Dalmacija Split

prikupljaju se osnovni artikli

Socijalna butiga za ugroženi svit

prikupljaju se osnovni artikli

Idući tjedan u Splitu će biti otvorena prva “socijalna samoposluga”, kojom se želi pomoći socijalno najugroženijim obiteljima s područja grada i županije. Kako nas je informirala Đordana Barbarić, predsjednica Udruge “Most” koja organizira ovu akciju, taj “mali dućan” bit će otvoren pet dana, od 15. do 19. prosinca u prostorijama Centra za odgoj djece i mladeži na Brdima.

- “Socijalna samoposluga” dio je akcije “A di si ti?”, u sklopu koje će se u subotu održati i veliki humanitarno-promotivni buvljak u Marmontovoj, te će se sva prikupljena sredstva od prodaje na buvljaku namijeniti opremanju samoposluge - kazala je Barbarić.

Dodala je da se za samoposlugu prikupljaju prehrambeni proizvodi, higijenske i sanitarne potrepštine te igračke i školski pribor, a akciji su se priključile splitske osnovne i srednje škole te neki fakulteti.

- Odaziv školaraca je izniman, velik broj učenika donosi artikle, a skupljaju se po principu “jedan učenik - jedan proizvod”. Akciji se mogu priključiti i svi građani koji potrepštine mogu donijeti u Udrugu “Most”, Zvonimirova 7 - ustvrdila je predsjednica “Mosta”.

Korisnike i popis obitelji koje će moći izabrati određen broj proizvoda, ovisno o broju članova kućanstva, odredit će se prema popisu koji će “Most” dobiti od Centra za socijalnu skrb te crkvenih župa.

Za humanitarni buvljak skupljaju se novi i rabljeni predmeti, od CD-ova, DVD-ova, ploča, suvenira, ukrasa, knjiga, stripova, promotivnih majica...

F. BABIĆ

Naslovnica Split