StoryEditorOCM
Dalmacijapomlađivanje ljepotice

Održana prezentacija energetske obnove bazena na Poljudu: projekt je 'težak' čak 90 milijuna kuna

27. ožujka 2017. - 16:30
prezentacija_bazeni6-270317

Uoči početka energetske obnove Športskog centra "Bazeni-Poljud" na koju će se utrošiti gotovo 90 milijuna kuna, u ponedjeljak je u tom prostoru održana i prezentacija vrijednog projekta, koji će ovu "sportsku ljepoticu", staru 38 godina, maksimalno pomladiti i to do početka sezone 2018. godine.

- Važno je kazati da pri tom neće patiti korisnici objekta, jer će se paralelno uz rad situacija na bazenima najnormalnije odvijati. Ovo je jedna od najvećih gradskih investicija koju smo uspješno priveli kraju i na to smo jako ponosni - kazao je tom prilikom gradonačelnik Ivo Baldasar.

Nakon dviju bolnica, one već obnovljene na Križinama te one na Firulama, čija je obnova u punom jeku, i poljudski bazeni također će se uskoro umnogočemu razlikovati od današnjeg stanja.

Graciano Rudan, predstavnik tvrtke "Esco Energy" uz Žminja, a koja će izvoditi radove Splitu, naglasio je kako je opsežnim projektom predviđena kompletna izmjena vanjske stolarije, omogućit će se opskrba toplinskom energijom bazena, dok će nova kotlovnica imati mogućnost korištenja fosilnih, plinovitih goriva i električnu energiju. 

Osim cjelovite rekonstrukcije svih podstanica, rekonstruirat će se unutrašnja i vanjska rasvjeta s led rasvjetom, ugraditi novi sustav centralnog nadzora i upravljanja, automatizacija mjerenja potrošnje energije, te sanacija krovne i ostakljene stijenke bazena. 

Do sada je objekt trošio više od sedam milijuna kilovata, a predviđa se da će nakon energetske obnove trošiti nešto više od dva milijuna kilovata, što znači da će ušteda iznositi više od pet milijuna kilovata.

Damir Vuletić, predstavnik APN-a rekao jhe kako će se projektom energetske obnove, koja bi do 2050. godine, podrazumjevala sve zgrade iz javnog sektora, definitivno ostvariti dugoročna korist u sustavnom i racionalnom upravljanju imovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:23