StoryEditorOCM
DalmacijaVAKULA JE REKO...

Olujni udari bure podno Velebita otežavaju promet na autocesti, evo kakvo nas vrijeme danas očekuje u Dalmaciji

28. rujna 2017. - 09:53

Jak vjetar usporava promet na dionicama autocesta: A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su vlažni u Gorskom kotaru i Lici. U Gorskom kotaru i na cestama u unutrašnjosti ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na čvoru Vrbovsko na autocesti A6 Rijeka-Zagreb te na autocesti A4 Goričan-Zagreb između Goričana i Brezničkog Huma. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Za sav promet otvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Bruvno. Vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju. Na dionici između Gračaca i Knina radovi su i dalje u tijeku, zatvorena je za sav promet na dijelu Sučević-Otrić.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak danas nas očekuje djelomice i pretežno sunčano te uglavnom suho vrijeme, ujutro u unutrašnjosti mjestimice je moguća magla.

Na krajnjem jugu zemlje uz lokalno više oblaka može biti i pokojeg pljuska. Vjetar uglavnom slab, na istoku umjeren istočni, a na Jadranu većinom slaba i umjerena bura, a podno Velebita jaka s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 17 do 24 stupnja Celzijeva. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:02