StoryEditorOCM
Dalmacijasvečanost u banovini

Baldasar primio paraolimpijce: Anđeli Mužinić ček na iznos od 30 tisuća kuna

Piše PSD
28. rujna 2016. - 15:31

Ivo Baldasar, gradonačelnik Grada Splita primio je danas u zgradi Gradske uprave splitske sportaše s invaliditetom, sudionike Paraolimpijskih igara koje su održane u Rio de Janeiru Anđelu Mužinić (stolni tenis), Luciju Brešković (judo IBCA) i Dina Sinovčića (plivanje) u pratnji trenera Mirele Šikoranja Ivančin, Boška Rozge i Slobodana Glavičića.

Hrvatski paraolimpijci u Riju su osvojili pet medalja, od čega je srebrnu medalju u stolnom tenisu u ekipnoj konkurenciji osvojila Anđela Mužinić zajedno sa Helenom Dretar, a što je  prvo ekipno odličje za Hrvatsku u povijesti Paraolimpijskih igara.

- Zajedno s vašim trenerima pokazali ste nevjerojatan duh i borbenost. Mislim da svi možemo biti zadovoljni s ovom mladom i talentiranom reprezentacijom koja će sigurno u budućnosti ostvariti još velikih rezultata, kazao je gradonačelnik Baldasar.

Sportašima je gradonačelnik uručio brončani grb Grada Splita, a Anđeli Mužinić i ček na iznos od 30 tisuća kuna.

Našim sportašima s invaliditetom na rezultatima su čestitali i Hrvoje Akrap, pročelnik Službe za sport i sportsku infrastrukturu, savjetnik gradonačelnika za sport Ozren Bužančić, potom Mijo Bakić,  predsjednik Športskog saveza invalida grada Splita, te Hrvoje Kujundžić, stručni savjetnik Športskog saveza invalida grada Splita.

Paraolimpijske igre Rio 2016. održavale su se od 7. do 18. rujna. Hrvatska je nastupila s 19 sportaša od kojih su tri iz Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:34