Dalmacija Zadar

Lučić o Bagatovim terenenima: Papići uzeli 1,2 milijuna eura provizije

Prema Lučićevom dvosatnom svjedočenju glavnu ulogu u cijelom poslu imali su zadarski odvjetnik Miše Papić i njegovi sinovi Tomislav i Marko koji su za proviziju prodaje Bagatovih terena uzeli čak 1,2 milijuna eura

Prema Lučićevom dvosatnom svjedočenju glavnu ulogu u cijelom poslu imali su zadarski odvjetnik Miše Papić i njegovi sinovi Tomislav i Marko koji su za proviziju prodaje Bagatovih terena uzeli čak 1,2 milijuna eura

Na Trgovačkom sudu u Zadru i dalje se raspetljava priča oko poslova kupnje i preprodaje terena Bagata precizne mehanike u stečaju. U ponedjeljak je Zdenko Lučić, koji je zajedno sa Zvonimirom Čuvalom osnovao tvrtku Euro ivi, svjedočio o svojoj ulozi u poslovima oko kupnje terena i okolnostima pod kojima je za protuuslugu dobio na korištenje audi A-8 vrijedan 120 tisuća eura.

Prema njegovom dvosatnom svjedočenju glavnu ulogu u cijelom poslu imali su zadarski odvjetnik Miše Papić i njegovi sinovi Tomislav i Marko koji su posao ugovorili s Čuvalom. Lučić je u to vrijeme prije četiri godine u Zadar dolazio tražiti lokaciju za Bauhaus, kontaktirao o tome s Renom Sinovčićem, a u poslu Euro ivija i agencije za posredovanje Centar Marka Papića imao je ulogu savjetnika.

LIDL-110408
Lidl je kupio 10 tisuća metara2 od Euro ivija za 3,5 milijuna eura / CROPIX
Poslovi ugovaranja provizije za prodaju nekretnine u visini od 10 posto išli su posredstvom ove agecije da bi se izbjeglo plaćanje poreza, odnosno kako je rekao Lučić – odvjetnički ured Papić bi imao obvezu plaćanja poreza od 40 posto, a novoosnovana agencija Centar koja je u vlasništvu Marka Papića nije bila u sustavu PDV-a.

Euro ivi je na licitaciji od Bagata u stečaju kupio 40 tisuća četvornih metara terena za 31 milijun kuna, a Papići su imali obvezu ishoditi promjenu GUP-a i urbanističkih uvjeta kako bi novi kupci mogli realizirati svoje projekte. No Lidl je kupio 10 tisuća četvornih metara tog terena od Euro ivija po tri puta većoj cijeni, odnosno za 3,5 milijuna eura.

Drugi dio terena prodan je za 950 tisuća eura Miji Toliću, odnosno njegovoj tvrtki Svijet stakla. Lučić tvrdi da nikad nije primio novac od Papića, nego da je jedino s Mijom Tolićem imao ugovor, prema kojemu je dan na korištenje audi 8 kao naknada za uslugu pomoći pri dobivanju kredita. Istodobno Lučić tvrdi kako su Papići za proviziju prodaje bivših Bagatovih terena naplatili čak 1,2 milijuna eura s tim da je dio toga išlo preko agencije Internacionalna poslovna savjetovanja iz Omiša i to na zahtjev Lidla.

Četiri bjanko zadužnice

Lučićevo svjedočenje pokazalo je da je priča oko kupovine audija kojim se sada koristi njegova supruga samo vrh ledenog brijega u sporu koji je pokrenuo Čuvalov Euro ivi zbog prijevare Papića. Čuvalo je naime Papićima potpisao četiri bjanko zadužnice, a oni su mu blokirali račun i naplatili iznos od 4 milijuna kuna.

Naslovnica Zadar