Dalmacija Split

ZADOVOLJIT ĆE SVE POTREBE

Udruga MoSt dobila nove prostore; Baldasar: Zaslužili ste

ZADOVOLJIT ĆE SVE POTREBE
Gundulićeva 52 nova je adresa splitske Udruge MoSt, nevladine udruge s velikim zaslugama u promoviranju volonterskog pomaganja mladim ljudima s problemima u ponašanju i beskućnicima.

Novouređeno sjedište MoSta – 217 'kvadrata' donedavno potpuno devastiranog prostora koji je udruga na korištenje dobila od Grada – mnoštvu gostiju, predvođenih gradonačelnikom Ivom Baldasarom, s velikim su zadovoljstvom na neformalnoj svečanosti predstavili predsjednica udruge Đordana Barbarić, njezin zamjenik Dado Lelas, te ostali članovi udruge, mladi stručnjaci i volonteri.

Nove, vrlo lijepo uređene prostorije zadovoljit će, prema riječima Đordane Barbarić, sve potrebe Udruge koja će u njima provoditi aktivnosti Centra znanja za društveno uključivanje i suzbijanje siromaštva, zatim Posebni odgojni program (POP) – volonterski rad mladih stručnjaka koji pomažu vršnjacima s problemima u ponašanju, a obavljat će se i razne druge volonterske aktivnosti.

Udruzi koja je, kako je rekla njezina predsjednica, razbijala predrasude kako mladi ne mogu nadići svoje probleme, te pokazala da Split ima sjajne volontere - i kojoj slijedi borba za novo prihvatilište - podršku su, u 15 godina koliko postoje, 'pružale sve političke opcije', rekao je Dado Lelas, pozdravljajući goste među kojima je doista i bilo šaroliko društvo gradskih i županijskih političara.

Za uređenje prostorija Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, koja već cijelo desetljeće MoStu pruža suradničku i financijsku potporu, osigurala je 70.000 kuna.

Plaćen je, međutim, samo materijal, a ni jedna jedina usluga. Zasluge za to idu mnogim sponzorima, donatorima te dvadesetak volontera među kojima su se posebno istakla četvorica beskućnika – uz Roberta Marića i Mladena Čerinu, najveći su doprinos uređenju dali Miljenko Čipčić i Karlo Čolić, dvojac koji je osam mjeseci baš svaki dan radio u Gundulićevoj – Čipčić na zidarskim i stolarskim, a Čolić na vodoinstalaterskim i keramičarskim poslovima.

Svu je 'dobru vibru' i zadovoljstsvo domaćina kojima su mnogi došli čestitati najbolje oslikao gradonačelnik riječima - "Zaslužili ste".

LIDIJA GNJIDIĆ
FOTO: VOJKO BAŠIĆ / CROPIX
Naslovnica Split