Dalmacija Split

vrata širom otvorena

Svjetski dan beskućnika: navratite u prenoćište i donesite posteljine, spize...

vrata širom otvorena

Korisnik prihvata Duje s predsjednicom Most-a Đordanom Barbarić i zamjenikom Dadom Lelasom / Duje Klarić/CROPIX

U povodu Svjetskog dana beskućnika, danas će vrata novog prenoćišta u Gundulićevoj 22 biti otvorena za sve građane, i to od 9 do 20 sati. Dio je to Nacionalne kampanje “Dan otvorenih vrata prihvatilišta i prenoćišta”, pa

udruga Most poziva građane da dođu, upoznaju se s njezinim aktivnostima i, ako mogu, daruju potrebitima zimske jakne, higijenske potrepštine, posteljinu, konzerviranu hranu...

Udruga Most je u partnerstvu s Gradom Splitom još u srpnju ove godine beskućnicima osigurala novi prostor od 400 četvornih metara. Prenoćište raspolaže s 35 kreveta te nudi odvojeno krilo za žene, kojih je trenutno tri od ukupno 26 stanara.

Opremljeno je kuhinjom, kupaonicom, zajedničkim prostorom, spavaonicama i uredom za djelatnike udruge, čiji je cilj prenoćište s vremenom pretvoriti u prihvatilište.

Svi koji bi željeli volontirati i na taj način pružiti ruku utjehe i pomoći pozvani su da se upišu u bazu volontera.

Podsjećamo da se u Centru već nekoliko godina uspješno provodi i akcija “O-la-la 366 večera”, u sklopu koje, u organizaciji Lade Štefek i Lane Iljadice​, građani dobre volje svakodnevno kuhaju i poslužuju večeru beskućnicima. Splićani, imate veliko srce i samo tako nastavite!

Tanja Giovanelli
Naslovnica Split