StoryEditorOCM
DalmacijaŽele se vratio

Kerum ponovno u Banovini nakon tri godine: Odradio sam svoje, bitno je bilo da GUP ne prođe

28. ožujka 2017. - 13:23
gradsko_vijece9-280317.JPG

Željko Kerum, bivši splitski poteštat i kandidat za novog čelnog čovjeka Splita, nakon tri godine pojavio se u Banovini na sjednici Gradskog vijeća!

Ipak u  vijećnici se zadržao minimalno, niti sat vremena, a onda je zbrisao u nepoznatom pravcu.

- Izmjenu GUP-a ću raditi ja, odnosno gradska vlast samnom na čelu. U to sam siguran.  Glasovali smo protiv izmjena na Gradskom vijeću jer su provedene na nepošten način, gdje je sve namješteno investitorima i gdje se nisu poštivale ni želje građana Splita, a ni interesi samog Grada.U idućem sazivu Gradskog vijeća napravit ćemo prijedlog novih izmjene GUP-a, a u tim izmjenama ćemo poštivati želje Splićana. Tamo gdje bude moguće graditi, graditi će se, ali se nikako neće graditi na zelenim površinama, parkiralištima i rekreacijskim zonama - kazao nam je Kerum nakon izlaska iz Banovine.

-  Gradonačelnik Baldasar bio je uvjeren da će izmjene GUP-a proći te je obilazio gradske vijećnike i nagovarao ih da dižu ruke za izmjene GUP-a. Ali i ja sam se aktivirao i također razgovarao sa kolegama viječnicima. I ljudi su uvidjeli i shvatili da ove izmjene GUP-a koje je napravilo sadašnje vodstvo Grada nisu za dobrobit Grada i glasovali su protiv toga. Izmjene GUP-a  sada su stavljene sa strane i više nisu predmet razgovora. Ovo je dokaz da radim pošteno i da Splitu želim najbolje. Nema govora da će se graditi na zelenim površinama, parkinzima, kojih ionako nedostaje i rekreacijskim zonama - poručio je Kerum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:23