Dalmacija Split

‘Most’ poziva: Donirajte za humanitarni buvljak

Udruga MoSt i ove godine, desetu godinu zaredom, organizira humanitarnu akciju “A DI SI TI?!”. Osnovni cilj akcije je prikupljanje i podjela pomoći korisnicima njihovih prihvatilišta za beskućnice/ke te članovima više od 200 socijalno najugroženijih obitelji s područja grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Kako nam javlja Dado Lelas, dopredsjednik MoSt-a, u sklopu akcije organizirat će se i veliki humanitarni buvljak, i to 11. prosinca, u Marmontovoj ulici.

Na buvljaku će se, pak, moći kupiti DVD-ovi, CD-ovi, gramofonske ploče, knjige, stripovi, slike, suveniri, nakit, ukrasi, promotivne majice, igračke, koje će prethodno donatori moći dostaviti na tri adrese.

- Pozivamo Splićane da “očiste” ormare i donesu nam stvari koje im više ne trebaju, a drugima mogu biti korisne, i to do 10. prosinca. Mjesta prikupljanja donacija su ured MoSt-a u Zvonimirovoj, radnim danom od 9-14 i od 17-20 sati i Info-zona, Jerina 1, od 9 do 20 sati. Ljudi mogu sve te stvari iza 20 sati navečer donositi i u Prihvatilište za beskućnike na Zlodrinoj poljani - govori Lelas.

Informacije se mogu dobiti na telefon 483-680 ili na mail: [email protected] Kao i do sada, utržak od buvljaka bit će namijenjen opskrbljivanju “Socijalne samoposluge”, koja će biti organizirana na način da će 200 socijalno ugroženih obitelji izabrati određen broj proizvoda, ovisno o broju članova kućanstva, koji su im potrebni.

D. BARBARIĆ

Naslovnica Split