StoryEditorOCM
Dalmacijaprekršio niz zakona

Susjed iz pakla: Vrgorčane u probudila pucnjava iz vatrenog oružja, policija kod lokalnog Ramba pronašla cijeli arsenal oružja

Piše H
25. rujna 2017. - 14:44
oruzje_zapljena2-200416

Nakon dojave o pucnjavi iz vatrenog oružja u nedjelju oko 9 sati u Vrgorcu,  policija je privela 46-godišnjaka kojeg je zatekla s automatskom puškom, a u njegovoj kući arsenal oružja, priopćila je u ponedjeljak PU splitsko-dalmatinska.

Tijekom kriminalističkog istraživanja i pretrage kuće u kojoj stanuje 46-godišnjak, policajci su pronašli i oduzeli automatsku pušku s osam spremnika i 144 komada pripadajućeg streljiva, raketni bacač tzv. zolju, minobacačku granatu sa četiri komada barutnog punjenja, te pištolj sa spremnikom i 25 komada pripadajućeg streljiva.

Kako se doznaje iz PU protiv Vrgorčanina je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Doveden je pritvorskom nadzorniku.

 Osim te kaznene prijave  protiv 46-godišnjaka je podnesen i optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:45