StoryEditorOCM
ZabavaAKTIVNA HRVATSKA

Besplatni treninzi i edukacije dolaze i u Dubrovnik, vodi ih Renata Sopek

Piše DV
2. travnja 2024. - 13:32

Hrvatska nacija je sve deblja i sve su gore statistike koje pokazuju alarmantno stanje. Sve veći broj djece i mladih živi s prekomjernom tjelesnom težinom. Vodeći hrvatski sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska kreće u 12. godinu edukacija i zajedničkih treninga s građanima diljem Hrvatske.

Zabrinjavajući podaci znak su da građane treba stalno podsjećati na dobrobiti redovne tjelesne aktivnosti. Diljem Hrvatske i ove će se godine stoga održavati besplatni treninzi i edukacije s građanima. Grad Pula domaćin je prvog ovogodišnjeg treninga na otvorenom.

Besplatni treninzi održat će se i u Baranji 27. travnja, na otoku Krku 4. svibnja, u Požegi 11. svibnja, Vodicama 25.5., Malom Lošinju 8. lipnja, Dubrovniku 29. lipnja te drugim gradovima. Tim Aktivne Hrvatske ove godine čine kineziolozi i treneri s Kineziološkog fakulteta iz Zagreba te drugi stručnjaci. Tu su stalni suradnici – kineziolozi Lukrecija Dragić, Tina Živković, Ivan Antunović, Drago Pezić, Patrik Kramarić i Luka Šuker, instruktorice pilatesa Asja Petersen i Jelena Atabeyki te mlada gimnastičarka Anja Dabinović. Novi članovi tima su treneri Antonio Korajac, Filip Beljan, Fran Vukomanović i Stjepan Žabčić. 

Za sve treninge potrebno se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

- Veseli nas ponovni dolazak u Pulu te sve ostale gradove diljem Hrvatske. Treninzi su namijenjeni svim generacijama. Aktivirat ćemo cijelo tijelo i pokazati kako vježbati tijekom godine što je iznimno važno za jačanje, ne samo tijela, već i cijelog organizma te imuniteta. Pozivam sve koji mogu da nam se pridruže te da zajednički pokažemo kako živjeti zdravo i aktivno - izjavila je ambasadorica i voditeljica projekta Renata Sopek.

29. travanj 2024 18:52