StoryEditorOCM
Dalmacijaostvarit će prijetnju?

Što to Jenki radi s mulom na Obojenoj? Teški strojevi navalili na beton, nestaje veliko kamenje, palme odlaze u nepoznato...

21. studenog 2017. - 17:10
kastelet_mul8-211117

Uklanjaju se palme sa mula na Obojenoj svjetlosti. Radnici koje je angažirao Dragan Jurišić Jenki koji je desetljećima držao ovu plažu razbijaju već par dana žardinjere i trpaju palme u kamion. Dio su stavili ispred ugostiteljskog objekta, a ostatak će otići na druge lokacije. Jenki nije štedio gradonačelnika.

- Ova rušenja su potpuno pogrešno vođena. Opara je mogao pričekati sa Žnjanom dok ne bude jasno što će se tamo graditi. Uprihodio bi pet milijuna za prvenstvo u rukometu i ostao bi mu milijun za sanaciju Karepovca.

Proziva i građevinsku inspekciju.

- Do danas nisam dobio papir što moram rušiti. Ako mora biti dozvola za gradnju, mora postojati i akt za uklanjanje. Oni mi ga nisu uručili, jer se radi o političkom činu - smatra Jenki.

Što se i zašto ruši nije u ovom trenutku jasno. Jenki tvrdi da uklanja što mu je naložila građevinska inspekcija. No, kad smo bili prisutni prilikom susreta građevinskih inspektora s njim, prije rušenja objekata, na naše pitanje inspektor je neslužbeno odgovorio da se ne traži rušenje mula. Međutim, nemamo službenu potvrdu o količini onog što treba rušiti, jer nam već dva tjedna ne stiže odgovor od Ministarstva gradnje i prostornog uređenja na pitanje što i zašto treba rušiti na Kašteletu.

Neki ne vjeruju da će Jenki rušiti mulove na Obojenoj, Kašjunima i Trsteniku, kako je najavio, jer je to skupo. No, ovaj na Obojenoj je već sad u jezivom stanju. Beton je razbijen i smrvljen na vrhu mula gdje je bio kružni objekt kojeg je inspekcija naredila srušiti. Velike žardinjere su slomljene, palme djeluju jadno i nezaštićeno.

Sa zapadne strane uklanjaju se palme i veliko kamenje koje je bilo uz more, nakon čega ostaje prilično neuređena površina, neugodna za kupanje. Na mjestu gdje je bila omanja kućica uz obalu je raspukli beton kojeg nitko na sanira... Bez obzira što će biti s mulom, plaža na Obojenoj je već sad otužna i devastirana

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:09