StoryEditorOCM

Stipe Gabrić Jambo ponovo izabran za predsjednika županijskog HSS-a

Piše PSD.
7. prosinca 2013. - 15:56
Stipo Gabrić Jambo ponovno je izabran za predsjednika Županijske organizacije HSS-a. Na redovnoj Izbornoj skupštini Županijske organizacije HSS-a održanoj u u Dubrovniku on je kao kaniddat predsjedništva dobio 68 glasova dok je njegov protukandidat Ante Šendo na Skupštini dobio devet glasova.

Sjednici je nazočio i predsjednik stranke Branko Hrg i glavni tajnik stranke Ilija Čorić. Govoreći članovima skupštine predsjednik stranke osvrnuo se na nedavni referendum o ustavnim promjena ističući kako je obitelj temelj društva jer su djeca ta koja će naslijediti ovu zemlju, a govorio je i o najavljenoj podjeli Hrvatske na regije koju je nazvao 'trgovinom koja je vezana za lex Perković'.

- Nemojte biti pasivni promatrači, ljudski život se ne može mjeriti ekonomskom isplativošću, a HSS je stranka koja mora zaštiti one koji žele živjeti pošteno i skromno jer u današnjem pomodarstvu, odbacivanju svega tradicionalnog često možemo izgubiti sebe - rekao je Hrg pozivajući članove na jedistvo, vjeru i slogu.

Novinarima je rekao kako je u ovoj županijskog organizaciji bilo problema te da je zatekao stanje u kojem županjska organizacija nije tri godine funkcionirala, rascjepana i podjeljena. Prije godinu i pol dana stanje se konsolidiralo, izašlo se na lokalne izbore čiji rezultati nisu nezadovoljavajući jer u Dubrovniku imamo zamjenika gradonačelnika. To za HSS nije mala stvar, naglasio je Hrg. To je izvrsno uporište za nastavak razvoja HSS-a.

- Ovo je područje gdje HSS ima duboke korjene i s ovim ljudima koji preuzimaju funkcije na lokalnoj razini mi se sigurno vraćamo u punoj jačoj mjeri za naredne izborne cikluse - rekao je Hrg koji je u godinu i osam mjesci već drugi puta na županijskoj izbornoj skupštini te da očekuje kako će HSS iz ove skupštine izaći jači i pročišćeniji.

anđelka kelava, foto: denis jerković / cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 22:26