StoryEditorOCM
Dalmacijadesetak mještanA ZAUSTAVILO uređenje prilazne ceste

Gradac: vozilima blokirali radove

Piše PSD.
25. svibnja 2009. - 20:27
Ivo Ravlić / CROPIX
Zbog radova na uređenju prilazne ceste od magistrale do Gradca, a koji vlasnicima kuća onemogućavaju prilaz vozilima, prosvjedovalo je desetak građana, koji su automobilima blokirali nastavak radova.

− Županijske ceste, koje mjesec dana uređuju staru cestu, podignule su razinu za oko pola metra. Time je onemogućen prilaz vozilima za naših petnaestak kuća, ne možemo ni naprijed ni natrag do naših parkirališta i garaža. Rješenje postoji, ali Općina i Županijske ceste oglušili su se.

Neki su turisti ostali blokirani, u našim su kućama 32 apartmana, gosti bježe. Izbori su i samo žele na brzinu završiti radove, a ne gledaju na štetu koju čine ljudima. Prepušteni smo sebi i ne znamo što učiniti – ispričao je Ivica Marušić.

Tomislav Kačić Aleksić potvrdio je da su im obećali u utorak riješiti problem, ali boji se da će ih opet izigrati jer ih zavlače sedam dana. Stavili su vozila kako ne bi nasuli i počeli asfaltirati dio ulice gdje su njihove kuće, jer bi bila napravljena golema šteta.

Tomislav Kačić Aleksić radi na autocesti i poznaje ljude, te kaže da se s 10 tisuća kuna problem može tehnički riješiti, ublažiti nagib prema prilazu kućama, tako da ne bi bilo nikakvih problema.

Ali, nitko nema volju o tome voditi brigu. Riječ je o investiciji od dva milijuna kuna i desetak tisuća u tom iznosu nije problem, a spašava ljude. Vozila će do daljnjega ostati na cesti i ometati radove, sve dok netko nadležan ne dođe s njima razgovarati.

Načelnik općine Gradac Ivo Kosović izjavio je da odgovorna osoba iz Županijske uprave za ceste, investitora radova, nije bila u mogućnosti doći u Gradac u ponedjeljak. No, doći će u utorak kako bi se s građanima riješio problem.

− Nitko nije lud da ljudima zatvori prilaze do kuće. Komunalni referent razgovarao je s mještanima i objasnio im da se nastoji urediti cesta, a ne nekome napakostiti. Pozivali su me da dođem, ali cesta nije općinska, niti smo mi investitori ili nadležni za radove – objasnio je načelnik Kosović.

epeha

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:28