StoryEditorOCM
DalmacijaHDZ-ova demokracija

Zaiskrilo na sjednici Županijske skupštine: Sanader pozvao vladajuće da ne troše vrijeme na amandmane i isprovocirao teške riječi oporbe

11. prosinca 2017. - 15:05
zupanijska_skupstina19-111217

Sjednice skupština Splitsko-dalmatinske županije, nakon godina u kojima je njima mirno plovio većinski HDZ, od novih izbora sve su žustrije i samim time zanimljivije javnosti. 

Na današnjoj sjednici zaiskrilo je tako oko novog proračuna. HDZ-ovac Josip Lešina pozdravio je projekciju novog proračuna ističući:

- Pa razvoj je i izgradnja cesta, i poticanje poduzetničkih zona, kao i projekti koje provodi razvojna agencija RERA-a. - Isti program, iste brojke godinama! Prosjek Hrvatske je da smo predzadnji na svijetu, samo smo ispred Venezuele – ogorčen je rezultatima istraživanja koji državu a time i županiju stavljaju na samo začelje prosperiteta, vijećnik Pametnog Igor Skoko, dok je Ante Pranić, dopredsjednik Županijske skupštine i vrgorački gradonačelnik, predložio:

- Usporedimo proračun sa istarskim, ako želimo biti turistička destinacija. I moramo ulagati više u rješavanja otpada. Pa više ulažemo za pokojnike, nego u predškolski odgoj, te sam pripremio na ovaj proračun šest amandmana. A upravo brojka predloženih amandmana na proračun od strane oporbe – čak 45 ih – je izazvala reakciju i Ante Sanadera, župana splitsko-dalmatinskog u dva mandata i aktualnog saborskog zastupnika:

- Ne trošimo vrijeme na amandmane, pustimo župana da radi i ovim proračunom napravi što je obećao. Već u šest mjeseci rada pokazao je kako je na dobrom smjeru! Tada su se "zakotrljale" i teške riječi prostorijom u podrumu staračkog doma na splitskoj Zenti, gdje se održava Županijska skupština, jer su i Ante Čikotić i Ante Pranić iz Mosta prozvali HDZ-ovca Sanadera kako guši demokraciju, kako im ne dopušta njihov oporbeni rad za dobrobit svih glasača, kako iznosi krive informacije, te kako ih je i sam župan Boban dolaskom na vlast, pozvao na suradnju. Kada će proračun biti stavljen na glasanje, još se ne zna, osim kako je to 6. točka od ukupno njih 46. točaka današnje 6. sjednice Županijske skupštine SDŽ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:05