StoryEditorOCM

Vijećnik Barać Jadrijeviću: Što si mi dao, zoveš me samo za kvorum

Piše PSD.
3. studenog 2011. - 15:52

Poduzetnici Kukuzovac vas zove i čeka raširenih ruku s uvjetima kakve možete samo zamisliti. Od vas očekujemo da realizirate svoje poduzetničke projekte i zaposlite Sinjane.

Ovo je glavna poruka Gradskog vijeća Sinja sa sjednice održane u srijedu navečer na kojoj je odlučeno da se višestruko smanji cijena zemljišta na prostoru Gospodarske zone Kukuzovac (GZK) kao i da se poduzetnicima koji svoje objekte izgrade u kraćem roku te osiguraju zapošljavanje novih radnika daju dodatne beneficije.

- Imamo GZK na kojoj je svaka parcela opremljena kompletnom komunalnom infrastrukturom, kvalificirane radnike za najrazličitije poslove, administraciju koja jamči dobivanje lokacijskih i građevinskih dozvola u najkraćim rokovima, blizu smo auto-ceste, morske i zračne luke i željeznice. Nismo prihvatljivi jedino cijenom od 15-20 eura po metru kvadratnom. Zato smo odlučili početnu cijenu zemljišta smanjiti na 35 kuna po kvadratu s tim da će ta cijena biti još manja poduzetnicima koji realiziraju projekte u roku kraćem od godinu dana i koji zaposle veći broj novih radnika - uvodno je naglasila Elena Perković Paloš, zamjenica gradonačelnika Sinja za gospodarstvo, ujedno najavljujući osnivanje gradskog fonda za zapošljavanje.

Oporbeni HDZ i nezavisni vijećnik Miro Bulj kontrirali su vladajućima da svoje neuspjehe na GZK, posebno u odnosu na predizborna obećanja, ne mogu pravdati samo visokom cijenom zemljišta. Oni su predložili da se cijena smanji na samo 20 kuna po kvadratu. Na kraju je većinom glasova odlučeno da to ipak bude 35 kuna.

Početak sjednice obilježio je verbalni napad Miroslava Baraća na dr. Stipislava Jadrijevića koji se dogodio ispred ulaza u Gradsku vijećnicu. Vidjevši da bi vladajuća koalicija mogla biti nadglasana prilikom utvrđivanja dnevnog reda, nakon što je nezavisni vijećnik Miro Bulj predložio donošenje odluke o ukidanju svih naknada koje primaju svi volonterski obnašatelji dužnosti u Gradskom vijeću, kompletnoj gradskoj upravi i svim tvrtkama i ustanovama kojima je grad Sinj osnivač, dr. Jadrijević je u ime svoje nezavisne liste zatražio stanku od 20-ak minuta.

Za vrijeme stanke, koja je potrajala znatno duže, čekalo se da dođu vjećnici dr. Stipe Filipović Grčić i Miroslav Barać. Kada je Barać došao ispred vijećnice pristupio mu je dr. Jadrijević i kazao da se smiri i ne ljuti, da će sve biti rješeno, ne navodeći što bi to bilo.

U tom trenutku Barać je "pukao" i vičući da ga se moglo čuti i na stotinu metara dr. Jadrijeviću je kazao: "Išao sam s vama jer sam mislio da ste pošteniji, a vi ste isti kao HDZ i još gori. Meni nitko ništa nije dao. Ništa nisam dobio. Što si ti za mene učinio? Svatko brani sebe, a mene po novinama nitko ne brani. Zoveš me samo kad ti treba kvorum na sjednici."

Poslije svega Barać se smirio, ušao u vijećnicu kao deseti vijećnik vladajuće koalicije i uredno dizao ruku kao i ranije. Inače, Miroslav Barać izabran je za vijećnika kao član HSS-a na koalicijskoj listi s HDZ-om, ali je suprotno odluci stranke pristupio koaliciji NL dr. Jadrijević - SDP i tako im osigurao desetu ruku među ukupno 19 gradskih vijećnika. Radi toga ga je HSS isključio iz članstva.

Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 13:29