StoryEditorOCM
DalmacijaBILI SMO U INSPEKCIJI

Žnjan više nije Karepovac, no i dalje je na sramotu grada: ljudi nemaju gdje parkirati, potez do Duilova je kaotičan, prometnice su opasne po život...

25. lipnja 2017. - 21:41
znjan2-230617

Komunalci su se, na poticaj novoga gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, konačno probudili iz zimskog sna i žnjanski plato napokon doveli u red. 

Trava je pokošena, smeće iz kontejnera ispražnjeno, kamioni koji su služili kao skladišta pića uklonjeni su, otpad također... Zabačeni automobili još su na starim mjestima, no komunalni djelatnici ovaj su se put udostojili zalijepiti ceduljice kao znak upozorenja pa se nadamo da će vlasnici reagirati na vrijeme.

Sve u svemu, površinu smo zatekli u pristojnom izdanju, iako ima još dosta toga što treba “popraviti”. Primjerice, regulacija prometa i parkirnih mjesta, te potez prema Duilovu, koji je još uvijek u kaotičnom stanju. 

Ima još posla

Nadamo se da se vode onom korak po korak, te da im je iduće u planu rješavanje i tih problema. Isto tako, bilo bi zgodno kada bi se uveli redari koji će naplaćivati kazne onima koji bacaju smeće na nepredviđena mjesta, posebice onima koji ne počiste izmet iza svog ljubimca, ali ova opcija zvuči kao daleka budućnost.

Za vrijeme ljetne sezone svi se rado dolaze kupati na Žnjan, ali se i redovito hvataju za glavu kad treba pronaći slobodno parkirno mjesto i uspostaviti prometnu komunikaciju. 

Kao što se da primijetiti, svi se parkiraju gdje ih je volja, a budući da smjerovi nisu ucrtani, vrlo je moguće da dođe do frontalnog sudara. Prema neslužbenim informacijama, uskoro će red uspostavljati “bobiji” ili mladi zaposlenici Prometne jedinice mladeži.

Popodnevna vreva

- Ovo je ludnica, pogotovo nakon podneva, kad se svi sjate na Žnjan. Osim što se nema gdje parkirati, jedva se možete okrenuti jer vlada pravi mravinjak. Ne zna se tko pije, tko plaća. Nekoliko puta sam se skoro sudario jer smjera uopće nema, a pojedinci voze kao da su na utrci - kazao nam je sugrađanin Petar.

Kako god, “zelene” površine dovedene su u red, pa Žnjan nije više nalik tropskom području. Kaže se da sve što je lijepo kratko traje, a mi se nadamo da u žnjanskom slučaju neće biti tako i da će red konačno zavladati na ovim atraktivnim gradskim kvadratima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:09