StoryEditorOCM
Dalmacijasukob kod 'domaćina'

Drama u središtu Splita nakon što je braniteljska zadruga deložirana s parkirališta: Ančić vrijeđao djelatnike i pokušao oštetiti alat

6. prosinca 2017. - 11:30

Trideset parkirališnih mjesta u centru grada ubacio je jutros Sveti Nikola u čizmicu "Split Parkinga".

Dobro, i oni su mu dali ruke – deložirajući braniteljsku zadrugu "Domaćin" s parkinga u Ulici Ljudevita Posavskog između HEP-a i tvrtke "Lavčević".

Ranojutarnju akciju čuvalo je sedam policajaca, kombijem su pregradili prilaz, spreman je bio i pauk, a komunalci i djelatnici "Parkinga" obavili su teži dio posla s razbijanjem naplatnog automata i rušenjem ilegalno postavljenih signalizacija.

Ljubazno su najprije čekali "gazdu", upravitelja zadruge Ivicu Duju Ančića, a kad se ovaj nije pojavio krenulo je razbijanje motikom, brusilicom i drugom bučnom mašinerijom.

Građanima se puno toga ne mijenja, osim što ih sada netko zapravo može kazniti ako ne plate parking, a cijene po satu bit će kao za drugu zonu - četiri kune zimi, pet ljeti. Dakle, manje nego im je naplaćivala zadruga.

Za promjenu, dobit će i račun, a od sad imaju i sms 708212 za plaćanje.

Ančić je uzimao i do 300 kuna za mjesečnu kartu, ali izgleda da im je malo tko to i plaćao:

- Znali smo mi kad uvatimo misto, parkirat i ne platit. Ali nan je šta moga? Dobro nan je bilo dok su oni bili tu, malo smo ušićarili - prisjećali su se prolaznici dobrih, starih vremena.

Ančić se ipak pojavio

Iz "Split parkinga" su nam potvrdili da se nedugo nakon uklanjaja nelegalno postavljene opreme i pri postavljanju nove pojavio Duje Ančić, počeo vrijeđati djelatnike i nogom udario u alat. Pozvana je policija, no prije njihovog dolaska Ančić se udaljio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 22:44