StoryEditorOCM
Dalmacijadolazi zahlađenje

Za vikend se pomiče ura, ali stiže i nova promjena vremena: u Dalmaciji još danas toplo, već krajem dana okreće na buru...

Piše PSD
27. listopada 2017. - 11:20
bura_promet13-160716

U petak će nam, nakon barem djelomice sunčanog prijepodneva, u drugom dijelu dana stići nova promjena vremena. Sa sjevera će doći do jačeg naoblačenja, a zapuhat će i umjeren do jak sjeverni vjetar, navečer bura s olujnim udarima, javlja HRT.

Pritom će još u petak biti relativno toplo, zatim ponovno hladnije i vjetrovitije. A osim u atmosferi, za vikend će se mijenjati i drugo vrijeme - ono na satu - i to jedan sat unazad u noći sa subote na nedjelju.

U Dalmaciji djelomice, prijepodne i pretežno sunčano, a navečer ponegdje može pasti malo kiše. Vjetar će uglavnom biti slab, more malo valovito, a krajem dana zapuhat će umjerena do jaka bura. Najviša temperatura od 20 do 22 °C.

Na jugu Hrvatske pretežno sunčano i razmjerno toplo uz uglavnom slabo jugo. Navečer i u noći prolazno naoblačenje, mjestimice uz malo kiše, a zapuhat će i bura. Najniža jutarnja teperatura od 10 do 14 °C, a najviša dnevna oko 22 °C.

Na Jadranu u idućim danima pretežno sunčano, vjetrovito i svježije, pogotovo početkom idućeg tjedna. A u nedjelju navečer još jedno prolazno naoblačenje uz mjestimice malo kiše, slično onome u drugom dijelu petka. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura i tramontana, a u nedjelju prolazno umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Od utorka vjetar u slabljenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:31