Dalmacija Split

zaliha do prolića

Novinari i sportaši prikupili 2 tone hrane za splitske beskućnike

zaliha do prolića
Velika, velika fešta u Gundulićevoj ulici. Prihvatilište za beskućnike o kojima skrbi Udruga MoST posjetili su pripadnici Zbora sportskih novinara sekcije Split u pratnji svojih prijatelja, velikih splitskih sportaša. Nisu, naravno, došli praznih ruku! O, ne! Donijeli su sa sobom više od dvije tone hrane!

- Potrajat će, ako Bog da, do prolića, kazao nam je, razdragan, jedan od korisnika Prihvatilišta.

Bilo je razloga za smijeh i radost, jer po prvi puta splitski su beskućnici u svojem domu okitili jelku, zapalili svjećice, dočekali svoje goste kako i treba u ovo blagdansko vrijeme.

- Treću godinu za redom pokušavamo Božić učiniti sretnijim za naše sugrađane koji nisu imali sreće, kazao nam, je predsjednik sekcije sportski novinar Tomislav Gabelić, spiritus mouvens cijele akcije.

- Puno nam je srce, iskren je bio.

Uz njega su Prihvatilište pohodili i Lucija Zaninović, došla bi i Ana, kao i svake godine, ali je u Zagrebu – na liječenju, došli su i Hajdukovci Hari Vukas, Filip Bradarić i Fabjan Tomić, u ime RNK Split stigli su Ante Erceg i Nino Galović, jedriličar Tonći Stipanović, vaterpolisti Mornara Zdeslav Vrdoljak i Marin Ban, ali i ispred Grada Hrvoje Akrap.

- Hvala im što misle na nas! Čast je što znamo da smo im u mislima, a o koristi neću ni govoriti, naši korisnici ne mogu doći sebi od radosti, za sve nas ovo je bio jako emotivan moment, kazala nam je Đordana Barbarić, prva među jednakima u MoSTu.

No, pposjetima nije kraj, doznajemo da će i Blanka Vlašić danas (utorak) navratiti u Prihvatilište, jer nije bila u mogućnosti to uraditi dan ranije.

MILENA BUDIMIR
Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX
Naslovnica Split