Dalmacija Split

dogradonačelnica darivala udrugu slijepih splita i udrugu most

Visković najavila otvaranje novog prihvatilišta za splitske beskućnike

dogradonačelnica darivala udrugu slijepih splita i udrugu most
Najstarija splitska udruga, koja samo što nije proslavila 60-i rođendan, primila je danas u goste dogradonačelnicu Anđelku Visković.


Kako i priliči – gošća je u Udrugu slijepih Splita došla ruku punih darova. Košara slatkiša i ček na iznos od pet tisuća kuna – obradovala je sve.

- Mi smo od strane grada adekvatno financirani, zato im se zahvaljujemo na iznimnoj suradnji, kazao je predsjednik Udruge Vicko Sviličić.

A da je novac uistinu došao na pravo mjesto – dokazuju i brojke, 508 članova Udruga ima, uspjeli su školovati i zaposliti 170 ljudi do sada, imaju troje studenata, jednog poslijediplomca i – iduće godine će dobiti i doktora znanosti. Čestitke od srca, s nadom da će jedan jedini nezaposleni član Udruge slijepih za Božić dobiti ipak najljepši dar – posao.

Druga stanica na predblagdanskom obilasku potrebitih bila je prihvatilište za beskućnike Udruge MoSt na Zlodrinoj poljani. Umjesto slatkiša u njihovoj je košari bila sva sila prehrambenih proizvoda.


Predsjednica MoSt-a, Đordana Barbarić je izvijestila dogradonačelnicu o stanju u prihvatilištu, nažalost konstatirajući kako situacija nije bolja.

- Priča je teža nego lani, broj potrebitih je veći, broj obitelji koje trebaju našu pomoć prelazi kapacitete dobrano. Nažalost, već sada imamo svojevrsnu listu čekanja na kojoj je deset imena, kazala je humanitarka.

- Sveta nam je Luce donijela dobre vijesti, pregledali smo kapacitete koje imamo na raspolaganju, nadam se da ćete ih obići s nama i da ćemo u novu godinu ući sa još jednim prihvatilištem, obradovala je Visković MoSt-ovce.

U srijedu je 13. rođendan Udruzi, biti će im to ipak – poklon po mjeri.

Milena Budimir, foto: Ante Čizmić,Jadran Babić / Cropix
Naslovnica Split