StoryEditorOCM
DalmacijaZAREĐENJE U ŽUPNOJ CRKVI SV. MIHOVILA U PROLOŠCU

Osmorica novih đakona

Piše PSD.
22. studenog 2009. - 19:38

Velikim misnim slavljem u nedjelju, na blagdan Krista Kralja u župnoj crkvi sv. Mihovila u Prološcu zaređeno je osam mladih bogoslova u đakone.

Četvorica njih Vinko Beus, Mate Brečić, Mario Popović i Ante Rako na naslov splitsko-makarske nadbiskupije, te Nedjeljko Čarapić, Perica Maslać, Mario Radman i Josip Sušić za naslov franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Misno slavlje predvodio je nadbisup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić uz koncelebraciju šezdesetak svećenika iz cijele nadbiskupije te studenti Bogoslovnog fakulteta, časne sestre te provincijal fra Željko Tolić.

Obraćajući se zaređenim đakonima, msgr. Barišić u propovijedi je istaknuo kako je za njih ovo veliki dan, za njihove roditelje, ali isto tako i za Crkvu i hrvatski narod. -Vi ste poslani svjedočiti vjeru, istinu i ostajte uz Krista i nećete skrenuti s puta, rekao je msgr. Barišić.

Zaređene bogoslove pozdravio je provincijal fra Željko Tolić te domaćin župnik župe sv. Mihovila fra Ante Madunić. Zaređenju osmorice bogoslova, koje je prvi put održano u Prološcu, posebno je bilo dirljivo za njihove roditelje i brojnu rodbinu iz Metkovića, Dugopolja, Splita, Krstatica, Glavine Donje, Sinja te iz mnogih župa Imotske krajine i Dalmatinske zagore.

Piše BRACO ĆOSIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:22