StoryEditorOCM
Dalmacijaidemo na plažu!

Miholjsko ljeto u punom sjaju: pred nama je topao i sunčan vikend, dobro ga iskoristite jer već u ponedjeljak slijedi promjena vremena

Piše PSD
29. rujna 2017. - 11:44
plaza_knjiga9-050917.JPG

I sljedeći će dani biti dostojni "miholjskog ljeta" - većinom suhi i barem djelomice sunčani. Mnogima će jamačno barem malo popraviti dojam o ovome rujnu, a i smanjiti dosadašnji manjak od prosječnog broja rujanskih sunčanih sati.

Pritom će temperatura zraka biti oko uobičajenih vrijednosti za ovaj dio godine, ponegdje čak i malo niža, posebice ujutro u kopnenom području gdje će višeslojna odjeća ranoraniocima dobro doći, javlja HRT.

I u petak će, kao i četvrtak, u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, ujutro u nekim nizinama, gdje izostane istočni i jugoistočni vjetar, uz mjestimičnu maglu, a tijekom dana će u većini mjesta biti i povremene umjerene naoblake, osobito u Podunavlju. Temperatura zraka ujutro od 6 do 10 °C, poslijepodne uglavnom 18 ili 19 °C.

Nadmetanja oblaka i sunca, ujutro i sumaglice i magle, bit će i u Gorskome kotaru i Lici, pa i unutrašnjosti Istre, dok će na sjevernom Jadranu nebesko plavetnilo biti vidljivije, ali uz buru, često umjerenu, podno Velebita i jaku, s mjestimičnim olujnim udarima, koja će onemogućavati normalno prometovanje nekim skupinama vozila.



Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano, gdjekad čak i vedro, uz buru pa maestral. Temperatura zraka ujutro od 12 u unutrašnjosti do 17 °C na otocima, a poslijepodne od 23 do 25 °C, dok će more biti od 20 do 22 °C.

Na jugu Hrvatske podjednako toplo, ali oblačnije, ponegdje čak i uz mogućnost kratkotrajne kiše, pa i u obliku pljuska, uglavnom u Konavlima.

Tijekom vikenda na većem dijelu Jadrana do ponedjeljka pretežno sunčano, ponegdje i vedro, tijekom vikenda uz povremeno više oblaka osobito na jugu, gdje se ne smije isključiti mogućnost mjestimične kratkotrajne kiše.

U ponedjeljak slijedi južina, a u utorak vjerojatno i kiša.


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 06:56