StoryEditorOCM
Dalmacijaunosan biznis na obali

Svi se čude parkingu 'samo za bogate' koji se naplaćuje 150 kuna: 'Babi je bilo teško zalijevati kupus cijelo ljeto, onda sam je nagovorio...'

Piše PSD
5. srpnja 2018. - 16:24
parking

Fotografija s parkinga 'samo za bogate' objavljena na 'Dnevnoj dozi prosječnog Dalmatinca' izazvala je brojne komentare na društvenim mrežama.

Naime, na fotografiji se vidi natpis na kojem je jasno naznačeno kako se parkiranje na ovom 'ekskluzivnom' mjestu naplaćuje 150 kuna, uz napomenu kako je riječ o posebnoj prigodi, 'samo danas'.



Iako će mnogi pomisliti kako je riječ o šali, činjenica je da iz sezone u sezonu postaje sve teže pronaći mjesto za parking želite li se okupati na nekoj od predivnih plaža Makarske rivijere, pa su se tako snalažljivi 'lokalci' dosjetili kako izdašno unovčiti svoje parcele koje se nalaze u blizini nekog od omiljenih kupališta.

I to, napomenimo, nije ništa novo jer je 'Slobodna' i prije deset godina pisala o 'parkingu za bogate' u Tučepima, kada se isti naplaćivao 70 kuna.

Tučepi: Parking uz plažu 70 kuna - samo za bogate

Mladi poduzetnik iz Tučepa, koji je davne 2008. došao na ovu ideju, tada nam je otkrio kako se uopće odvažio na takav pokušaj, no čini se da je njegova poslovna ideja itekako zaživjela, bez obzira je li se ovo njegova cijena dosad udvostručila, ili su i drugi poduzetni mještani odlučili raditi po njegovoj 'licenci'.

- Parking je zapravo od moje babe Marije, njezino je dvorište. Baba Marija ima 86 godina i teško joj je bilo cijelo ljeto zalijevati salatu i kupus da po žegi da opstanu zeleni. Onda sam je nagovorio da isprobamo s parkingom. Naplaćujemo samo ulaz, izlaz je besplatan. Netko može ostaviti vozilo sat, neko čitav dan, njegov problem.

Baba Marija i ja smo se malo poigrali s cijenom. U ljetu kada je parking naplaćivan 30 kuna gosti su se bunili, raspravljali, bilo im skupo. Onda smo drugo ljeto probali 150 kuna. Nismo baš pogodili! Iako zašto ne! Jeste li u najljepšem mjestu na Jadranu? Onda to i košta!

Ove godine smo se prilagodili bogatima. Zar nije lijepo kada omogućite da se svatko tako osjeća i bude sretan. Nitko još do sada nije postavio pitanje cijene. Popodne niti ne dežuramo, ljudi nas sami potraže da plate - ispričao je Zvonko za 'Slobodnu' prije deset godina, a i oni koji su mu se možda tada narugali danas moraju priznati da su i Zvonko i baba Marija pokazali 'dobar nos za biznis'
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:06