StoryEditorOCM
DalmacijaNEDOSTIŽNA PREDNOST

Bernardić izgubio i Split: Ranko Ostojić postaje novi šef splitsko-dalmatinskog SDP-a!

21. srpnja 2018. - 21:09

Saborski zastupnik Ranko Ostojić izabran je za novog predsjednika SDP-a Splitsko-dalmatinske županije na izborima održanim ove subote u 44 lokalne stranačke organizacije. Većinom glasova dobio je protukandidata Danijela Kukoča, vijećnika SDP-a u županijskoj Skupštini.

Prema neslužbenim rezultatima koje smo dobili iz izborne komisije u Splitu, od 25 biračkih odbora dostavljeni su glasovi s njih 20, te je Ostojić dobio 595, a Kukoč 314 glasova. Pravo glasa na unutarstranačkim izborima imalo je oko 1500 članova.

Dosadašnji predsjednik županijskog SDP-a je bio Arsen Bauk, a nagađalo se da Kukoč ima Baukovu podršku, no u stranačkim kuloarima Ostojić je slovio za favorita.

- Zahvalio bih se protukandidatu na fer borbi i svim glasačima. Ova utakmica bila je prava muška, s puno prigovora, no rezultat svega je da ima nade za SDP. obojici je stalo da dalmatinski SDP bude što bolji i da vratimo povjerenje i članove natrag. Poručio bih onima iz Zagreba koji su navijali za druge rezultate - Nećete s Dalmacijom tako lako proći! Brinemo za slobodu, za svoje mišljenje, pa kalkulacije nek ostave u Zagrebu - poručio je Ostojić uz napomenu kako neće proslaviti svoju pobjedu jer mu predstoji ozbiljan rad.

Bernardić nakon Zagreba gubi i Split? U subotu izbori za šefa SDP-a Splitsko-dalmatinske županije, ne nazire se kraj sukobima u stranci

Kukoč je čestitao Ostojiću uz želju da organizaciju izvuče iz krize.

- Zajedničkim radom vratit ćemo organizaciju tamo gdje joj je mjesto, rekao je Kukoč.

Izbori u SDP-u održani su proteklih tjedana pod teretom teških unutarstranačkih sukoba između pobornika predsjednika Davora Bernardića i suprotnih mišljenja, pa je ovaj rezultat iz Dalmacije još jedan težak udarac Bernardiću. Današnji unutarstranački izbori u Splitsko-dalmatinskoj županiji zadnji su u nizu izbora u SDP-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:25