stdClass Object ( [id] => 1237693 [title] => Pored nje se sve kraljice mogu ‘pokloniti‘. Jedna je od najljepših žena na svijetu, ali pojavljivanja u javnosti su joj rijetka; mnogi kažu da izgleda bolje i od mlađahnih kćeri [alias] => pored-nje-se-sve-kraljice-mogu-pokloniti-jedna-je-od-najljepsih-zena-na-svijetu-ali-pojavljivanja-u-javnosti-su-joj-rijetka-mnogi-kazu-da-izgleda-bolje-i-od-mladahnih-kceri [catid] => 374 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Njezine objave na društvenim mrežama i pojavljivanja u javnosti su prilično rijetka, barem u usporedbi s drugim članicama kraljevskih obitelji, naročito onih europskih.

A to je prava šteta jer je svaki izlazak u javnost lijepe jordanske kraljice Ranije, koja upravo sudjeluje na najvećoj europskoj tehnološkoj konferenciji, Web Summitu u Lisabonu, pravi praznik za oči zbog njezine atraktivne pojave i izvanrednih modnih odabira.

Tako je bilo i prije nekoliko dana kad se u jordanskoj prijestolnici Ammanu Rania bila domaćica švedskoj kraljici Silviji s kojom je bila i na večeri organiziranoj za prikupljanje sredstava za Mentor Arabia, vodeću nevladinu organizaciju koja se u arapskoj regiji bavi promocijom zdravog način života među mladima.

Kraljica Rania, koju mnogi smatraju najljepšom i najelegantnijom pripadnicom kraljevskih obitelji, tom je prilikom uz dugu crnu suknju odjenula žarko žutu košulju visokog ovratnika i bogato nabranih rukava čija je cijena oko 2400 dolara. Kombinaciju je upotpunila salonkama Gianvito Rossi i torbicom brenda Bottega Veneta, oboje je već nosila u nekim ranijim prigodama.

---

image

Kraljica Rania i španjolska kraljica Letizia, dvije ikone stila

Pierre-philippe Marcou/Afp
---

A posljednja objava na Instagramu, na kojemu ima više od sedam milijuna pratitelja, bila je ispunjena nježnošću. Uz fotografiju snimljenu tijekom njihovog boravka u Omanu, na kojoj njezin suprug, 60-godišnji kralj Abdullah II. sjedi na sofi, a Rania sjedi na naslonu za ruke s jednom rukom na suprugovom ramenu, 52-godišnja kraljica je napisala "moja radost što sam s tobom".

---

image

Kralj Abdullah II. i kraljica Rania na pogrebu kraljice Elizabete II. 19. rujna

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia
---

Jordanski kraljevski par dogodine će proslaviti tri desetljeća braka, ali 2023. neće za njih biti značajna samo zbog te obljetnice. Tijekom predstojeće godine kralj Abdullah i kraljica Rania dobit će nevjestu i zeta, proteklog ljeta zaručilo se njihovo dvoje starije djece, 28-godišnji prijestolonasljednik, princ Hussein i 26-godišnja princeza Iman.

Husseinova odabranica je Rajwa Al Saif, dok će se Iman udati za Jameela Thermiotisa. Rajwa je kći Khaleda bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saifa, osnivača jedne od vodećih građevinskih tvrtki u Saudijskoj Arabiji. Nakon što je završila srednju školu u Rijadu, Rajwa je studirala arhitekturu u New Yorku, a ima i diplomu iz vizualnih komunikacija koju je stekla na studiju u Los Angelesu gdje je radila za jedan arhitektonski ured,piše Slobodna Dalmacija.

---

image

Kraljica Rani sa svojom djecom i budućim zetom i nevjestom, slijeva princ Hashem, princeza Iman i njezin zaručnik Jameel Alexander Thermiotis, Rania, Rajwa Al-Saif,princ Hussein i princeza Salma

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia
---

Princeza Iman brižljivo čuva svoj privatni život, drži se podalje od društvenih mreža i medija koliko god je to moguće. Njezin 28-godišnji zaručnik Jameel Alexander Thermiotis bavi se financijama u New Yorku, rođen je u Venezueli, a potječe iz ugledne grčke obitelji koja održava bliske veze s domovinom svojih predaka čestim posjetima otoku Andros.

Kraljica Rania i kralj Abdullah imaju još dvoje djece, 22-godišnju princezu Salmu i 17-godišnjeg princa Hashema, dogodine će se obitelj povećati za još dva člana, a glamurozna kraljica nada se kako neće proći dugo prije nego što, uz ulogu svekrve i punice, dobije i onu bake.

Gostujući nedavno u programu "Good Morning America", kraljica Rania pričala je o dva vjenčanja koja obitelj očekuju sljedeće godine. Kazala je kako je to uzbudljivo i iscrpljujuće, ali iscrpljujuće na najbolji mogući način. Rekla je i kako ne bi mogla izabrati bolje bračne partnere za svoju djecu.

---

image

Rania je česta sudionica Svjetskog gospodarskog foruma

Khaled Desouki/Afp
---

- Mislim da svi mi kao roditelji želimo vidjeti svoju djecu kako odrastaju u neovisne osobe i dijele svoje živote s partnerima i iznimno sam ponosna na njihove odabire – kazala je Rania.

Rekla je i kako jednog dana želi biti "zabavna baka".

- Uvijek sam govorila da je moja najdraža titula ona majke, ali mislim da će se to brzo promijeniti. Moj cilj je da budem zabavna baka. U arapskom imamo jednu izreku koja kaže kako nema osobe koja nam je draža od naše djece i unučadi. Jako sam uzbuđena što će se uskoro u mom životu pojaviti bebe – kazala je kraljica Rania dodajući uz osmijeh kako ne bi trebala praviti nikakav pritisak, ali sigurno hoće.

Nakon što su joj se sin i kći zaručili, Rania je na svoj 52. rođendan, 31. kolovoza ove godine, na Instagram profilu objavila fotografiju sa svoje četvero djece, te budućom nevjestom i zetom. Popratila je to riječima – "Moje srce je puno. Nisam mogla poželjeti bolji način proslave nego s mojim voljenima oko mene".

Ponosna mama Rania koncem rujna je objavila fotografiju sa svojim kćerima povodom njihovih rođendana. Princeza Salma je, naime, 26. rujna proslavila 22. rođendan, a dan poslije je princeza Iman proslavila 26. rođendan. Uz objavu fotografije na Instagramu, kraljica Rania je napisala "Naše prijateljstvo postaje sve jače kako vas dvije postajete starije. Nisam mogla poželjeti bolje prijateljice".

---

image

Kraljica Rania s kćerima, lijevo je princeza Iman, a desnoprinceza Salma

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia
---

Rođendansku čestitku svojim kćerima Rania je objavila nedugo nakon što je sa suprugom bila na pogrebu britanske kraljice Elizabete II. Pokojnoj kraljici Rania je na pogrebu odala počast na poseban način, za tu je prigodu odjenula komplet kojeg je nosila kad su ona i kralj Abdullah bili u posjetu britanskoj vladarici i princu Philipu u dvorcu Windsor u studenome 2001. godine.

Kraljica Rania je voljela i poštovala Elizabetu II., što je bilo vidljivo i u njezinoj emotivnoj posveti na Instagramu. Uz fotografiju s pogreba, jordanska kraljica je napisala:

- Oproštaj od kraljice čije nasljeđe neće nikad izblijediti niti će biti zaboravljeno.

Rođena kao Rania Al-Yassin 31. kolovoza 1970. u Kuvajtu, jordanska kraljica je kći palestinskih roditelja, a s očeve strane ima i turskih predaka. Njezina je obitelj 1991. godine, nakon Zaljevskog rata, pobjegla u Amman u Jordanu. Rania je diplomirala na Američkom sveučilištu u Kairu i radila u bankarskom i tehnološkom sektoru, a u siječnju 1993. je na jednoj zabavi upoznala jordanskog princa Abdullaha bin Al-Husseina.

---

image

Rania se za princaAbdallaha udala 10. lipnja 1993. godine

Rabih Moghrabi/Afp
---

Vjenčali su se 10. lipnja te godine, a taj je dan proglašen praznikom. Nakon smrti svoga oca, Abdullah je preuzeo prijestolje 7. veljače 1999. godine, a 22. ožujka je Raniju proglasio kraljicom.

Kao kraljica Rania je postala poznata kao zagovaratelj brojnih važnih tema u Jordanu, regiji i na globalnoj razini, pokrenula je nekoliko obrazovnih inicijativa, bavi se zdravstvenom problematikom, pravima žena i djece, osnaživanjem mladih, jačanjem zajednica, zaštitom okoliša.

---

image

Kraljica Rania i belgijska kraljica Mathilde

Thierry Roge/Belga Via Afp
---

Prihvatila je i nove oblike komunikacije, u ožujku 2008. pokrenula je video blog kao dio pokušaja da razbije stereotipe o Arapima i promovira dijalog sa Zapadom. Ima milijune pratitelja na društvenim mrežama na kojima objavljuje poruke vezane uz svoj rad, kao i obiteljske fotografije.

---

image

Kraljica Rania na večeri fondacije Kering u New Yorku u rujnu ove godine

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia
---

Još 1995. je osnovala Jordan River Foundation čiji je dječji program razvila kako bi se dobrobit djece stavilo ispred političkih ciljeva i kulturnih tabua, a 1998. slijedio je program dječje sigurnosti u okviru kojega je inicirala dugotrajnu kampanju podizanja svijesti o nasilju nad djecom.

Njezin društveni i humanitarni rad je globalno prepoznat, u studenome 2000. UNICEF ju je pozvao da se priključi globalnoj liderskoj inicijativi, 2002. je postala članica odbora direktora međunarodne fondacije mladih, a 2007. je postala prvi UNICEF-ov istaknuti zagovornik dječjih prava.

---

image

Švedska kraljica Silvia i jordanska kraljica Rania na donatorskoj večeri za nevladinu organizaciju Mentor Arabia

Tt News Agency/Alamy/Alamy/Profimedia
---

Među ostalim je u kolovozu 2009. bila suosnivačica kampanje "1GOAL: Education for All", a napisala je i nekoliko dječjih knjiga, među kojima je bio i bestseler New York Timesa, "The Sandwich Swap", inspiriran iskustvima iz njezinog djetinjstva.

Aktivnosti na područjima obrazovanja, boljeg razumijevanja među kulturama, promicanju tolerancije donijelo joj je niz priznanja i nagrada, počasnih doktorata i odličja u domovini i nekoliko europskih zemalja, a u listopadu 2020. postala je članica vijeća nagrade "Earthshot", inicijative koju je pokrenuo britanski princ William u pokušaju pronalaženja rješenja za ekološke probleme.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PRAZNIK ZA OČI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => PRAZNIK ZA OČI 2 0 7900 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-11-03 09:52:31 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Marija Čović/SD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-11-03 09:54:21 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-11-02 19:16:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 352 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 374 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Zanimljivosti i zabava - Dubrovnik, Moskar [menu-meta_keywords] => zabava, zanimljivosti, dubrovnik, moskar [secure] => 0 [page_title] => Zabava [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Pored nje se sve kraljice mogu 'pokloniti'. Jedna je od najljepših žena na svijetu, ali pojavljivanja u javnosti su joj rijetka; mnogi kažu da izgleda bolje i od mlađahnih kćeri [metakey] => kraljica Rania , Jordan, jordanska kraljica Raina [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714487.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714335.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23713934.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714351.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714333.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714349.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714362.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714359.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714485.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714486.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714488.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714489.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714490.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714491.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714492.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714493.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714494.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714495.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714497.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714498.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/03\/23714499.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Frank Rumpenhorst\/Dpa Picture-alliance Via Afp","Balkis Press\/abaca\/Abaca Press\/Profimedia","Patricia De Melo Moreira\/Afp","Balkis Press\/abaca\/Abaca Press\/Profimedia","Balkis Press\/abaca\/Abaca Press\/Profimedia","Balkis Press\/abaca\/Abaca Press\/Profimedia","Tt News Agency\/Alamy\/Alamy\/Profimedia","Nwpix\/The Photo One\/Profimedia","Rabih Moghrabi\/Afp","Nasser Ayoub\/Afp","Khaled Desouki\/Afp","Khalil Mazraawi\/Afp","Jens Kalaene\/Dpa Picture-alliance Via Afp","Andreas Solaro\/Afp","Frank Van Beek\/Anp Via Afp","Pontus Hook\/Tt News Agency Via Afp","Pierre-philippe Marcou\/Afp","Thierry Roge\/Belga Via Afp","Bernd Von Jutrczenka\/Afp","Ralf Succo\/Dpa Picture-alliance Via Afp","Nicholas Kamm\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Kraljica Rania u svibnju 2004. na gala ve\u010deri uo\u010di vjen\u010danja princa Felipea i Letizije Ortiz, sada \u0161panjolskog kralja i kraljice<\/p>","

Kraljica Rania s k\u0107erima, lijevo je princeza Iman, a desnoprinceza Salma<\/p>","

Jordanska kraljica Rania trenuta\u010dno sudjeluje na Web Summitu, najve\u0107oj europskoj tehnolo\u0161koj konferenciji<\/p>","

Kraljica Rani sa svojom djecom i budu\u0107im zetom i nevjestom, slijeva princ Hashem, princeza Iman i njezin zaru\u010dnik Jameel Alexander Thermiotis, Rania, Rajwa Al-Saif,princ Hussein i princeza Salma<\/p>","

Kralj Abdullah II. i kraljica Rania na pogrebu kraljice Elizabete II. 19. rujna<\/p>","

Kraljica Rania na ve\u010deri fondacije Kering u New Yorku u rujnu ove godine<\/p>","

\u0160vedska kraljica Silvia i jordanska kraljica Rania na donatorskoj ve\u010deri za nevladinu organizaciju Mentor Arabia<\/p>","

Portret kraljice Ranije objavljen pro\u0161le godine uo\u010di njezinog ro\u0111endana<\/p>","

Rania se za princaAbdallaha udala 10. lipnja 1993. godine<\/p>","

Jordanska kraljica sudjelovala je u utrci organiziranoj u svibnju 2003. za prikupljanje sredstava u okviru inicijative za postizanjem mira na Bliskom istoku<\/p>","

Rania je \u010desta sudionica Svjetskog gospodarskog foruma<\/p>","

U posjetu Singapuru 2006. godine<\/p>","

Na dodjeli nagrada Bambi u Njema\u010dkoj 2007. godine<\/p>","

Rania je bila suosniva\u010dica kampanje \u20181 Goal Campaign: Education for All!\u2018<\/p>","

Na vjen\u010danju \u0161vedske princeze Victorije i Daniela Westlinga u lipnju 2010. godine<\/p>","

Na gala priredbi zaWorld Childhood Foundation u New Yorku<\/p>","

Kraljica Rania i \u0161panjolska kraljica Letizia, dvije ikone stila<\/p>","

Kraljica Rania i belgijska kraljica Mathilde<\/p>","

Rania s biv\u0161om njema\u010dkom kancelarkom Angelom Merkel<\/p>","

U Berlinu na priredbi humanitarne organizacije \u2018Ein Herz fur Kinder\u2018<\/p>","

Kraljica Rania s tada\u0161njom ameri\u010dkom prvom damom Melanijom Trump u Bijeloj ku\u0107i u travnju 2017. godine<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["40:19","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1553x2314","hd_23714487_1920.jpg":"1920x1080","k_23714487_1280.jpg":"1280x1280","k_23714487_1024.jpg":"1024x1024","k_23714487_640.jpg":"640x640","k_23714487_480.jpg":"480x480","k_23714487_340.jpg":"340x340","k_23714487_220.jpg":"220x220","o_23714487_1280.jpg":"1280x1907","o_23714487_1024.jpg":"1024x1525","o_23714487_640.jpg":"640x953","o_23714487_480.jpg":"480x715","o_23714487_340.jpg":"340x506","o_23714487_220.jpg":"220x327","h_23714487_1280.jpg":"1280x854","h_23714487_1024.jpg":"1024x683","h_23714487_640.jpg":"640x427","h_23714487_480.jpg":"480x320","h_23714487_340.jpg":"340x227","h_23714487_220.jpg":"220x147","pp_23714487_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714487_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714487_640.jpg":"640x814","pp_23714487_480.jpg":"480x611","pp_23714487_340.jpg":"340x432","pp_23714487_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23714335_1920.jpg":"1920x1080","k_23714335_1280.jpg":"1280x1280","k_23714335_1024.jpg":"1024x1024","k_23714335_640.jpg":"640x640","k_23714335_480.jpg":"480x480","k_23714335_340.jpg":"340x340","k_23714335_220.jpg":"220x220","o_23714335_1280.jpg":"1280x853","o_23714335_1024.jpg":"1024x682","o_23714335_640.jpg":"640x426","o_23714335_480.jpg":"480x320","o_23714335_340.jpg":"340x226","o_23714335_220.jpg":"220x146","h_23714335_1280.jpg":"1280x854","h_23714335_1024.jpg":"1024x683","h_23714335_640.jpg":"640x427","h_23714335_480.jpg":"480x320","h_23714335_340.jpg":"340x227","h_23714335_220.jpg":"220x147","pp_23714335_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714335_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714335_640.jpg":"640x814","pp_23714335_480.jpg":"480x611","pp_23714335_340.jpg":"340x432","pp_23714335_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23713934_1920.jpg":"1920x1080","k_23713934_1280.jpg":"1280x1280","k_23713934_1024.jpg":"1024x1024","k_23713934_640.jpg":"640x640","k_23713934_480.jpg":"480x480","k_23713934_340.jpg":"340x340","k_23713934_220.jpg":"220x220","o_23713934_1280.jpg":"1280x853","o_23713934_1024.jpg":"1024x682","o_23713934_640.jpg":"640x426","o_23713934_480.jpg":"480x320","o_23713934_340.jpg":"340x226","o_23713934_220.jpg":"220x146","h_23713934_1280.jpg":"1280x854","h_23713934_1024.jpg":"1024x683","h_23713934_640.jpg":"640x427","h_23713934_480.jpg":"480x320","h_23713934_340.jpg":"340x227","h_23713934_220.jpg":"220x147","pp_23713934_1280.jpg":"1280x1628","pp_23713934_1024.jpg":"1024x1303","pp_23713934_640.jpg":"640x814","pp_23713934_480.jpg":"480x611","pp_23713934_340.jpg":"340x432","pp_23713934_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1350","hd_23714351_1920.jpg":"1920x1080","k_23714351_1280.jpg":"1280x1280","k_23714351_1024.jpg":"1024x1024","k_23714351_640.jpg":"640x640","k_23714351_480.jpg":"480x480","k_23714351_340.jpg":"340x340","k_23714351_220.jpg":"220x220","o_23714351_1280.jpg":"1280x900","o_23714351_1024.jpg":"1024x720","o_23714351_640.jpg":"640x450","o_23714351_480.jpg":"480x337","o_23714351_340.jpg":"340x239","o_23714351_220.jpg":"220x154","h_23714351_1280.jpg":"1280x854","h_23714351_1024.jpg":"1024x683","h_23714351_640.jpg":"640x427","h_23714351_480.jpg":"480x320","h_23714351_340.jpg":"340x227","h_23714351_220.jpg":"220x147","pp_23714351_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714351_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714351_640.jpg":"640x814","pp_23714351_480.jpg":"480x611","pp_23714351_340.jpg":"340x432","pp_23714351_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23714333_1920.jpg":"1920x1080","k_23714333_1280.jpg":"1280x1280","k_23714333_1024.jpg":"1024x1024","k_23714333_640.jpg":"640x640","k_23714333_480.jpg":"480x480","k_23714333_340.jpg":"340x340","k_23714333_220.jpg":"220x220","o_23714333_1280.jpg":"1280x1920","o_23714333_1024.jpg":"1024x1536","o_23714333_640.jpg":"640x960","o_23714333_480.jpg":"480x720","o_23714333_340.jpg":"340x510","o_23714333_220.jpg":"220x330","h_23714333_1280.jpg":"1280x854","h_23714333_1024.jpg":"1024x683","h_23714333_640.jpg":"640x427","h_23714333_480.jpg":"480x320","h_23714333_340.jpg":"340x227","h_23714333_220.jpg":"220x147","pp_23714333_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714333_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714333_640.jpg":"640x814","pp_23714333_480.jpg":"480x611","pp_23714333_340.jpg":"340x432","pp_23714333_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23714349_1920.jpg":"1920x1080","k_23714349_1280.jpg":"1280x1280","k_23714349_1024.jpg":"1024x1024","k_23714349_640.jpg":"640x640","k_23714349_480.jpg":"480x480","k_23714349_340.jpg":"340x340","k_23714349_220.jpg":"220x220","o_23714349_1280.jpg":"1280x1920","o_23714349_1024.jpg":"1024x1536","o_23714349_640.jpg":"640x960","o_23714349_480.jpg":"480x720","o_23714349_340.jpg":"340x510","o_23714349_220.jpg":"220x330","h_23714349_1280.jpg":"1280x854","h_23714349_1024.jpg":"1024x683","h_23714349_640.jpg":"640x427","h_23714349_480.jpg":"480x320","h_23714349_340.jpg":"340x227","h_23714349_220.jpg":"220x147","pp_23714349_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714349_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714349_640.jpg":"640x814","pp_23714349_480.jpg":"480x611","pp_23714349_340.jpg":"340x432","pp_23714349_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_23714362_1920.jpg":"1920x1080","k_23714362_1280.jpg":"1280x1280","k_23714362_1024.jpg":"1024x1024","k_23714362_640.jpg":"640x640","k_23714362_480.jpg":"480x480","k_23714362_340.jpg":"340x340","k_23714362_220.jpg":"220x220","o_23714362_1280.jpg":"1280x1600","o_23714362_1024.jpg":"1024x1280","o_23714362_640.jpg":"640x800","o_23714362_480.jpg":"480x600","o_23714362_340.jpg":"340x425","o_23714362_220.jpg":"220x275","h_23714362_1280.jpg":"1280x854","h_23714362_1024.jpg":"1024x683","h_23714362_640.jpg":"640x427","h_23714362_480.jpg":"480x320","h_23714362_340.jpg":"340x227","h_23714362_220.jpg":"220x147","pp_23714362_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714362_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714362_640.jpg":"640x814","pp_23714362_480.jpg":"480x611","pp_23714362_340.jpg":"340x432","pp_23714362_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1509","hd_23714359_1920.jpg":"1920x1080","k_23714359_1280.jpg":"1280x1280","k_23714359_1024.jpg":"1024x1024","k_23714359_640.jpg":"640x640","k_23714359_480.jpg":"480x480","k_23714359_340.jpg":"340x340","k_23714359_220.jpg":"220x220","o_23714359_1280.jpg":"1280x1006","o_23714359_1024.jpg":"1024x804","o_23714359_640.jpg":"640x503","o_23714359_480.jpg":"480x377","o_23714359_340.jpg":"340x267","o_23714359_220.jpg":"220x172","h_23714359_1280.jpg":"1280x854","h_23714359_1024.jpg":"1024x683","h_23714359_640.jpg":"640x427","h_23714359_480.jpg":"480x320","h_23714359_340.jpg":"340x227","h_23714359_220.jpg":"220x147","pp_23714359_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714359_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714359_640.jpg":"640x814","pp_23714359_480.jpg":"480x611","pp_23714359_340.jpg":"340x432","pp_23714359_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2912","hd_23714485_1920.jpg":"1920x1080","k_23714485_1280.jpg":"1280x1280","k_23714485_1024.jpg":"1024x1024","k_23714485_640.jpg":"640x640","k_23714485_480.jpg":"480x480","k_23714485_340.jpg":"340x340","k_23714485_220.jpg":"220x220","o_23714485_1280.jpg":"1280x1941","o_23714485_1024.jpg":"1024x1553","o_23714485_640.jpg":"640x970","o_23714485_480.jpg":"480x728","o_23714485_340.jpg":"340x515","o_23714485_220.jpg":"220x333","h_23714485_1280.jpg":"1280x854","h_23714485_1024.jpg":"1024x683","h_23714485_640.jpg":"640x427","h_23714485_480.jpg":"480x320","h_23714485_340.jpg":"340x227","h_23714485_220.jpg":"220x147","pp_23714485_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714485_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714485_640.jpg":"640x814","pp_23714485_480.jpg":"480x611","pp_23714485_340.jpg":"340x432","pp_23714485_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1488x2048","hd_23714486_1920.jpg":"1920x1080","k_23714486_1280.jpg":"1280x1280","k_23714486_1024.jpg":"1024x1024","k_23714486_640.jpg":"640x640","k_23714486_480.jpg":"480x480","k_23714486_340.jpg":"340x340","k_23714486_220.jpg":"220x220","o_23714486_1280.jpg":"1280x1761","o_23714486_1024.jpg":"1024x1409","o_23714486_640.jpg":"640x880","o_23714486_480.jpg":"480x660","o_23714486_340.jpg":"340x467","o_23714486_220.jpg":"220x302","h_23714486_1280.jpg":"1280x854","h_23714486_1024.jpg":"1024x683","h_23714486_640.jpg":"640x427","h_23714486_480.jpg":"480x320","h_23714486_340.jpg":"340x227","h_23714486_220.jpg":"220x147","pp_23714486_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714486_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714486_640.jpg":"640x814","pp_23714486_480.jpg":"480x611","pp_23714486_340.jpg":"340x432","pp_23714486_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2039","hd_23714488_1920.jpg":"1920x1080","k_23714488_1280.jpg":"1280x1280","k_23714488_1024.jpg":"1024x1024","k_23714488_640.jpg":"640x640","k_23714488_480.jpg":"480x480","k_23714488_340.jpg":"340x340","k_23714488_220.jpg":"220x220","o_23714488_1280.jpg":"1280x1359","o_23714488_1024.jpg":"1024x1087","o_23714488_640.jpg":"640x679","o_23714488_480.jpg":"480x509","o_23714488_340.jpg":"340x361","o_23714488_220.jpg":"220x233","h_23714488_1280.jpg":"1280x854","h_23714488_1024.jpg":"1024x683","h_23714488_640.jpg":"640x427","h_23714488_480.jpg":"480x320","h_23714488_340.jpg":"340x227","h_23714488_220.jpg":"220x147","pp_23714488_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714488_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714488_640.jpg":"640x814","pp_23714488_480.jpg":"480x611","pp_23714488_340.jpg":"340x432","pp_23714488_220.jpg":"220x280"},{"size0":"825x2050","hd_23714489_1920.jpg":"1920x1080","k_23714489_1280.jpg":"1280x1280","k_23714489_1024.jpg":"1024x1024","k_23714489_640.jpg":"640x640","k_23714489_480.jpg":"480x480","k_23714489_340.jpg":"340x340","k_23714489_220.jpg":"220x220","o_23714489_1280.jpg":"1280x3180","o_23714489_1024.jpg":"1024x2544","o_23714489_640.jpg":"640x1590","o_23714489_480.jpg":"480x1192","o_23714489_340.jpg":"340x844","o_23714489_220.jpg":"220x546","h_23714489_1280.jpg":"1280x854","h_23714489_1024.jpg":"1024x683","h_23714489_640.jpg":"640x427","h_23714489_480.jpg":"480x320","h_23714489_340.jpg":"340x227","h_23714489_220.jpg":"220x147","pp_23714489_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714489_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714489_640.jpg":"640x814","pp_23714489_480.jpg":"480x611","pp_23714489_340.jpg":"340x432","pp_23714489_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3345","hd_23714490_1920.jpg":"1920x1080","k_23714490_1280.jpg":"1280x1280","k_23714490_1024.jpg":"1024x1024","k_23714490_640.jpg":"640x640","k_23714490_480.jpg":"480x480","k_23714490_340.jpg":"340x340","k_23714490_220.jpg":"220x220","o_23714490_1280.jpg":"1280x2230","o_23714490_1024.jpg":"1024x1784","o_23714490_640.jpg":"640x1115","o_23714490_480.jpg":"480x836","o_23714490_340.jpg":"340x592","o_23714490_220.jpg":"220x383","h_23714490_1280.jpg":"1280x854","h_23714490_1024.jpg":"1024x683","h_23714490_640.jpg":"640x427","h_23714490_480.jpg":"480x320","h_23714490_340.jpg":"340x227","h_23714490_220.jpg":"220x147","pp_23714490_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714490_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714490_640.jpg":"640x814","pp_23714490_480.jpg":"480x611","pp_23714490_340.jpg":"340x432","pp_23714490_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1332","hd_23714491_1920.jpg":"1920x1080","k_23714491_1280.jpg":"1280x1280","k_23714491_1024.jpg":"1024x1024","k_23714491_640.jpg":"640x640","k_23714491_480.jpg":"480x480","k_23714491_340.jpg":"340x340","k_23714491_220.jpg":"220x220","o_23714491_1280.jpg":"1280x888","o_23714491_1024.jpg":"1024x710","o_23714491_640.jpg":"640x444","o_23714491_480.jpg":"480x333","o_23714491_340.jpg":"340x235","o_23714491_220.jpg":"220x152","h_23714491_1280.jpg":"1280x854","h_23714491_1024.jpg":"1024x683","h_23714491_640.jpg":"640x427","h_23714491_480.jpg":"480x320","h_23714491_340.jpg":"340x227","h_23714491_220.jpg":"220x147","pp_23714491_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714491_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714491_640.jpg":"640x814","pp_23714491_480.jpg":"480x611","pp_23714491_340.jpg":"340x432","pp_23714491_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1870x3678","hd_23714492_1920.jpg":"1920x1080","k_23714492_1280.jpg":"1280x1280","k_23714492_1024.jpg":"1024x1024","k_23714492_640.jpg":"640x640","k_23714492_480.jpg":"480x480","k_23714492_340.jpg":"340x340","k_23714492_220.jpg":"220x220","o_23714492_1280.jpg":"1280x2517","o_23714492_1024.jpg":"1024x2014","o_23714492_640.jpg":"640x1258","o_23714492_480.jpg":"480x944","o_23714492_340.jpg":"340x668","o_23714492_220.jpg":"220x432","h_23714492_1280.jpg":"1280x854","h_23714492_1024.jpg":"1024x683","h_23714492_640.jpg":"640x427","h_23714492_480.jpg":"480x320","h_23714492_340.jpg":"340x227","h_23714492_220.jpg":"220x147","pp_23714492_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714492_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714492_640.jpg":"640x814","pp_23714492_480.jpg":"480x611","pp_23714492_340.jpg":"340x432","pp_23714492_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23714493_1920.jpg":"1920x1080","k_23714493_1280.jpg":"1280x1280","k_23714493_1024.jpg":"1024x1024","k_23714493_640.jpg":"640x640","k_23714493_480.jpg":"480x480","k_23714493_340.jpg":"340x340","k_23714493_220.jpg":"220x220","o_23714493_1280.jpg":"1280x1920","o_23714493_1024.jpg":"1024x1536","o_23714493_640.jpg":"640x960","o_23714493_480.jpg":"480x720","o_23714493_340.jpg":"340x510","o_23714493_220.jpg":"220x330","h_23714493_1280.jpg":"1280x854","h_23714493_1024.jpg":"1024x683","h_23714493_640.jpg":"640x427","h_23714493_480.jpg":"480x320","h_23714493_340.jpg":"340x227","h_23714493_220.jpg":"220x147","pp_23714493_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714493_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714493_640.jpg":"640x814","pp_23714493_480.jpg":"480x611","pp_23714493_340.jpg":"340x432","pp_23714493_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1434x2094","hd_23714494_1920.jpg":"1920x1080","k_23714494_1280.jpg":"1280x1280","k_23714494_1024.jpg":"1024x1024","k_23714494_640.jpg":"640x640","k_23714494_480.jpg":"480x480","k_23714494_340.jpg":"340x340","k_23714494_220.jpg":"220x220","o_23714494_1280.jpg":"1280x1869","o_23714494_1024.jpg":"1024x1495","o_23714494_640.jpg":"640x934","o_23714494_480.jpg":"480x700","o_23714494_340.jpg":"340x496","o_23714494_220.jpg":"220x321","h_23714494_1280.jpg":"1280x854","h_23714494_1024.jpg":"1024x683","h_23714494_640.jpg":"640x427","h_23714494_480.jpg":"480x320","h_23714494_340.jpg":"340x227","h_23714494_220.jpg":"220x147","pp_23714494_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714494_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714494_640.jpg":"640x814","pp_23714494_480.jpg":"480x611","pp_23714494_340.jpg":"340x432","pp_23714494_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2876","hd_23714495_1920.jpg":"1920x1080","k_23714495_1280.jpg":"1280x1280","k_23714495_1024.jpg":"1024x1024","k_23714495_640.jpg":"640x640","k_23714495_480.jpg":"480x480","k_23714495_340.jpg":"340x340","k_23714495_220.jpg":"220x220","o_23714495_1280.jpg":"1280x1917","o_23714495_1024.jpg":"1024x1533","o_23714495_640.jpg":"640x958","o_23714495_480.jpg":"480x719","o_23714495_340.jpg":"340x509","o_23714495_220.jpg":"220x329","h_23714495_1280.jpg":"1280x854","h_23714495_1024.jpg":"1024x683","h_23714495_640.jpg":"640x427","h_23714495_480.jpg":"480x320","h_23714495_340.jpg":"340x227","h_23714495_220.jpg":"220x147","pp_23714495_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714495_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714495_640.jpg":"640x814","pp_23714495_480.jpg":"480x611","pp_23714495_340.jpg":"340x432","pp_23714495_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2134","hd_23714497_1920.jpg":"1920x1080","k_23714497_1280.jpg":"1280x1280","k_23714497_1024.jpg":"1024x1024","k_23714497_640.jpg":"640x640","k_23714497_480.jpg":"480x480","k_23714497_340.jpg":"340x340","k_23714497_220.jpg":"220x220","o_23714497_1280.jpg":"1280x1422","o_23714497_1024.jpg":"1024x1138","o_23714497_640.jpg":"640x711","o_23714497_480.jpg":"480x533","o_23714497_340.jpg":"340x377","o_23714497_220.jpg":"220x244","h_23714497_1280.jpg":"1280x854","h_23714497_1024.jpg":"1024x683","h_23714497_640.jpg":"640x427","h_23714497_480.jpg":"480x320","h_23714497_340.jpg":"340x227","h_23714497_220.jpg":"220x147","pp_23714497_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714497_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714497_640.jpg":"640x814","pp_23714497_480.jpg":"480x611","pp_23714497_340.jpg":"340x432","pp_23714497_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2885","hd_23714498_1920.jpg":"1920x1080","k_23714498_1280.jpg":"1280x1280","k_23714498_1024.jpg":"1024x1024","k_23714498_640.jpg":"640x640","k_23714498_480.jpg":"480x480","k_23714498_340.jpg":"340x340","k_23714498_220.jpg":"220x220","o_23714498_1280.jpg":"1280x1923","o_23714498_1024.jpg":"1024x1538","o_23714498_640.jpg":"640x961","o_23714498_480.jpg":"480x721","o_23714498_340.jpg":"340x510","o_23714498_220.jpg":"220x330","h_23714498_1280.jpg":"1280x854","h_23714498_1024.jpg":"1024x683","h_23714498_640.jpg":"640x427","h_23714498_480.jpg":"480x320","h_23714498_340.jpg":"340x227","h_23714498_220.jpg":"220x147","pp_23714498_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714498_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714498_640.jpg":"640x814","pp_23714498_480.jpg":"480x611","pp_23714498_340.jpg":"340x432","pp_23714498_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1248","hd_23714499_1920.jpg":"1920x1080","k_23714499_1280.jpg":"1280x1280","k_23714499_1024.jpg":"1024x1024","k_23714499_640.jpg":"640x640","k_23714499_480.jpg":"480x480","k_23714499_340.jpg":"340x340","k_23714499_220.jpg":"220x220","o_23714499_1280.jpg":"1280x832","o_23714499_1024.jpg":"1024x665","o_23714499_640.jpg":"640x416","o_23714499_480.jpg":"480x312","o_23714499_340.jpg":"340x221","o_23714499_220.jpg":"220x143","h_23714499_1280.jpg":"1280x854","h_23714499_1024.jpg":"1024x683","h_23714499_640.jpg":"640x427","h_23714499_480.jpg":"480x320","h_23714499_340.jpg":"340x227","h_23714499_220.jpg":"220x147","pp_23714499_1280.jpg":"1280x1628","pp_23714499_1024.jpg":"1024x1303","pp_23714499_640.jpg":"640x814","pp_23714499_480.jpg":"480x611","pp_23714499_340.jpg":"340x432","pp_23714499_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 374 [name] => Zabava [alias] => zabava [description] => [parent] => 322 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"318","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7651079 Threads: 2 Questions: 1554010927 Slow queries: 4736774 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111295273 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '246' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dubrovnik/moskar/zabava ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 374 [name] => Zabava [alias] => zabava [parent] => 322 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dubrovnik/moskar/zabava ) ) [link] => /dubrovnik/moskar/zabava/pored-nje-se-sve-kraljice-mogu-pokloniti-jedna-je-od-najljepsih-zena-na-svijetu-ali-pojavljivanja-u-javnosti-su-joj-rijetka-mnogi-kazu-da-izgleda-bolje-i-od-mladahnih-kceri-1237693 [printLink] => /dubrovnik/moskar/zabava/pored-nje-se-sve-kraljice-mogu-pokloniti-jedna-je-od-najljepsih-zena-na-svijetu-ali-pojavljivanja-u-javnosti-su-joj-rijetka-mnogi-kazu-da-izgleda-bolje-i-od-mladahnih-kceri-1237693?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 656715 [name] => kraljica Rania [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-17 21:12:17 [main_article_id] => 0 [alias] => kraljica-rania [link] => /tag/kraljica-rania ) [1] => stdClass Object ( [id] => 213892 [name] => jordan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jordan [link] => /tag/jordan ) [2] => stdClass Object ( [id] => 695922 [name] => jordanska kraljica Raina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-11-02 20:17:20 [main_article_id] => 0 [alias] => jordanska-kraljica-raina [link] => /tag/jordanska-kraljica-raina ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PRAZNIK ZA OČI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pored nje se sve kraljice mogu ‘pokloniti‘. Jedna je od najljepših žena na svijetu, ali pojavljivanja u javnosti su joj rijetka; mnogi kažu da izgleda bolje i od mlađahnih kćeri [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-20-33-33-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714487.jpg [galleryCount] => 21 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Frank Rumpenhorst/Dpa Picture-alliance Via Afp [mainImageDesc] =>

Kraljica Rania u svibnju 2004. na gala večeri uoči vjenčanja princa Felipea i Letizije Ortiz, sada španjolskog kralja i kraljice

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714487.jpg [title] =>

Kraljica Rania u svibnju 2004. na gala večeri uoči vjenčanja princa Felipea i Letizije Ortiz, sada španjolskog kralja i kraljice

Frank Rumpenhorst/Dpa Picture-alliance Via Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714335.jpg [title] =>

Kraljica Rania s kćerima, lijevo je princeza Iman, a desnoprinceza Salma

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23713934.jpg [title] =>

Jordanska kraljica Rania trenutačno sudjeluje na Web Summitu, najvećoj europskoj tehnološkoj konferenciji

Patricia De Melo Moreira/Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714351.jpg [title] =>

Kraljica Rani sa svojom djecom i budućim zetom i nevjestom, slijeva princ Hashem, princeza Iman i njezin zaručnik Jameel Alexander Thermiotis, Rania, Rajwa Al-Saif,princ Hussein i princeza Salma

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714333.jpg [title] =>

Kralj Abdullah II. i kraljica Rania na pogrebu kraljice Elizabete II. 19. rujna

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714349.jpg [title] =>

Kraljica Rania na večeri fondacije Kering u New Yorku u rujnu ove godine

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714362.jpg [title] =>

Švedska kraljica Silvia i jordanska kraljica Rania na donatorskoj večeri za nevladinu organizaciju Mentor Arabia

Tt News Agency/Alamy/Alamy/Profimedia ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714359.jpg [title] =>

Portret kraljice Ranije objavljen prošle godine uoči njezinog rođendana

Nwpix/The Photo One/Profimedia ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714485.jpg [title] =>

Rania se za princaAbdallaha udala 10. lipnja 1993. godine

Rabih Moghrabi/Afp ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714486.jpg [title] =>

Jordanska kraljica sudjelovala je u utrci organiziranoj u svibnju 2003. za prikupljanje sredstava u okviru inicijative za postizanjem mira na Bliskom istoku

Nasser Ayoub/Afp ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714488.jpg [title] =>

Rania je česta sudionica Svjetskog gospodarskog foruma

Khaled Desouki/Afp ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714489.jpg [title] =>

U posjetu Singapuru 2006. godine

Khalil Mazraawi/Afp ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714490.jpg [title] =>

Na dodjeli nagrada Bambi u Njemačkoj 2007. godine

Jens Kalaene/Dpa Picture-alliance Via Afp ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714491.jpg [title] =>

Rania je bila suosnivačica kampanje ‘1 Goal Campaign: Education for All!‘

Andreas Solaro/Afp ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714492.jpg [title] =>

Na vjenčanju švedske princeze Victorije i Daniela Westlinga u lipnju 2010. godine

Frank Van Beek/Anp Via Afp ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714493.jpg [title] =>

Na gala priredbi zaWorld Childhood Foundation u New Yorku

Pontus Hook/Tt News Agency Via Afp ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714494.jpg [title] =>

Kraljica Rania i španjolska kraljica Letizia, dvije ikone stila

Pierre-philippe Marcou/Afp ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714495.jpg [title] =>

Kraljica Rania i belgijska kraljica Mathilde

Thierry Roge/Belga Via Afp ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714497.jpg [title] =>

Rania s bivšom njemačkom kancelarkom Angelom Merkel

Bernd Von Jutrczenka/Afp ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714498.jpg [title] =>

U Berlinu na priredbi humanitarne organizacije ‘Ein Herz fur Kinder‘

Ralf Succo/Dpa Picture-alliance Via Afp ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/03/23714499.jpg [title] =>

Kraljica Rania s tadašnjom američkom prvom damom Melanijom Trump u Bijeloj kući u travnju 2017. godine

Nicholas Kamm/Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Njezine objave na društvenim mrežama i pojavljivanja u javnosti su prilično rijetka, barem u usporedbi s drugim članicama kraljevskih obitelji, naročito onih europskih.

A to je prava šteta jer je svaki izlazak u javnost lijepe jordanske kraljice Ranije, koja upravo sudjeluje na najvećoj europskoj tehnološkoj konferenciji, Web Summitu u Lisabonu, pravi praznik za oči zbog njezine atraktivne pojave i izvanrednih modnih odabira.

Tako je bilo i prije nekoliko dana kad se u jordanskoj prijestolnici Ammanu Rania bila domaćica švedskoj kraljici Silviji s kojom je bila i na večeri organiziranoj za prikupljanje sredstava za Mentor Arabia, vodeću nevladinu organizaciju koja se u arapskoj regiji bavi promocijom zdravog način života među mladima.

Kraljica Rania, koju mnogi smatraju najljepšom i najelegantnijom pripadnicom kraljevskih obitelji, tom je prilikom uz dugu crnu suknju odjenula žarko žutu košulju visokog ovratnika i bogato nabranih rukava čija je cijena oko 2400 dolara. Kombinaciju je upotpunila salonkama Gianvito Rossi i torbicom brenda Bottega Veneta, oboje je već nosila u nekim ranijim prigodama.

---

image

Kraljica Rania i španjolska kraljica Letizia, dvije ikone stila

Pierre-philippe Marcou/Afp
---

A posljednja objava na Instagramu, na kojemu ima više od sedam milijuna pratitelja, bila je ispunjena nježnošću. Uz fotografiju snimljenu tijekom njihovog boravka u Omanu, na kojoj njezin suprug, 60-godišnji kralj Abdullah II. sjedi na sofi, a Rania sjedi na naslonu za ruke s jednom rukom na suprugovom ramenu, 52-godišnja kraljica je napisala "moja radost što sam s tobom".

---

image

Kralj Abdullah II. i kraljica Rania na pogrebu kraljice Elizabete II. 19. rujna

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia
---

Jordanski kraljevski par dogodine će proslaviti tri desetljeća braka, ali 2023. neće za njih biti značajna samo zbog te obljetnice. Tijekom predstojeće godine kralj Abdullah i kraljica Rania dobit će nevjestu i zeta, proteklog ljeta zaručilo se njihovo dvoje starije djece, 28-godišnji prijestolonasljednik, princ Hussein i 26-godišnja princeza Iman.

Husseinova odabranica je Rajwa Al Saif, dok će se Iman udati za Jameela Thermiotisa. Rajwa je kći Khaleda bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saifa, osnivača jedne od vodećih građevinskih tvrtki u Saudijskoj Arabiji. Nakon što je završila srednju školu u Rijadu, Rajwa je studirala arhitekturu u New Yorku, a ima i diplomu iz vizualnih komunikacija koju je stekla na studiju u Los Angelesu gdje je radila za jedan arhitektonski ured,piše Slobodna Dalmacija.

---

image

Kraljica Rani sa svojom djecom i budućim zetom i nevjestom, slijeva princ Hashem, princeza Iman i njezin zaručnik Jameel Alexander Thermiotis, Rania, Rajwa Al-Saif,princ Hussein i princeza Salma

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia
---

Princeza Iman brižljivo čuva svoj privatni život, drži se podalje od društvenih mreža i medija koliko god je to moguće. Njezin 28-godišnji zaručnik Jameel Alexander Thermiotis bavi se financijama u New Yorku, rođen je u Venezueli, a potječe iz ugledne grčke obitelji koja održava bliske veze s domovinom svojih predaka čestim posjetima otoku Andros.

Kraljica Rania i kralj Abdullah imaju još dvoje djece, 22-godišnju princezu Salmu i 17-godišnjeg princa Hashema, dogodine će se obitelj povećati za još dva člana, a glamurozna kraljica nada se kako neće proći dugo prije nego što, uz ulogu svekrve i punice, dobije i onu bake.

Gostujući nedavno u programu "Good Morning America", kraljica Rania pričala je o dva vjenčanja koja obitelj očekuju sljedeće godine. Kazala je kako je to uzbudljivo i iscrpljujuće, ali iscrpljujuće na najbolji mogući način. Rekla je i kako ne bi mogla izabrati bolje bračne partnere za svoju djecu.

---

image

Rania je česta sudionica Svjetskog gospodarskog foruma

Khaled Desouki/Afp
---

- Mislim da svi mi kao roditelji želimo vidjeti svoju djecu kako odrastaju u neovisne osobe i dijele svoje živote s partnerima i iznimno sam ponosna na njihove odabire – kazala je Rania.

Rekla je i kako jednog dana želi biti "zabavna baka".

- Uvijek sam govorila da je moja najdraža titula ona majke, ali mislim da će se to brzo promijeniti. Moj cilj je da budem zabavna baka. U arapskom imamo jednu izreku koja kaže kako nema osobe koja nam je draža od naše djece i unučadi. Jako sam uzbuđena što će se uskoro u mom životu pojaviti bebe – kazala je kraljica Rania dodajući uz osmijeh kako ne bi trebala praviti nikakav pritisak, ali sigurno hoće.

Nakon što su joj se sin i kći zaručili, Rania je na svoj 52. rođendan, 31. kolovoza ove godine, na Instagram profilu objavila fotografiju sa svoje četvero djece, te budućom nevjestom i zetom. Popratila je to riječima – "Moje srce je puno. Nisam mogla poželjeti bolji način proslave nego s mojim voljenima oko mene".

Ponosna mama Rania koncem rujna je objavila fotografiju sa svojim kćerima povodom njihovih rođendana. Princeza Salma je, naime, 26. rujna proslavila 22. rođendan, a dan poslije je princeza Iman proslavila 26. rođendan. Uz objavu fotografije na Instagramu, kraljica Rania je napisala "Naše prijateljstvo postaje sve jače kako vas dvije postajete starije. Nisam mogla poželjeti bolje prijateljice".

---

image

Kraljica Rania s kćerima, lijevo je princeza Iman, a desnoprinceza Salma

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia
---

Rođendansku čestitku svojim kćerima Rania je objavila nedugo nakon što je sa suprugom bila na pogrebu britanske kraljice Elizabete II. Pokojnoj kraljici Rania je na pogrebu odala počast na poseban način, za tu je prigodu odjenula komplet kojeg je nosila kad su ona i kralj Abdullah bili u posjetu britanskoj vladarici i princu Philipu u dvorcu Windsor u studenome 2001. godine.

Kraljica Rania je voljela i poštovala Elizabetu II., što je bilo vidljivo i u njezinoj emotivnoj posveti na Instagramu. Uz fotografiju s pogreba, jordanska kraljica je napisala:

- Oproštaj od kraljice čije nasljeđe neće nikad izblijediti niti će biti zaboravljeno.

Rođena kao Rania Al-Yassin 31. kolovoza 1970. u Kuvajtu, jordanska kraljica je kći palestinskih roditelja, a s očeve strane ima i turskih predaka. Njezina je obitelj 1991. godine, nakon Zaljevskog rata, pobjegla u Amman u Jordanu. Rania je diplomirala na Američkom sveučilištu u Kairu i radila u bankarskom i tehnološkom sektoru, a u siječnju 1993. je na jednoj zabavi upoznala jordanskog princa Abdullaha bin Al-Husseina.

---

image

Rania se za princaAbdallaha udala 10. lipnja 1993. godine

Rabih Moghrabi/Afp
---

Vjenčali su se 10. lipnja te godine, a taj je dan proglašen praznikom. Nakon smrti svoga oca, Abdullah je preuzeo prijestolje 7. veljače 1999. godine, a 22. ožujka je Raniju proglasio kraljicom.

Kao kraljica Rania je postala poznata kao zagovaratelj brojnih važnih tema u Jordanu, regiji i na globalnoj razini, pokrenula je nekoliko obrazovnih inicijativa, bavi se zdravstvenom problematikom, pravima žena i djece, osnaživanjem mladih, jačanjem zajednica, zaštitom okoliša.

---

image

Kraljica Rania i belgijska kraljica Mathilde

Thierry Roge/Belga Via Afp
---

Prihvatila je i nove oblike komunikacije, u ožujku 2008. pokrenula je video blog kao dio pokušaja da razbije stereotipe o Arapima i promovira dijalog sa Zapadom. Ima milijune pratitelja na društvenim mrežama na kojima objavljuje poruke vezane uz svoj rad, kao i obiteljske fotografije.

---

image

Kraljica Rania na večeri fondacije Kering u New Yorku u rujnu ove godine

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia
---

Još 1995. je osnovala Jordan River Foundation čiji je dječji program razvila kako bi se dobrobit djece stavilo ispred političkih ciljeva i kulturnih tabua, a 1998. slijedio je program dječje sigurnosti u okviru kojega je inicirala dugotrajnu kampanju podizanja svijesti o nasilju nad djecom.

Njezin društveni i humanitarni rad je globalno prepoznat, u studenome 2000. UNICEF ju je pozvao da se priključi globalnoj liderskoj inicijativi, 2002. je postala članica odbora direktora međunarodne fondacije mladih, a 2007. je postala prvi UNICEF-ov istaknuti zagovornik dječjih prava.

---

image

Švedska kraljica Silvia i jordanska kraljica Rania na donatorskoj večeri za nevladinu organizaciju Mentor Arabia

Tt News Agency/Alamy/Alamy/Profimedia
---

Među ostalim je u kolovozu 2009. bila suosnivačica kampanje "1GOAL: Education for All", a napisala je i nekoliko dječjih knjiga, među kojima je bio i bestseler New York Timesa, "The Sandwich Swap", inspiriran iskustvima iz njezinog djetinjstva.

Aktivnosti na područjima obrazovanja, boljeg razumijevanja među kulturama, promicanju tolerancije donijelo joj je niz priznanja i nagrada, počasnih doktorata i odličja u domovini i nekoliko europskih zemalja, a u listopadu 2020. postala je članica vijeća nagrade "Earthshot", inicijative koju je pokrenuo britanski princ William u pokušaju pronalaženja rješenja za ekološke probleme.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Frank Rumpenhorst/Dpa Picture-alliance Via Afp Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia Patricia De Melo Moreira/Afp Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia Tt News Agency/Alamy/Alamy/Profimedia Nwpix/The Photo One/Profimedia Rabih Moghrabi/Afp Nasser Ayoub/Afp Khaled Desouki/Afp Khalil Mazraawi/Afp Jens Kalaene/Dpa Picture-alliance Via Afp Andreas Solaro/Afp Frank Van Beek/Anp Via Afp Pontus Hook/Tt News Agency Via Afp Pierre-philippe Marcou/Afp Thierry Roge/Belga Via Afp Bernd Von Jutrczenka/Afp Ralf Succo/Dpa Picture-alliance Via Afp Nicholas Kamm/Afp
Frank Rumpenhorst/Dpa Picture-alliance Via Afp

Kraljica Rania u svibnju 2004. na gala večeri uoči vjenčanja princa Felipea i Letizije Ortiz, sada španjolskog kralja i kraljice

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia

Kraljica Rania s kćerima, lijevo je princeza Iman, a desnoprinceza Salma

Patricia De Melo Moreira/Afp

Jordanska kraljica Rania trenutačno sudjeluje na Web Summitu, najvećoj europskoj tehnološkoj konferenciji

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia

Kraljica Rani sa svojom djecom i budućim zetom i nevjestom, slijeva princ Hashem, princeza Iman i njezin zaručnik Jameel Alexander Thermiotis, Rania, Rajwa Al-Saif,princ Hussein i princeza Salma

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia

Kralj Abdullah II. i kraljica Rania na pogrebu kraljice Elizabete II. 19. rujna

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia

Kraljica Rania na večeri fondacije Kering u New Yorku u rujnu ove godine

Tt News Agency/Alamy/Alamy/Profimedia

Švedska kraljica Silvia i jordanska kraljica Rania na donatorskoj večeri za nevladinu organizaciju Mentor Arabia

Nwpix/The Photo One/Profimedia

Portret kraljice Ranije objavljen prošle godine uoči njezinog rođendana

Rabih Moghrabi/Afp

Rania se za princaAbdallaha udala 10. lipnja 1993. godine

Nasser Ayoub/Afp

Jordanska kraljica sudjelovala je u utrci organiziranoj u svibnju 2003. za prikupljanje sredstava u okviru inicijative za postizanjem mira na Bliskom istoku

Khaled Desouki/Afp

Rania je česta sudionica Svjetskog gospodarskog foruma

Khalil Mazraawi/Afp

U posjetu Singapuru 2006. godine

Jens Kalaene/Dpa Picture-alliance Via Afp

Na dodjeli nagrada Bambi u Njemačkoj 2007. godine

Andreas Solaro/Afp

Rania je bila suosnivačica kampanje ‘1 Goal Campaign: Education for All!‘

Frank Van Beek/Anp Via Afp

Na vjenčanju švedske princeze Victorije i Daniela Westlinga u lipnju 2010. godine

Pontus Hook/Tt News Agency Via Afp

Na gala priredbi zaWorld Childhood Foundation u New Yorku

Pierre-philippe Marcou/Afp

Kraljica Rania i španjolska kraljica Letizia, dvije ikone stila

Thierry Roge/Belga Via Afp

Kraljica Rania i belgijska kraljica Mathilde

Bernd Von Jutrczenka/Afp

Rania s bivšom njemačkom kancelarkom Angelom Merkel

Ralf Succo/Dpa Picture-alliance Via Afp

U Berlinu na priredbi humanitarne organizacije ‘Ein Herz fur Kinder‘

Nicholas Kamm/Afp

Kraljica Rania s tadašnjom američkom prvom damom Melanijom Trump u Bijeloj kući u travnju 2017. godine

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/moskar/zabava/pored-nje-se-sve-kraljice-mogu-pokloniti-jedna-je-od-najljepsih-zena-na-svijetu-ali-pojavljivanja-u-javnosti-su-joj-rijetka-mnogi-kazu-da-izgleda-bolje-i-od-mladahnih-kceri-1237693 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9f551c034474ac5114a7f3866950482e6c05c330 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pored+nje+se+sve+kraljice+mogu+%E2%80%98pokloniti%E2%80%98.+Jedna+je+od+najljep%C5%A1ih+%C5%BEena+na+svijetu%2C+ali+pojavljivanja+u+javnosti+su+joj+rijetka%3B+mnogi+ka%C5%BEu+da+izgleda+bolje+i+od+mla%C4%91ahnih+k%C4%87eri&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fmoskar%2Fzabava%2Fpored-nje-se-sve-kraljice-mogu-pokloniti-jedna-je-od-najljepsih-zena-na-svijetu-ali-pojavljivanja-u-javnosti-su-joj-rijetka-mnogi-kazu-da-izgleda-bolje-i-od-mladahnih-kceri-1237693 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdubrovnik%2Fmoskar%2Fzabava%2Fpored-nje-se-sve-kraljice-mogu-pokloniti-jedna-je-od-najljepsih-zena-na-svijetu-ali-pojavljivanja-u-javnosti-su-joj-rijetka-mnogi-kazu-da-izgleda-bolje-i-od-mladahnih-kceri-1237693 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PRAZNIK ZA OČI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
ZabavaPRAZNIK ZA OČI

Pored nje se sve kraljice mogu ‘pokloniti‘. Jedna je od najljepših žena na svijetu, ali pojavljivanja u javnosti su joj rijetka; mnogi kažu da izgleda bolje i od mlađahnih kćeri

Piše Marija Čović/SD
2. studenog 2022. - 20:16
Kraljica Rania u svibnju 2004. na gala večeri uoči vjenčanja princa Felipea i Letizije Ortiz, sada španjolskog kralja i kraljiceFrank Rumpenhorst/Dpa Picture-alliance Via Afp

Njezine objave na društvenim mrežama i pojavljivanja u javnosti su prilično rijetka, barem u usporedbi s drugim članicama kraljevskih obitelji, naročito onih europskih.

A to je prava šteta jer je svaki izlazak u javnost lijepe jordanske kraljice Ranije, koja upravo sudjeluje na najvećoj europskoj tehnološkoj konferenciji, Web Summitu u Lisabonu, pravi praznik za oči zbog njezine atraktivne pojave i izvanrednih modnih odabira.

Tako je bilo i prije nekoliko dana kad se u jordanskoj prijestolnici Ammanu Rania bila domaćica švedskoj kraljici Silviji s kojom je bila i na večeri organiziranoj za prikupljanje sredstava za Mentor Arabia, vodeću nevladinu organizaciju koja se u arapskoj regiji bavi promocijom zdravog način života među mladima.

Kraljica Rania, koju mnogi smatraju najljepšom i najelegantnijom pripadnicom kraljevskih obitelji, tom je prilikom uz dugu crnu suknju odjenula žarko žutu košulju visokog ovratnika i bogato nabranih rukava čija je cijena oko 2400 dolara. Kombinaciju je upotpunila salonkama Gianvito Rossi i torbicom brenda Bottega Veneta, oboje je već nosila u nekim ranijim prigodama.

image

Kraljica Rania i španjolska kraljica Letizia, dvije ikone stila

Pierre-philippe Marcou/Afp

A posljednja objava na Instagramu, na kojemu ima više od sedam milijuna pratitelja, bila je ispunjena nježnošću. Uz fotografiju snimljenu tijekom njihovog boravka u Omanu, na kojoj njezin suprug, 60-godišnji kralj Abdullah II. sjedi na sofi, a Rania sjedi na naslonu za ruke s jednom rukom na suprugovom ramenu, 52-godišnja kraljica je napisala "moja radost što sam s tobom".

image

Kralj Abdullah II. i kraljica Rania na pogrebu kraljice Elizabete II. 19. rujna

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia

Jordanski kraljevski par dogodine će proslaviti tri desetljeća braka, ali 2023. neće za njih biti značajna samo zbog te obljetnice. Tijekom predstojeće godine kralj Abdullah i kraljica Rania dobit će nevjestu i zeta, proteklog ljeta zaručilo se njihovo dvoje starije djece, 28-godišnji prijestolonasljednik, princ Hussein i 26-godišnja princeza Iman.

Husseinova odabranica je Rajwa Al Saif, dok će se Iman udati za Jameela Thermiotisa. Rajwa je kći Khaleda bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saifa, osnivača jedne od vodećih građevinskih tvrtki u Saudijskoj Arabiji. Nakon što je završila srednju školu u Rijadu, Rajwa je studirala arhitekturu u New Yorku, a ima i diplomu iz vizualnih komunikacija koju je stekla na studiju u Los Angelesu gdje je radila za jedan arhitektonski ured,piše Slobodna Dalmacija.

image

Kraljica Rani sa svojom djecom i budućim zetom i nevjestom, slijeva princ Hashem, princeza Iman i njezin zaručnik Jameel Alexander Thermiotis, Rania, Rajwa Al-Saif,princ Hussein i princeza Salma

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia

Princeza Iman brižljivo čuva svoj privatni život, drži se podalje od društvenih mreža i medija koliko god je to moguće. Njezin 28-godišnji zaručnik Jameel Alexander Thermiotis bavi se financijama u New Yorku, rođen je u Venezueli, a potječe iz ugledne grčke obitelji koja održava bliske veze s domovinom svojih predaka čestim posjetima otoku Andros.

Kraljica Rania i kralj Abdullah imaju još dvoje djece, 22-godišnju princezu Salmu i 17-godišnjeg princa Hashema, dogodine će se obitelj povećati za još dva člana, a glamurozna kraljica nada se kako neće proći dugo prije nego što, uz ulogu svekrve i punice, dobije i onu bake.

Gostujući nedavno u programu "Good Morning America", kraljica Rania pričala je o dva vjenčanja koja obitelj očekuju sljedeće godine. Kazala je kako je to uzbudljivo i iscrpljujuće, ali iscrpljujuće na najbolji mogući način. Rekla je i kako ne bi mogla izabrati bolje bračne partnere za svoju djecu.

image

Rania je česta sudionica Svjetskog gospodarskog foruma

Khaled Desouki/Afp

- Mislim da svi mi kao roditelji želimo vidjeti svoju djecu kako odrastaju u neovisne osobe i dijele svoje živote s partnerima i iznimno sam ponosna na njihove odabire – kazala je Rania.

Rekla je i kako jednog dana želi biti "zabavna baka".

- Uvijek sam govorila da je moja najdraža titula ona majke, ali mislim da će se to brzo promijeniti. Moj cilj je da budem zabavna baka. U arapskom imamo jednu izreku koja kaže kako nema osobe koja nam je draža od naše djece i unučadi. Jako sam uzbuđena što će se uskoro u mom životu pojaviti bebe – kazala je kraljica Rania dodajući uz osmijeh kako ne bi trebala praviti nikakav pritisak, ali sigurno hoće.

Nakon što su joj se sin i kći zaručili, Rania je na svoj 52. rođendan, 31. kolovoza ove godine, na Instagram profilu objavila fotografiju sa svoje četvero djece, te budućom nevjestom i zetom. Popratila je to riječima – "Moje srce je puno. Nisam mogla poželjeti bolji način proslave nego s mojim voljenima oko mene".

Ponosna mama Rania koncem rujna je objavila fotografiju sa svojim kćerima povodom njihovih rođendana. Princeza Salma je, naime, 26. rujna proslavila 22. rođendan, a dan poslije je princeza Iman proslavila 26. rođendan. Uz objavu fotografije na Instagramu, kraljica Rania je napisala "Naše prijateljstvo postaje sve jače kako vas dvije postajete starije. Nisam mogla poželjeti bolje prijateljice".

image

Kraljica Rania s kćerima, lijevo je princeza Iman, a desnoprinceza Salma

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia

Rođendansku čestitku svojim kćerima Rania je objavila nedugo nakon što je sa suprugom bila na pogrebu britanske kraljice Elizabete II. Pokojnoj kraljici Rania je na pogrebu odala počast na poseban način, za tu je prigodu odjenula komplet kojeg je nosila kad su ona i kralj Abdullah bili u posjetu britanskoj vladarici i princu Philipu u dvorcu Windsor u studenome 2001. godine.

Kraljica Rania je voljela i poštovala Elizabetu II., što je bilo vidljivo i u njezinoj emotivnoj posveti na Instagramu. Uz fotografiju s pogreba, jordanska kraljica je napisala:

- Oproštaj od kraljice čije nasljeđe neće nikad izblijediti niti će biti zaboravljeno.

Rođena kao Rania Al-Yassin 31. kolovoza 1970. u Kuvajtu, jordanska kraljica je kći palestinskih roditelja, a s očeve strane ima i turskih predaka. Njezina je obitelj 1991. godine, nakon Zaljevskog rata, pobjegla u Amman u Jordanu. Rania je diplomirala na Američkom sveučilištu u Kairu i radila u bankarskom i tehnološkom sektoru, a u siječnju 1993. je na jednoj zabavi upoznala jordanskog princa Abdullaha bin Al-Husseina.

image

Rania se za princaAbdallaha udala 10. lipnja 1993. godine

Rabih Moghrabi/Afp

Vjenčali su se 10. lipnja te godine, a taj je dan proglašen praznikom. Nakon smrti svoga oca, Abdullah je preuzeo prijestolje 7. veljače 1999. godine, a 22. ožujka je Raniju proglasio kraljicom.

Kao kraljica Rania je postala poznata kao zagovaratelj brojnih važnih tema u Jordanu, regiji i na globalnoj razini, pokrenula je nekoliko obrazovnih inicijativa, bavi se zdravstvenom problematikom, pravima žena i djece, osnaživanjem mladih, jačanjem zajednica, zaštitom okoliša.

image

Kraljica Rania i belgijska kraljica Mathilde

Thierry Roge/Belga Via Afp

Prihvatila je i nove oblike komunikacije, u ožujku 2008. pokrenula je video blog kao dio pokušaja da razbije stereotipe o Arapima i promovira dijalog sa Zapadom. Ima milijune pratitelja na društvenim mrežama na kojima objavljuje poruke vezane uz svoj rad, kao i obiteljske fotografije.

image

Kraljica Rania na večeri fondacije Kering u New Yorku u rujnu ove godine

Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia

Još 1995. je osnovala Jordan River Foundation čiji je dječji program razvila kako bi se dobrobit djece stavilo ispred političkih ciljeva i kulturnih tabua, a 1998. slijedio je program dječje sigurnosti u okviru kojega je inicirala dugotrajnu kampanju podizanja svijesti o nasilju nad djecom.

Njezin društveni i humanitarni rad je globalno prepoznat, u studenome 2000. UNICEF ju je pozvao da se priključi globalnoj liderskoj inicijativi, 2002. je postala članica odbora direktora međunarodne fondacije mladih, a 2007. je postala prvi UNICEF-ov istaknuti zagovornik dječjih prava.

image

Švedska kraljica Silvia i jordanska kraljica Rania na donatorskoj večeri za nevladinu organizaciju Mentor Arabia

Tt News Agency/Alamy/Alamy/Profimedia

Među ostalim je u kolovozu 2009. bila suosnivačica kampanje "1GOAL: Education for All", a napisala je i nekoliko dječjih knjiga, među kojima je bio i bestseler New York Timesa, "The Sandwich Swap", inspiriran iskustvima iz njezinog djetinjstva.

Aktivnosti na područjima obrazovanja, boljeg razumijevanja među kulturama, promicanju tolerancije donijelo joj je niz priznanja i nagrada, počasnih doktorata i odličja u domovini i nekoliko europskih zemalja, a u listopadu 2020. postala je članica vijeća nagrade "Earthshot", inicijative koju je pokrenuo britanski princ William u pokušaju pronalaženja rješenja za ekološke probleme.

14. svibanj 2024 22:33