StoryEditorOCM
Dalmacijaususret božiću

Stari 'Mercator', nekad najveća šoping-meka u Dalmaciji, ponovno otvara vrata: stiže i novi brend koji su Split i okolica dugo čekali!

24. studenog 2017. - 21:57

Nakon nekoliko mjeseci radova i potpunog zatvaranja od 1. studenoga, potpuno obnovljeni i modernizirani "Konzumov" centar u Solinu, još uvijek među građanima poznat po bivšem imenu "Mercator", s prvim danima prosinca otvorit će svoja vrata.

Za kupce koji gravitiraju tom trgovačkom centru to znači dolazak novih brendova, ali i ponovno otvaranje banke, drogerije, parfumerije, ljekarne, kao i velike trgovine prehrambenih namirnica, za čije su usluge kupci proteklih tjedana bili zakinuti.

I radovi su, doduše, poprilično kasnili, najavljeni su prije više od 12 mjeseci, a nova ponuda i usluga trebala je biti u optjecaju još početkom 2017. godine. Kad je "Mercator" službeno otvoren u srpnju 2002. godine, bio je najveća šoping-meka u Dalmaciji, a fešta u povodu otvaranja okupila je brojne političke uglednike, te tadašnjeg splitskoga i solinskoga gradonačelnika.

Posljednjih godina centar je uistinu izgledao otužno, a nekoliko grandioznih šoping destinacija nove generacije pokupilo im je popriličan broj klijenata, pa ne čudi što je "Mercator" posljednjih godina slabije poslovao. Nova i bogatija ponuda trebala bi biti odgovor na zahtjeve kupaca, a konačno su otkriveni i novi brendovi.

U centru će, osim proširene poslovnice PBZ-a, za desetak dana poslovati i ljekarna i DM-ova prodavaonica, svoje trgovine otvorit će i brendovi "CCC", "Alpina", "Mana" te "Modiana", ali i u Splitu i okolici dugo očekivani "Pepco", poljski brend s iznimno povoljnom odjećom i pokućstvom, koji bi niskim cijenama trebao uvesti potrošačku revoluciju. Popularne cijene trebale bi privući popriličan broj zainteresiranih, pogotovo s obzirom na to da je u "Pepcu" moguće odjenuti se od glave do pete za manje od 100 kuna, komplet posteljine košta tek nešto više od 40 kuna, a najpovoljnija je dječja odjeća.

U moderniziranom i preuređenom objektu trebalo bi se uživati i u iznimnoj gastronomskoj ponudi. Iz uprave su najavili najkvalitetniji food court u okolici, koji će, kao i do sada, pripasti ugostiteljskom lancu "Biberon". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:51