StoryEditorOCM
Dalmacijaslavonci preuzeli ključeve

Pogledajte što je ostalo od kultne O'Hare: iz smeća i šuta izrast će novi noćni klub, vlasnici otkrivaju kako će prostor izgledati i kakva će se glazba puštati

Piše Tea Sumić Miletić
31. ožujka 2017. - 13:24
radovi_ohara4-250317.JPG

Čim se prošle jeseni pročulo da vlasnik Dario Mužić planira staviti ključ u bravu kultnog splitskog noćnog kluba O'Hara počele su ćakule da netko na tom mjestu planira izgraditi hotel.

Pričalo se svašta, a malo je tko vjerovao da će na istoj adresi za tek nešto više od pola godine svoja vrata otvoriti novi noćni klub. I to, kako nas uvjeravaju vlasnici, po svemu osim po interijeru sličan nekadašnjem omiljenom okupljalištu generacija Splićana.

U nekadašnjoj O'Hari u punom je jeku opsežna adaptacija koja uključuje sanaciju problematičnih instalacija i krovišta zbog kojih je, sjetit će se redoviti gosti, klub obilno plavio nakon svake jače kiše. Vlasnici, otac i sin Gordan i Bruno Šestić, očekuju da bi radovi mogli biti gotovi kroz nekoliko narednih tjedana, nakon čega će se pristupiti dotjerivanju interijera.

Prostor će, doznajemo, prema projektu zagrebačkog 'Arhiteka' biti uređen u industrial stilu, s određenim 'morskim' odmakom, nešto slično restoranu Olive Tree na splitskoj Rivi. Otvaranje novog kluba, koji će nositi ime Zenta, uslijedit će, bude li sve po planu, početkom lipnja.

Osječani Šestići u rodnom gradu već 20-ak godina drže klub koji po programskoj shemi jako nalikuje điru na koji su Splićani navikli u O'Hari, a i u novom klubu 'mjuza' bi trebala biti u sličnom stilu. Možda tek malo komercijalnija, napominje Gordan.

Na naše pitanje hoće li puštati narodnjake odgovara da to nije isključeno, ali u sklopu specijaliziranih partija za studente, ako to organizatori zatraže.

- Ali i tada ostaje mogućnost da takva muzikla bude na jednoj etaži, a da na drugoj neka sasvim drugačija. Naš klub u Osijeku ima tri kata pa se često zna dogoditi da na jednom sviraju hitovi ex-yu rock scene, na drugom suvremena r&b i hip-hop produkcija, a na trećem 'treš' – ispričao je Gordan i priznao da je upoznat s tim koliko je 'treš' program ponedjeljkom bio popularan u zadnjim godinama rada kluba O'Hara najavljuje da će ih svakako uvrstiti u program svog kluba. Bit će i živih svirki, tribute bendova, partyja...

Zanimalo nas je i kako surađuje s Gradom Splitom i klubom POŠK, s kojima prethodni vlasnik baš i nije pronalazio zajednički jezik.

- Sjajno. U Gradu Splitu bilio su jako simpatični i osjetio sam zdravu želju da to bude dobar, urbani klub. Mahom su sentimentalno napominjali da su tu nekoć izlazili. Sanacija krova i instalacija obavljena je uz njihovu podršku. A POŠK nas je prihvatio gotovo obiteljski. Mi smo prihvatili pristojnu cijenu zakupa, možda i veću od one kojoj su se u klubu nadali. Željeli smo se postaviti partnerski i oni su stoga poput nas zainteresirani da taj priojekt prođe dobro – zaključio je ugostitelj.

 

Nek se zove Zenta

- Zvat ćemo se Zenta jer smo htjeli da građani po imenu odmah znaju gdje smo. Izrazili smo želju i da zadržimo staro ime, ali prijašnji vlasnik ga ja zaštitio. Čak smo pregovarali i o imenu Shakespeare, ali se nismo uspjeli dogovoriti. Možda je najbolje ovako, nova priča i novo ime – rekao nam je Gordan Šestić.


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 00:38