StoryEditorOCM
Dalmacijaobljetnica pada Vukovara

Stotine vatrenih kugli umjesto lampiona: Cista Velika odala počast gradu heroju prizorom od kojeg zastaje dah

17. studenog 2017. - 23:13
_DSC0057.JPG

Dvadeset i šesta obljetnica pada grada heroja Vukovara dostojanstveno je obilježena diljem Imotske krajine. Od Slivna na istoku, do Biorina na zapadu Imotske krajine, zapaljeno je na tisuće svijeća i lampiona.

Palili su ih mladi i stari, muškarci i žene. U samom gradu Imotskom više stotina učenika imotske osnovne škole zapalilo je svijeće iz središta grada do spomen križa na Topani, te do velikog murala heroju Vukovara Velimiru Sokolu Đereku.

Paljene su svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima u Krstaticama gdje je služena i sveta misa zadušnica, u Runovićima po cijelom mjestu.

Ipak treba istaći mlade iz Kulturno športske udruge Cista Velika. Njih pedesetak organizirano je radilo nekoliko dana, da bi u predvečerje značajne obljetnice u petak na večer na brdu kod zaseoka Mandarići vatrenim kuglama ispisali ime grada Vukovara sa znamenitim vodotornjem.

Svako slovo bilo je dugo više od stotinu metara, a sam vodotoranj imao je nekoliko stotina vatrenih kugli pa se fantastična slika mogla vidjeti izdaleka. Cišćani su po tradiciji  priredili i zajedničko druženje gdje je svaka obitelj donijela neko jelo i piće. Prije samoga susreta odana je minutom šutnje počast palim braniteljima Vukovara i svim palim braniteljima za slobodu Hrvatske.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:32