StoryEditorOCM
Dalmacijafešta na zvončacu

Nije bilo ozljeda: Jamajka osvojila prvo Prvenstvo svita u balunu na skalini

28. kolovoza 2016. - 10:06
jadran_balun5-270816

Posljednji vikend u kolovozu, Plivački klub Jadran potrudio se obilježiti različitim aktivnostima, među kojima se, kao jedno od atraktivnijih događanja, istaknulo finale „Prvenstva svita u balunu na skalini“. 

Najpoznatiji teren za mali nogomet u gradu, smješten s druge strane plivališta podno Sustipana, sinoć je tako okupio 14 momčadi koje su se žestoko borile za titulu prvog pobjednika na slavnoj „skalini“, dok je za njih navijalo mlado i staro.

- Tradicija traje 70-ak godina, igra se od pete godine pa sve do 80. Znamo svaki dio terena, našu skalinu ne damo nikome! Drago nam je što smo prvi pobjednici prvenstva, prvo je uvijek najbitnije - kazao nam je Dražen Burić, vođa zlatnog tima „Jamajka“, višestruki državni prvak u boksu i nekadašnji vaterpolist Jadrana, pohvalivši i svoje suigrače Antu Stipetića i Branka Lauru. Veliki pehar uručila im je brončana olimpijka Blanka Vlašić.

- Uvijek rado sudjelujem na ovakvim događanjima, stvarno je opuštena atmosfera, lijepo se družimo i to mi godi. Kad sam bila mala, uvijek sam se osjećala isključeno kad mi nisu dali da igram nogomet s momcima, posebno kad se igralo nedjeljom na selu. Nisam neki stručnjak, znam ponešto, ali zato je moj brat Nikola sve nadoknadio - ispričala nam je Blanka.  

Na  toj legendarnoj skalini igrali su mnogi velikani poput Bajde Vukasa, akademika Dinka Kovačića, braće Vujović, Mikija Rapajića, Dejana Računice, Tonča Gabrića, legendarnog vratara Hajduka, koji je podržao ideju organiziranja takvog prvenstva.

- Skoro 30 godina baš tu igram mali nogomet. Žao mi je što me muči mišić na nozi, inače bih i ja sudjelovao. Igram bos cijeli život, a nikad nisam dobio žulj. To je nešto posebno, teško je to nekome opisati tko to nije doživio - zadovoljan je iskusni nogometaš koji bi volio vidjeti da se prvenstvo iduće godine održi u lipnju i srpnju, objasnivši nam da se neki ozlijede do kraja ljeta pa onda ne mogu sudjelovati.

- Prvi put u povijesti Jadrana organizira se ovakvo prvenstvo. Mobilizirali smo ljude, nema se gdje sjesti koliki je odaziv. Sve je proteklo u najboljem redu, nemamo čak ni suce, onda znate koliko se dobro znaju pravila - objasnio nam je Paško Karlo u ime organizatora i dodao kako deset centimetara visoka skalina nije uzrokovala nikakve ozljede.   

Pošto sudaca nije bilo, za komentar smo pitati starješine tog terena.

- Bilo je fantastično, pobjedili su najbolji! Okupila se sve domaća ekipa, dica naše dice! - zadovoljan je Joško Bušelić, ali i Nenad Kristić, najstariji igrač među njima kada se gledaju godine igranja, s čak 45 godina staža. 

- Igrao sam i ispao, nije bitno u kojem krugu, važno je sudjelovati! Čujem da će iduće godine prvenstvo trajati mjesec dana, sigurno će okupiti više od 50 ekipa - otkrio nam je Kristić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:46