StoryEditorOCM
ZagoraTRADICIJA

Fešta dalmatinskog pršuta i vina u Vrgorcu, sprema se kulinarski spektakl, a koncerte će održati dvije pjevačke zvijezde

21. svibnja 2024. - 21:30

I ovogodišnji ‘‘Dani Dalmatinskog pršuta i vina‘‘ u Vrgorcu, bit će savršeno organizirani, posebno uz koncerte Vesne Pisarović koja u gradskom parku nastupa 31. svibnja, te Željka Bebeka koji je na bini 1. lipnja.

Ljubitelji pravog pršuta, vrhunske kapljice i još bolje dalmatinske fešte, guštat će dva dana u bogatom izložbenom i zabavnom programu. Tako je Vrgorac zahvaljujući TZ-u i Gradu te generalnom sponzoru Pivac grupi te partnerima Udruzi Dalmatinski pršut i Udruzi vinara i vinogradara grada Vrgorca, za sve posjetitelje pripremio degustaciju autohtonih vina vrgorskog kraja te vina s Hvara, Pelješca, Imotskog vinogorja, Slavonije i Hercegovine.

image

Publika na prošlogodišnjoj fešti - na bini je Severina

Jakov Prkić/Cropix

Osim što će se moći kušati najbolji dalmatinski pršuti, tu će biti i pršuta iz Drniša i Istre kao i ostalih vrhunskih delicija i domaćih proizvoda. Na fešti u Vrgorcu je nezaobilazan kulinarski spektakl pa će majstori ŠKMER-a prirediti vrhunske kreacije začinjene zvijezdama fešte - autohtonim vinima i ponajboljim pršutima.

Zabave nikako neće manjkati jer će se održati i revijalno natjecanje u rezanju pršuta za pršutare izlagače, a svoje umijeće u rezanju moći će pokazati i posjetitelji fešte i režući dobre fete osvojiti bogate nagrade uz neizostavnog kralja fešte - dalmatinski pršut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 06:32