StoryEditorOCM
DalmacijaANDRO DEMANTIRAO GLASINE

Krstulović-Opara: Funkcija ministra kulture me ne zanima, želim voditi Split

19. kolovoza 2016. - 18:06
lista_hdz9-190816

U Splitu su se u petak osobno predstavili kandidati s liste Hrvatske demokratske zajednice u 10. izbornoj jedinici, predvođeni nositeljem Damirom Krstičevićem. 

Od 14 kandidata, prisutno ih je bilo 13, svaki je iznio ključne probleme Dalmacije kako ih on vidi, za čije će se rješavanje, kako su rekli, zalagati ako na predstojećim izborima osiguraju mjesto u Saboru.

- Želimo još jednom ponosno stati pred naše birače i s ovim ljudima dokazati da smo bolji, ali na osnovi programa, brži, odlučniji i spremniji raditi za boljitak hrvatskih ljudi. Za mene su ovo posebni izbori jer vjerujem da će naša zemlja nakon njih dobiti ljude koji će njome znati ne vladati, nego vjerodostojno služiti svom narodu. Svjesni smo ranjivosti pojedinca, ali i snage dobro posloženog tima. Čvrsto vjerujem da ovi ljudi mogu ostvariti predstavljeni program koji je u potpunosti realan – kazao je Krstičević, koji je posebnu zahvalu imao za svoje suborce koji su mu dolaskom pružili podršku.

- Naša buduća Vlada mora naći način kako branitelje što više uključiti u sve društvene tijekove, integrirati i potaknuti na rad i stvaranje. U njima je ogroman potencijal i ogromno znanje i ljubav za našu bolju Hrvatsku koja nam je u ovom trenutku potrebna - naglasio je, davši do znanja kako je spreman nakon izbora preuzeti i neko od ministarstava.

Drugi na listi, bivši savjetnik predsjednice Andro Krstulović Opara, svoje izlaganje započeo je teatralnim skidanjem sakoa, nakon čega je zasukao i rukave, poručivši kako je vrijeme da se krene raditi.

Demantirao je glasine kako bi u slučaju pobjede HDZ-a na izborima preuzeo funkciju ministra kulture.

- Ne zanima me ministarsko mjesto, već samo mjesto gradonačelnika Splita. Došlo je vrijeme da naš grad zauzme mjesto koje zaslužuje, ne samo nominalno da bude drugi grad, već postane motor hrvatskog juga i da Dalmacija postane konkurentna u europskom kontekstu. Svi mi s liste trenutno smo koncentrani na većinu u Saboru kako bismo imali stabilnu Vladu, no nije ni bilo riječi o raspodjeli ministarskih pozicija, tako da je ta informacija običan spin - rekao je Krstulović Opara, koji je imao lijepih riječi i za tehničkog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

- Imao je prekratko vrijeme da pokaže svoje znanje i kompetencije. Zalažući se za transparentnost financiranja nevladinih udruga, taknuo se u osinje gnijezdo i time otvorio Pandorinu kutiju, nakon čega su krenuli nesmiljeni napadi na njega. Držim da smo imali više vremena, da bismo se uvjerili u njegove dobre namjere. Za njega ima mjesta na nekoj od budućih pozicija. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:50