StoryEditorOCM
Dalmacijavremenska prognoza

Meteolaram izdao crveno upozorenje za Dalmaciju: danas snažni udari vjetra, moguća i kiša, no slijedi promjena vremena - temperature opet skaču iznad 20 stupnjeva

Piše PSD
24. listopada 2017. - 11:47
bura_razanac13-180117

Nakon stabilnog i toplog razdoblja, jesen je potkraj prošloga tjedna i na početku ovoga pokazala i svoje drugo lice, koje uključuje kišu, ponegdje i obilnu, jak i olujan vjetar, u najvišem gorju i snijeg. U utorak će kiše biti manje, sredinom tjedna sasvim će izostati, a od petka je ponovno mjestimice moguća, javlja HRT.

Tijekom utorka u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice može pasti poneka kap, pri čemu će oblačnije nego drugdje biti u zaleđu Biokova. Puhat će umjerena i jaka, na udare nerijetko i olujna bura, na otvorenome moru tramontana, pri čemu će more biti valovito pa i jače valovito. Najviša temperatura zraka većinom od 15 do 18 °C.

Dražvni hidrometeorološki zavod za cijelu je Dalmaciju izdao crveno upozorenje.

‘Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovijavremenska izvješća.

Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu’, upozoreno je na webu DHMZ-a.

Podjednake vrijednosti bit će i na jugu Hrvatske, gdje će također biti vjetrovito, osobito do sredine dana s jakom burom i tramontanom, mjestimice i s olujnim udarima. Uz više oblaka ponegdje može pasti malo kiše.

Od srijede do petka navečer zatoplit će, i na kopnu, i na moru, gdje će najviša temperatura opet biti viša od 20 °C. Prevladavat će sunčano, a vjetar će tijekom srijede potpuno oslabjeti. Mjestimična kiša moguća je ponovno od petka navečer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 16:42