StoryEditorOCM

Tele 2: Imamo sve dokumente za rad bazne stanice u Radunu

Piše PSD.
17. srpnja 2013. - 01:34

Nakon što smo prošloga tjedna objavili priču o mještanima Raduna koji se protive postavljanju odašiljača Tele2, a koji su izrazili sumnju u zakonitosti, iz tog telekomunikacijskog operatora poslali su nam objašnjenje kako su svi njihovi radovi u skladu sa zakonom.

 - Mi posjedujemo svu dokumentaciju potrebnu za puštanje u rad elektroničke komunikacijske infrastrukture. Tele2 bio je spreman za premještanje spornog odašiljača, no unatoč brojnim nastojanjima, nismo uspjeli dobiti potpisani sporazum kojim bi se regulirali uvjeti premještanja. 

Što se tiče intervencije policije na spomenutoj lokaciji, upravo je Tele2 pozvao policiju kako bi zaštitio svoja materijalna dobra i ostalu vrijednu opremu i kako bi omogućio svojim korisnicima korištenje usluge. 

Također želimo istaknuti kako se dokument koji izdaje HAKOM, a koji se zove potvrda o usklađenosti, ishodi tek nakon puštanja u rad elektroničke komunikacijske infrastrukture, što je u zakonskom roku i učinjeno od strane Tele2. 

U HAKOM-u također potvrđuju da je bazna stanica prijavljena sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama (ZEK). Tele2 ovim putem želi naglasiti kako kao tvrtka u cijelosti poštuje zakonske i podzakonske akte prilikom postavljanja elektroničke komunikacijske infrastrukture. 

Primjenom ovih propisa i redovitim provjerama Ministarstva zdravlja i HAKOM-a, osigurano je i njezino pravilno korištenje i poštivanje vrijednosti i pravila zaštite od elektromagnetskih polja, stoji u priopćenju ove tvrtke. 

J. ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 15:53