovala u Slavoniju, te na kraju ove sezone na krugu nije bilo kao prošle godine.

25. travanj 2024 10:14