StoryEditorOCM
Dalmacijasveti nikola prevarant

Dementnoj ženi iz okolice Omiša ukrao 40 tisuća kuna, ali presudit će mu nokti 'spasiteljice': iskusni lopov 'operirao' je po neviđenom receptu, policija ga je uhvatila dok je bezbrižno ispijao piće

13. prosinca 2017. - 10:45

Sedamdesettrogodišnja dementna starica iz mjesta Slimena ostala je bez četrdesetak tisuća kuna koje joj je na prijevaru uzeo 54-godišnji I.M. iz Sesveta, inače poznat po takvim i sličnim djelima.

Muškarac je došao do starice koja živi sama u jednokatnici te joj je (kada ga je naivno pustila unutra) ponudio na prodaju masažer za leđa. Kada je starica donijela 1500 kuna, iskusni lopov nije odmah uzeo novac.

Osjetivši da tu za njega ima posla, rekao je starici da joj je taj novac koji mu je dala za masažer zastario, da jednostavno više nije u optjecaju i da će on doći sutra, na Svetog Nikolu, kod nje kako bi joj i preostali novac promijenio u banci i nakon toga vratio.

Sve vrijeme je uvjeravao staricu da taj novac koji ona drži u kući ništa ne vrijedi ako ga hitno ne promijeni i da joj on zapravo čini veliku uslugu.

I uistinu, lopov se na sam blagdan nacrtao u Slimenu oko 17.30, a vozilo renault lagunu sive boje, bjelovarskih registracijskih oznaka, parkirao je podalje od žrtvine kuće.

No njegov plan je omela staričina nećakinja koja je vidjela automobil, a jako joj je bilo čudno što je s ceste vidjela upaljena svjetla na prvom katu staričine kuće, a kroz razgrnute zavjese je vidjela nepoznatog muškarca kako razgovara sa staricom.

Kada je nećakinja krenula prema kući i otvorila vrata, lopov se niz stube s kata sjurio u njezinu smjeru s ukradenim novcem.

Odgurnuo ju je i nastavio bježati, ali ga je ona ipak svojim noktima uspjela zagrebati po vratu. Četiri dana od razbojstva omiška policija je, na osnovi svojih operativnih saznanja, uspjela uhititi počinitelja. Uhićen je u jednom kafiću u Podstrani, i to dok je bezbrižno ispijao svoje piće.

Lopov nije negirao djelo, ali je priznao da je uzeo samo 1500 kuna za masažer, ali ne i cjelokupni novac od starice u iznosu od četrdesetak tisuća kuna.

Od njega je izuzet DNK i još neki tragovi pa će za obradu biti vrlo bitno koliko ga je staričina nećakinja zagrebala po vratu i što je pod njezinim noktima ostalo.

Pedesetčetverogodišnjem Ibrahimu je određen jednomjesečni istražni zatvor, a policija nije kod njega pronašla ukradeni novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:14