Dalmacija Split županija

Ovakav oglas još niste vidjeli

Tako to izgleda kad Solinjanin prodaje barku: 'Popije litru na uru ful gasa, a gazda dvi u po gasa!'

Ovakav oglas još niste vidjeli

'Vridi zlata', najavio je oglas jedan Solinjanin koji je odlučio prodati svoju barku 'skoro pa mukte'. 'Cijena, prava sitnica', naveo je uz to, znajući što kod kupaca pali.

Ali, zašto je njegov oglas na Njuškalu pogledalo preko 130 000 ljudi? Prodavač je, naime, napisao i roman o svojoj barčici, pa je tako naveo sve dogodovštine vezane uz nju, uspomene i anegdote koje ih vežu. 

Njegov neobični oglas prenosimo u cijelosti, a svi oni dovoljno strpljivi da ga pročitaju unatoč mjestimice nerazumljivom i neprohodnom rječniku, sigurno će se nasmijati do suza.

"cina prava sitnica? a malo san i reka! vridi zlata kad nan plaje i ceste začepu ovi iz EU i UE, pa aj ti nađi mista za šugaman i bokun mira da kraj tebe ne smrdu, prdu oli plaču na engleski oli ruski...098-1941-301 ( Udri whatsapp sms :-))
popije litru na uru ful gasa, a gazda dvi u po gasa a e (evo malo reference, za 30tak min si od Zente do punte Čiova-distanca 3 Nm, speed max 6kts vas 4 karika (da nerečen asa) i kalma bonaca i puna jacera piv ( a nase ti je maeštral u krmu pa te malo koji Galeb more uvatit e, a zvir = pa ti aj do "kave" auton i jos nađi parking, aha malo morgen čes nać (a a pojubi se u lakat ako moreš). Očes jedino ako si doša u 6 ujutra prija Rusa ( oli prije nege se prvi makako "pivac" oglasi kukurikuuu...) + još jedna penta blizanka suzuki 6 instalirana več na pomoćni. ima ti muški i ženski WC ovisno o vitru; krma, prova i bande naravski = čučavac+lipši spol ( a imadu i one ča moredu snog e da se ne uvride) a diš lipše od naturale :-), evo mali tips; ne pišaj u vitar i ako ko piša na bandu uvik mu drži kontru da ne žbanda ekipu oli ti ga brod (jerbo je malo vergulast).
A tek udrit romansu sa malon, a barka se lipo gingolaje ispod zvizdana, a nisi se ni otisnija od rive a mala več baca riđiđiđi priko bande , neće ti reč ne neboj se kad triba uvatit koluru, još ćes ti skakat u more haha...i ako joj je more škodilo prije, parit će ka da je tukla more cilega života, i oma će uzest veslo da ne rečen timun u svoje ruke haha oli je lito oli nije a e, a jos i doturi reču da ćes kasnije partit kada gledaš u bezgrudnjak bar 24 ure na dan haha, a di još ča doturi reču za prostatu e, da ča je najboje? asti ga miša....kako i Pinokiju hahaha, a ko će te gušte platit.
Čitan u štampu, neće proć puno pa čes "mladu" moć dovest brodon na pir na Kašjune lipo e, pa će bit brodo-pir, ka ča ima bajker-pir e, i svi lipo u svečane bile spido mudantine haha bikini (dominđos), bili šugaman priko ramena i bili balun za picigin i ajla bajla kako bi reka dr.šandor romano.

Ne reče se više Kruv sa 7 kor, nege " pupe ni za lik ".

Nema ča nema od opreme eto sve sve i sve višje novo nege ka novo + dozeri za cugu i cuga a e
pun ti je tank ( i to dva), upali i vozi a ča višje reč a ne lagat, aj živija!
pita me jedan da iman li ankore? a ja mu udrija kontru, imaš li ti brenze na svojoj kočiji ?? a ča reć više...
a sad višje ne znan bili ga i prodava.....svakomu....emocije su to jbga
ukratko, bija je dno dna a sada je vrh vrhova (no offence my dear ex ex... owners)
ne moren višje pisat, iden ča tetovirat karik o bašton...
rišpet moru, brodu, dinu, coci i ajduku!
p.s.
e i ča je najvažnije zafaljivan se mojin dragin prijateljiman na lipin komentarin (kao i ostaloj izgubljenoj generaciji, ali nikad zaboravljenoj), i ča san ih razveselija ovin švrakopison od puste pisačine ( a ča bi bilo tek da prodajen tanker, asti ga mande di bi bija kraj...)
pod itno triba uvest splisko-dalmatinski jezik u svin školaman duž dalmacije i u zg, i za one ča se pravu Ingleži štampat Splisko-Ingleški Rječnik oma ča prije (grubo je reč, al da ne bude "Hello midnight stranger, good morning AIDS" - ala ča me iđe ovi Ingleški ki matrnji e), a ča sve ovo ima sa brodon ne razumin (a ima ima), a samo san na pivi..,,a više san arbun i komarč uvatija na pileća prsa (živija Cekin) nege na žive kozic iz špurtila ča bi izgreba cilu bandu od bazena na staroga mornara, pa aj ti razumi...živija berekin - Robi K....Ja pa Kerum (e a koji e).....da kako je Pinokijo sazna da je od drva? d..ka pa se užga hahaha ala puka san od smija...gledan ove puste reklame za masaže, pa govoru dojite i "opuštite se", a ča oli nije bolje da reču dojite i "ukrutite se" ( a čovik more i krivo razumit ovu reklamu, a da oni to stvarno ne "mislu" dođi ukrućen pa će te lipo opuštit, e e ima i ova mista - pofali se ćićo e, oli je to isto a samo finjak ka? :-) , e sami je tek zbunjoza, ka da je ovo zanje sad napisa oni "Gollum-My Precious" kad mu uleti ona njegova debuloza u možđane ono on 2 u 1 haha (like printer/scanner 2 in 1), a nimu je lako kad sa bevandon i zube pere e..
Govori mi sad moj kumpanjero ala vidi kolko ti je svita prigledalo oglas, (nisan ni bacila o to) a ja govorin asti kad bi mi lipo svak da po kunu oli ejuro (dijaspora) nebi triba tuč more višje (žiro-račun u privitku kako reču ovi u banci, da u privitku haha prvi put san se pripa ka je rekla jer san mislija, da nisan u minusu oli je koga pribilo?? haha....baš gledan di ću udrit privitak al neće iđe oće stoji :-) , moran prisić, ne moren višje pivu pit, iđen nać vatrena voda,...uzdravje !

Ala da mi je sad snekin bacit na sve pobe+4 prsta klamprsta pa iskopat trat peton sa onon novon univerzalkon ( adidaskon e imala je najtvrđu šjolu, a kad bi udrija trat sa onon espadrilon raspala bi se u dva trata aj ča (espadronjci-e samo su lipo figurale u onin kričavin bojaman, a bile su malo bolje od govna da prostite, kad ti nemoreš trat lipo iskopat snjon dublje aj ča) e pa bi čuja mater poslin neboj se , ajme ča san bija idan na te espadronjce kad trat nemoš udrit a e. 
Adidasku si vidija samo kad bi proša razred su 4 oli su 5 (pa uvati bubat haha), a espadronjce si ima i ka bi godinu pa. 
A ka bi proša su 3,45 ala sr.nja ( za z) aj ča, koristija bi lipo one od prošle godine, a noga reste nema veze, palonja bi zere virija samo nek je pete za trat.
A dušu su dale za brenzat karet petaman a e.
A danas....ka da nimaju nikakav osićaj vridnosti, rojeni su u adidaskaman eto to je to :-)
Asti pa kareton niz uzbu u siromašnoj oli marmontovoj, a za radunicu nesmin ni reč (ne zna mi mater) jerbo su doli jos tragovi o balinjera (evo reka san), a bija san brzi od fičeka dvista smista a 300 kad bi se zaletija hahaha

E da se oćedu sitit, pa pustit nanovo na TV oni davni najlipši serijal ikad ča je bija " po ure sa borisom dvornikom ", ala ča fali...
I nek stavu oni stari stranjski, znaš oni zva se "Korijeni" ka je reka "I am not Tobi I am Kunta bez Kinte" (normalno bez ovoga bez) ala smija, a koje prije i vidija crnca mi dica nege tada a e, i oni Boney M.

I zavik vridi ona stara " svemu se nadaj, nista ne očekuj "...

Ajme ča smo se ka dica iscipali od smija kad je Margot rekla Broju 1 (alan ford) stari ka aj daj potpiši se, a on udre križic na tu kartu, a Margot će opet ala daj puno ime i bezime, a Broj 1 joj udre jos jedan križic hahahahah
A jedan ti je žep bija pun franja, a u drugon alan ford i o briškule karte a e, a di praćke, pljuuce, trotul asti....
A danas, kaje mi kumpanjo govori malomen amo jenu bacit, a mali govori ma pušti me pape oli ne vidiš da tučen tricu kup tabletu...a to je tako oli bi mi bili išta bolji, a moš mislit.
Za zeru godin čedunan dic mislit da je GoogleEarth stvorija zemlju, ajme i kuku namin :-)
Pa čedu moć birat u skulu oš Googlenauk joli Vjeronauk.

A da vidiš cirkusa dok je Šandor (I.P. oni isti dr. e e) sudija nami u osn.skulama prvenstva u balunu asti ga, pa nebi taj staja zvižđat onon novon zvižđon.
Od dva puta po 20min kolko smo igrali on bi ti zvižđa 45 hahaha, a bilo je za pišat o smija,ma naj je jači bija.
Ni se moglo čut ono zvono ča zvoni za veliki odmor od grande suca, pa bi svi zakasnili u skulu :-)
A tako bi zvižđu izluštra, da bi je i sa najgornje tribine u siromašnoj vidija kako blisći u oči, i da je zvidan uopće ne pogodi.
Ni Collina (oni ćelavi) nima takvu, i on bi se posramija, ma ganjc nova, a decibeli joj se itaju sve do bačvic.
I ekipa sa bača na piciginu rekli bi aaaaaala evo Šandor opet sudi hahaha, ma unikat.
Moga si ga pitat đir zvižđu, a a kako ti doma, oma bi iša da će te pleskon opalit pa biž nazad na tribine.
I neotvorenu novu novcatu kutiju opatije bi mu dava za đir, ma ni čut, samo bi reka "sudac pravi ne puši cigarate" ( a ka da ga sad čujen eto ), je je bija ti je on ozbiljan i digod strog, sve po pe esu hahaha
A zvižđa mu je bila vezana oko vrata sonon kolajnon od starinskog vodokotliča
(sićas se ono, bija je od miljun onih lipih ka balinica, a svaki kondut je nju prije ima a i durala je),
a je lipo mu je figurala, ma je i ona blisćila ka i zvižđa mu.
Oli mi dica nismo pravili bračolete od vodokotliča da bi bili mange u ulici a e ( i jos bi je sa onon sodon bikarbonon u suvo izglancali asti ča bi blišćila).
I svaki put bi ti vodokotlič bija kraći doma pa si mora posezat rukon sve više put gori da bi puštija vodu ( a digod bi ti i bančić triba, a e kad oće ekipa isti bračolet ) haha.

A cila ti ulica bila zacopana u istu malu, a mi ono dica frkuni od 10tak godin,a ona starija godinu dan e.
A lipa šesna, baš je parila načitana haha, a ko god bi joj priša samo bi rekla "aj mali čitaj laso imaš paso" haha
I onda bi ti čekali kad će ženske udrit ooo-limpi--jaduuu na oni laštrik. 
I dok se one provlaču onako koncentrirane u ful gasu, mi bi ti jedva čekali momenat da moremo
munit spomenar iz borše "ovoj" i biž ča u portun čitat simpatije haha
(jer imena iz cile naše ulice su bila u tin spomenariman i svak bi tu nesto doda, napisa...).
Nabrzaka bi ga prilistali (dok one tuču olimpijadu).
Tako listamo. ali kasmo vidili da je i Cici u spomenaru (a on je bija iz druge ulice oma kontra naše,isto stariji godinu), 
a "ova" cilu stranicu izljubila usnaman i to sa onon najcrvenijon materinon šminkon, pravi Karmin ne kemija e.
(ča bi joj mater koristila samo ka bi išla na posa), 
i srce priko cile stranice,a još mu napisala "potok teče tok tok tok ja te ljubin cmok cmok cmok, asti ča nas je oma uvatila đelozija i bokun tuge hahah.
A di neće, a mi uvik ulica kontra ulice u svemen, a ona nami ovako, nek se stiduje hahaha.
E zato kad bi ti Cici doša sutradan u našu ulicu bacit na franje na naš trat,
e onda bi mu rekli; a Cici nima ti više mista, pun je trokut haha aj na kman.
(moš mislit ča je bija pun trokut (a nas dva samo), nege kad bi ga vidili izdaleka, brže bolje stavljaj ča više franja u trokut da ga napuniš a e)
A bija je cili finćukast, na crtu zalizan,ka da mu je krava jezon dva đira učinila po čiverici.
A fin, pristojan i nekulturan haha
A dic a ča ćes :-)

Pade mi sad na pamet ona Popina legendarna izjava, kad su ga pitali 90te (a mislin da je nedugo zatim i partija bidan), da u koju će se stranku priključit, a on odgovara jednu i jedinu a to je "ribe, raci, školjke i prstaci", malo je takih i ništa, ma legenda bija i osta!
Bog mu da sto raji.

Puno put mi suze same od sebe naviru i napunu mi oči kad se sitin liposti.
A tako bi se sad rado isplaka sa cilon izgubljenon generacijon (al oni plač od srice, smija e).
Al kako smo stvarno izgubljeni, nima mi druge nege nać prvu "narikaču"
(čujen da uzima 100 ejuri na uru) i da ti sve toxine kroz suzu izvuče
(ka dobar kiropraktičar kad ti ono izvuče upaljen živac),
a brime ka rukon odnešeno, oma si drugi čovik!

Ala ča me pere memorija, e ovo moran napisat za krepat je o smija.
Ne znan kolko ću ovo moć "dočarat" al itnit ću se svakako, pa ča bude, a biće hahaha
Prijatej mi dotur, al tada još nije avanca, mora je udrit koju uru u bolnicu
i to u dno dna-prizemlju (a svi znamo ča je u prizemlju jel te).
I priča nan dotur...u čekaoni doli, on se mota i sluša ti razgovor dvojice
koji su čekali upad haha (a svi znamo da doli upadaju-dolazu oni naj jači e oli među jačiman).
(neću nikog imentovat haha, nije red al cili svit da ne rečen Split ih zna)
Ovi jedan je ka Metar i Lamica (45 kili sa koleđicaman) a ovi ka od Mosora Odvaljen bez koleđica (u espadronjku) eto.
I sad kako su sidili jedan kontra drugega čekajući upad već duže vrimena,pukla ih dosada
(i počmu tuč mendule petaman, oli vidiš kako koleđicon piketaje parket,..nervoza)
I Lamici dopiz..lo i počme ti štucigavat Mosora, i počmu ti pitanja...
A kako se ti zoveš ?-pita Lamica- a ovi kaje Mosor.
A imaš li ti Kamion Za Rasute Terete??-jopet pita Lamica-a kaje Mosor a neman Jeb.teE (i vidiš mu Upitnik od Metra poviše cate e?)
A Lamica ka iz Topa........... " A Kako Ćes Ić Doma Ako Te Sad OpizdiN " hahah......a piš živi za krepat.
Ka crvenkapica i vuk haha a jos da je to bilo čut u živo asti radosti.


Ala uvatija san san sebe kako činin recenziju, pa škartajen ove pogrIJEške haha muke, a još me ove oćale je.u da prostiš.
Nema goreg nege kad je čovik samokritičan pa ono satare san sebe (oli mu čir izreste, oli čupa kose, oli maruvele), i ako ga još to sve spoji sa onom našom Muškom Mjesečnicom " SIM " - S indrom I ritabilnog M uškarca e onda mu budu mali i veliki mozak u svađi daniman, i aj ča :-)
A bolje je da te ktitizaraju pa ako je to nepozitivna kritika, e onda ti je na jedno uvo ulizlo a na drugo izlizlo kakobreka e, a ovako ti ostane između oba dva uva :-)
Ala ča me zamantuni, a još znan da reču "ko puno gleda malo vridi", e neću više gledat puno samo zeru :-)

Srića surgali smo, pa čovik ima bokun vrimena evocirat bokunić uspomena ono kako ti dojdu, nalete...inaće ko bi, kad bi,a ko se more sitit svih batudi...a vridilo bi.
Ovo mi je baš lipo došlo išvogat se inače bi puka ka cvrčak na vrj bora haha adijo pameti, a još mi je srce veče nege mantel buvel kad vidin kolko svita ovo čita...
Evo, ma bar po svita (iz oglasa) da dojde na pojudsku lipoticu, da je dignemo jopet na noge ka nekad,
i da nas jopet čiribimbaju iz svih satelita u svemiru, kako drukamo za jednog i jedinog nan Ajduka !
A ne čekat Ultraše sa "Ibize" (oli već) da nan to urade jeanput godišnje, nege da to bude svake sride i suboton od gušta gledat juniore oli bile tiće e.
Triba nan neko više doć i udrit kolektivnu infuziju,
jerbo ne more se više ovako, padamo snog ka o debulece svi, ako ne svi a je jeno 76%,
triba se rekuperat ča prije, ne sad nege jučer već...ma doklen vako, ma di je skrušenost nestala (kakobreka dobri pok. fra Ante)...svaka žunta vise boli!

Namisto da imamo "već" još jenu "lipoticu" oma do ove ( pa nek Ultraši tute gazu travu, boje da gazu nege pušu, neka dice), a mi ne znamo ča sa ovon.
Samo da se ne dodgodi ( nikad joli ikad ), i da nas dica pitaju pape pape pape (ono već te čupa za majicu) oš mi kupit kartu za vidit oni novi "zoo oli muzej" u Pojudu? eto.

Al ovoliko teksta za bokunić ove moje "orahove ljuske" (to ja njojzi tepan, ka neko svojoj bemburi haha), ajme i sebe san zateka, ka da san sebi zapneš nogu haha sa botiljon u ruci e.
Ova "ljuskica" je dušu dala ko ima vez na Miljacki, mali gaz jušto (Halide-Sarajevo javi se!), lipo ideš sa njojzi do Želje 2 udrit desetku u somunu a e.
I nećemo dat da ti Miljacka mostove odnese samo da moreš njojzi doć !
(oli kupit zrakomlat :-))

Dobro je reka Marinko Čutuk "da sam normalan poludio bi" = (što bi vrijedilo ekvivalentu) = " boje bit zeru blesav nege zeru pametan " :-)

A zamisli još da je cili ovi tekst (zeru memoara) joli roman (ča je reka jean maci), dat našin klapaman da to lipo šparićaju u notu, joli napravit Operetu a, ma se nebi zvala " Mala Florami " nege " Mala Ljuskica " a e :-)....mirakul
Ima materijala kume kolko oš na lopate, ma ča ma na karijole čoviče e :-)
Nezamislivo mi je postalo leć u posteju a da ne pročitan ovo barenko jos dva puta ( kad pogledan Baltazara i popijen čokolino iz epruvete ), doje mi ka uspavanka a e, i zaspen sa :-) na licu !

Ne moren više ovo čitat suze su mi :-) = (ovi smajlić oće reč da su radosnice), ma iđen oma sad udrit još 3 nule na cinu, ma volin jeee, a još će nan naš Duje Dujkić T.na njojzi bit kapetan!

udrija san
(a more i za manje, aj nek ti bude ka, mislin old-timer ganjc...alo)

I got to admit, that I am astonished and very thrilled with all of yours outstanding comments, and all of You are huge inspiration to me!
Thank You sooo much from the boottom of my heart!
Ja slaba govor hrvaska, ali mene puno pomogla moja pape pisati all this :-), moja pape spava now.
Rojena sama in Canada imati divno žena i tri dica. I very super volim pape keyboard jer ima hrvaska letter (ne zna ja kako pisati tipkovnica na hrvaska) , misliti ti mene dobro razumi, Tu nas Canada ima hrvaska puno, hvala
I moj ženi trudno wait 4 dic na put, moj papa rekla, neka biti živi zdravo and da piss u zid,
because ja imati 3 daughters, papa voli sin imati ja.
Moja papa mene joke always, jer ja nezna padež pa say da ja u kurc stupid.
Pape rekla very like padež oblokativ because of his famous beverage bevanda zove
(think ja dobra pisati) zato on sleep now krevet like a newborn baby after bočice.
Ja voliti puno moja Split like mine Vankufer.
Pape moj mene ispravi writing errors sutra.
Mene moja pape zvati Jozo Bozo ja malo bila.

See you soon at Pojud Ajduka and Ultra summer time in Split!

Warm regards,
dj Joseph (Jozo)

Vira, Ufanje i Jubav
( jopet To Be Continued...tuteka )


Samo nek je veselo !

Amo sad svi zajedno u jedan glas!

Bili, bili
Bili, bili
Bez pinezi i rišpeta
Rodilo se dite puka
Iz jubavi, iz dišpeta
Kontra mraku, kontra sili
Nareslo je ka iz vode
I trkalo do slobode

Drukali smo za Hajduka
Mlado, staro život cili
Drukali smo za Hajduka
Pivajući naprid bili
Bili, bili
Bili, bili
Priko ognja, priko žica
On je gubi, on je tuka
Njegova smo svi mi dica
Isti tvrdi kruv smo jili
Znači nam on puno više
Nego ća u foje piše

Sve prohodi, sve ne staje
Svaka radost, svaka muka
Život svakom svoje daje
Svi bi možda drugo bili
Ma u jednom svak se slaže
Od Hajduka nima draže

Bilo lito ili zima
Srce nas u Poljud vuče
Starog placa višje nima
Ma se opet isto druka
Na terenu od života
Di se trči, di se cota"

 

Naslovnica Split županija