StoryEditorOCM
Dalmacijauživo iz gip-a

Kerumovim ljudima naglo poraslo raspoloženje: već je pronađeno tristotinjak spornih listića, do kraja bi ih moglo biti i preko tisuću!

6. lipnja 2017. - 13:17
izborno_povjerenstvo5-050617.JPG

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Splita uvažilo je u ponedjeljak prijedlog Željka Keruma za ponovnim prebrojavanjem 9,46 posto listića koji su, po njegovim riječima, ukradeni od glasača koji su njemu ukazali povjerenje. 

Ponovna kontrola nevažećih listića započela je u 8 sati ujutro u utorak.

Promatrač stranke Pametno otkriva nam što se događa na kontroli nevažećih listića, oduševljen je kreativnošću sugrađana: Znate ona šaranja splitskog stanja uma...

Oko 11 sati stanje je bilo sljedeće: na obrađenih 40 glasačkih mjesta (od ukupno 165) utvrđeno je tristotinjak spornih listića. 

Davor Grčić Gaga očekuje ih trostruko više do kraja provjere.

- Pretpostavljam da će na kraju biti oko tisuću sumnjivih, zapisali smo serijske brojeve listića, a Kerum će odlučiti hoće li to ići na grafičku analizu - kazao je Gaga medijima i dodao kako su građani na nevažećim listićima izrazili želju za trećom opcijom te pojasnio koji su listići HGS-ovcima bili posebno sumnjivi.

- Oni gdje su oba kandidata zaokružena su nam sporni. Nepoznati počinitelji poslužili su se načinom da naprave  nevažeće listiće tako da zaokruže i Oparu tamo gdje je zaokružen Kerum - zaključuje.

Prljević: Opara će biti taj koji će imati koji glas više

Tomislav Prljević, promatrač HDZ-a, osvrnuo se na Grgićevu izjavu da su njihovi članovi Povjerenstva na biralištima vršili pritisak nad HGS-ovcima.

- Na nijednom biračkom mjestu nije postojala zamjerka, sumnja ni primjedba na sam tijek izbora i svi su potpisali zapisnike - prokomentirao je, nakon čega je iznio najnovije stanje pretresenih glasačkih kutija.

- Ustanovili smo da na svakom od biračkih mjesta jedan ili dva listića pokazuju volju birača prema nekom od kandidata. Negdje je Andro oštećen, a negdje Kerum, no ako ćemo promatrati sadašnju dinamiku, Opara će biti taj koji će imati koji glas više - zaključio je Prljević.

Na novinarsko pitanje da prokomentira Grgićevu izjavu kako je 300 listića u korist Keruma, odgovara kako to nije istina.

- To je njegovo mišljenje. On nije član biračkog odbora niti je promatrač. A Kerum, ako će sam platit grafološko vještačenje, tko mu brani - poručuje Prljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:23