StoryEditorOCM
SplitTradicija na Badnjak

Splićani navalili na bakalar: jutros je na Prokurativama podijeljeno preko 5000 porcija, a nema tko nije nahvalio ovogodišnju 'promijenjenu recepturu'

24. prosinca 2017. - 15:41

Na peškariji je jutros radio samo jedan skromni banak, ali zato se 200 kilograma ribe nalazilo na Prokurativama. Kako to uvijek i bude na badnjak, u čuvenu teću promjera 2.6 metara što su je škverani izradili baš za ove prigode, meštri od kužine iz Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija utapali su bakalare.
I već pola sata prije početka podjele besplatnih porcija građanima, na stotine umirovljenika rasporedilo se u četiri reda i strpljivo čekalo. Slika je to Splita koja se rijetko vidi na razglednicama.

A ono što su dobili je pet tisuća porcija načinjenih od 100 kila kapule, 40 litara maslinova ulja, 80 kila poma, pet kila peršina, pa i pet češnjaka, 500 kilograma krumpira, puno vina, i, kaže nam "chef" Željko Neven Bremec, puno, puno, rada.

- Tri tjedna bakala...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:49